foto

Paul Johansson

  • nar. 26.1.1964 (54 let)
    Spokane, Washington, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Paul Johansson se narodil 26.ledna 1964 v americkém státě Washington, ale vyrůstal v Kanadě. Má švédské předky. Otec býval profesionální hokejista a Paul po něm zdědil sportovní nadání. Ovšem nevěnoval se hokeji, ale basketbalu. Hrál za Canadian Olympic Basketball Team a University of British Columbia.

Poté, co přestal hrát basketbal, se začal věnovat psaní, což následně vedlo i k herectví. Vůbec poprvé se na televizních obrazovkách objevil v seriálu SANTA BARBARA. Brzo následovala účinkování v dalších seriálech jako například PARKER LEWIS MUSÍ VYHRÁT nebo LONESOME DOVE. Na kontě má i několik reklam. Jedna z nejznámějších je reklama na dietní colu.

Paul se objevil také v několika filmech jako jsou SOAPDISH, JOHN Q nebo ZÁPISNÍK JEDNÉ LÁSKY. V roce 2006 získal jednu z hlavních rolí ve filmu NOVEL ROMANCE. Již v roce 2003 napsal a zrežíroval film THE INCREDIBLE MRS RITCHIE, za což dostal i cenu Emmy.

Nejznámější počiny tohoto herce však jsou seriály HIGHLANDER: HAVRAN a hlavně seriál ONE TREE HILL, kde ztvárnil jednu z hlavních postav.

Iveta "McIvet" Žďárská

Herecká filmografie

Filmy

2016 Dear Eleanor
The River Thief
The Stepchild (TV film)
2015 Love, Again (TV film)
2014 Daughter's Nightmare, A (TV film)
Dům s tajemstvím (TV film)
Kid Cannabis
2013 Bostonské tornádo (TV film)
Winner 3D, The
2011 Atlasova vzpoura: 1. část
2010 Toxic
2009 Pokrevní bratři 2
2006 Alpha Dog
Novel Romance
Zrádná mysl (TV film)
2005 Farewell to Raskolnikov's
Teorie oken
2004 Berserker
Zápisník jedné lásky
2002 Darkness Falling
Glory Glory
John Q.
Na pokraji šílenství
2000 The Last Dance (TV film)
1999 Vládce prokletých přání 2
1998 Karneval duší
1997 87. revír: Vlna veder (TV film)
Jak ta je úžasná
1996 87. revír: Sníh (TV film)
1993 Půlnoční svědek
1992 Když skončí večírek
Martial Law 2
1991 Bublifuk
1990 Laker Girls (TV film)
1989 Swimsuit (TV film)
The 16th Annual Daytime Emmy Awards

TV seriály

2016 Van Helsing (TV seriál)
It Begins (S01E13)
He's Coming (S01E12)
Last Time (S01E11)
další epizody (6)
Bylo, nebylo (TV seriál)
Bez srdce (S06E07)
2015 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Ztracený obzor (S07E12)
Time & Life (S07E11)
Odstupné (S07E08)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Hráč v lese (S11E04)
2012 Myšlenky zločince (TV seriál)
A Thin Line (S07E15)
One Tree Hill (TV seriál)
Danny Boy (S09E11)
Hardcore Will Never Die, But You Will (S09E10)
Every Breath Is a Bomb (S09E09)
další epizody (11)
2011 One Tree Hill (TV seriál)
This Is My House, This Is My Home (S08E22)
Quiet Little Voices (S08E18)
2010 One Tree Hill (TV seriál)
Lists, Plans (S08E10)
2009 One Tree Hill (TV seriál)
Some Roads Lead Nowhere (S07E12)
You Know I Love You, Don't You (S07E11)
You Are a Runner, and I Am My Father's Son (S07E10)
další epizody (16)
2008 One Tree Hill (TV seriál)
We Three (My Echo, My Shadow and Me) (S06E11)
Sympathy for the Devil (S06E09)
Messin' with the Kid (S06E07)
další epizody (20)
2007 One Tree Hill (TV seriál)
All of a Sudden I Miss Everyone (S04E21)
The Birth and Death of the Day (S04E20)
Ashes of Dreams You Let Die (S04E19)
další epizody (10)
2006 One Tree Hill (TV seriál)
Songs to Love and Die By (S04E10)
Some You Give Away (S04E09)
Nothing Left to Say But Goodbye (S04E08)
další epizody (21)
2005 One Tree Hill (TV seriál)
How a Resurrection Really Feels (S03E09)
The Worst Day Since Yesterday (S03E08)
Locked Hearts and Hand Grenades (S03E06)
další epizody (20)
2004 One Tree Hill (TV seriál)
Don't Take Me for Granted (S02E10)
The Trick Is to Keep Breathing (S02E09)
Let the Reigns Go Loose (S02E07)
další epizody (21)
2003 One Tree Hill (TV seriál)
With Arms Outstretched (S01E09)
The Search for Something More (S01E08)
Life in a Glass House (S01E07)
další epizody (9)
1998 Highlander: Havran (TV seriál)
Dead on Arrival (E22)
War and Peace (E21)
The Ex-Files (E20)
další epizody (22)
1995 Lonesome Dove: The Outlaw Years (TV seriál)
1990 Parker Lewis musí vyhrát (TV seriál)
1984 Santa Barbara (TV seriál)

Režijní filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace