Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Bob Hightower (Nikolaj Coster-Waldau) bere věci do vlastních rukou a snaží se proniknout do ďábelského kultu, aby zachránil svou unesenou dceru a pomstil vraždu své ženy. (mikki089)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (42)

Marze 

všechny recenze uživatele

Kzlt unosu a dobry muz smerujici do pekla.Satanisticke, nihilisticke a nasilne. Obsazeni vypada na papire dobre, ale hrani nic moc krome Maika Monroe, ktera musi v tomhle prevarenem revenge thrilleru zapasit s napul uvarenymi dialogy. Nejak to ale funguje na vypraveni zachranarske zapletce a na prirozenem sarmu detektiva v podani Coster-Waldau a na Monroe. Ale jejich postavy se nijak nevyviji. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Začne sa to pôsobivo. Pripomenie to 8MM tým, že to je taká exkurzia do sveta o ktorom radšej nič vedieť nechcete. Ale nakoniec celá tá satanistická línia vyšumí do prázdna a ukáže sa, že za všetkým je stará dobrá chamtivosť a osobné záujmy pár parchantov. Spracovanie je tiež rozporuplné. Neustále sa striedajú chvíľky brutálnych scén, ktoré sú fakt nepríjemné s dlhými pasážami, v ktorých sa dokopy nič nedeje. A po nejakých desiatich hodinách tohto nekonečného filmu som z toho bol už riadne unavený. Finále je naviac ultrabrutálne do takej miery, že je to komické. Veľkým plusom sú herecké výkony. Okrem ústredného dua a hlavného záporáka vyzdvihnem hlavne Ethana Supleeho, ktorý si zahral riadne nepríjemnú nabúchanú gorilu. Asi najzaujímavejšie na filme je to, že neustále dokáže prekvapovať. Neraz sa postavy správajú natoľko nelogicky, že som nedokázal odhadnúť jak sa to skončí. Takže nuda to nebola, ale film ma skôr sklamal, pretože tam bol oveľa väčší potenciál. 6/10. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Od filmu mě odrazovala především jeho dlouhá stopáž. Protože většina filmů s delší stopáží prostě nedokáže svoji stopáž utáhnout a přichází slabší a hluché pasáže. Což však není případ tohoto filmu. Ikdyž mnozí budou nejspíš namítat, že po solidním a celkem svižným startu přichází útlum. Já jsem se však bavil po celou dobu a řekl bych, že film žádný slabší a nudící pasáže neměl. Ano, kdo by hledal film nabitý akcí ten asi zapláče. Tohle je prostě jiný. A právě proto mě to asi tak bavilo. Film, kterej nejede podle zajetejch kolejí a v tom je jeho síla. Místy je to sice možná trochu absurdní, možná trochu přestřelený. Ale srát na to. Satanistickej kult, kérky, krvavá jízda,... Nemůžu si pomoct já se prostě bavil. Hodně silný 4hvězdy. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na zdejších 58% až překvapivě dobrý film. O to více impozantní je fakt, že Nick Cassavetes je režisér bez výraznějšího rukopisu, který natočil mnoho průměrných komedií, krimi, akčňáků a mišmaše všeho možného a nyní tasí nečekaně sebejistou, brutální a vizuálně podmanivou věc. Jako jediné mínus vidím až brutálně přemrštěnou stopáž 150 minut, u které jsem se už před zhlédnutím bál, že nedokáže zabavit a ačkoliv určitě nemůžu říct, že bych se zas tak nudil, tak mě bohužel film místy malinko ztrácel a úplně na 100% neudržel po celou dobu mou pozornost. Mimo to jsem ale spokojen, a to dost. Vizuálně se film nesere vůbec s ničím a servíruje nám tady dostatek násilí, šťavnatého a krvavého gore (to je místy fakt výživné!) a prostředí kultu/gangu je podáno věrohodně, dostatečně nechutně, špinavě a hnus z nich jde cítit na kilometry. Kde na dlouhé stopáží ztrácí body příběh (který tady prakticky není a je to čistý revenge), tam naopak získávají body postavy. Už od začátku mě tahle dvojka bavila – Maika Monroe je totálně úžasná, do role sedla neskutečně a její sex-appeal tady tryská z obrazovky a Nikolaj Coster-Waldau je jako vždy dobrý, nejlepší je však chemie mezi nimi, která už od setkání jede na plné obrátky, jejich vzájemný vztah a vývoj jejich charakterů je na celém filmu to nejlepší a sledovat přerod čestného poldy do chladnokrevného mstitele je poutavé. Čím víc se film blíží do finále, tím víc přitvrzuje a kdyby se drželo více při zemi a nezašlo až za hranice uvěřitelnosti (čti nesmrtelný superhrdina), byl bych vlastně úplně spokojen. Takhle je to i tak lepší nadprůměr, který mě bavil a má své výrazné kvality, ale až příliš dlouhá stopáž a slabší finální zúčtování mě trochu odrazují od čtvrté hvězdičky. TIP: možná bych si příště pustil CUT verzi, která je o 30 minut kratší ()

BoPo odpad!

všechny recenze uživatele

Trailer sľuboval 96 hodin a 8 MM v jednom. Pecka. Nie, neskutočná pič*vina, ktorá mala tú drzosť, že trvala cez dve hodiny. Otec sa rozhodne hľadať svoju unesenú dcéru, ktorú má vo svojej moci satanistický gang vyžívajúci sa v zabíjaní a znásilňovaní. Povedali by ste si, že fotr bude pociťovať neustály časový pres, pretože doslova každá stratená hodina znamená mučenie dcérenky, alebo urezávanie jej hlavinky. Ne ne, otecko roka má času viac než dosť, žiadny stres. Do p*če, čo to tetovanie polovice trupu? To vážne? Ultra rýchlo potetovaný? A to by si akože každý nevšimol, že to má všetko čerstvé a nezahojené? Koho tým akože mal ochcat? A bolo mu to vôbec v rámci nasledujúceho deja k niečomu? Drsnačka Case, tak tá bola drsná asi ako českí raperi v bouráku z požičovne. Satanistický gang bola banda čurákov, ktorí si mysleli, že keď majú počmárané ksichty, tak si z nich každý cvrkne. Finále bolo povestnou čerešničkou. Toto bolo akčné céčko lízajúce déčkom. Tam logika pácha sebevraždu v každom druhom zásobníku. Aby toho všetkého nebolo málo, tak nám scenáristi nadelili dvojité rozuzlenie u ktorého matrixovská brokovnica definitívne potvrdila dojmy patriace do odpadových dier. Nechcená paródia drsnosti, v ktorej totálne nefungujú reakcie postáv. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • The New York Times dali filmu negatívnu recenziu, keď napísali: "Ale mizogýnia hrozivo sadistických darebákov filmu je len jedným nevkusným vláknom v tejto špinavej ságe o záchrane a pomste." (Arsenal83)
  • V tomto filme Ethan Suplee hrá človeka, ktorý je v kulte, no aj v realite Ethan Suplee patrí do skutočného kultu - je scientológom. (Arsenal83)
  • San Francisco Chronicle dal filmu negatívnu recenziu, keď napísal: "Výsledkom je nevkusný, priveľmi zdĺhavý ťahák, ale aspoň sa zdá, že filmár dal na plátno všetko, čo chcel." (Arsenal83)

Reklama

Reklama