foto

Radha Mitchell

  • nar. 12.11.1973 (45 let)
    Melbourne, Victoria, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Radha Mitchell se narodila 12. listopadu 1973 v Mellbourne. To, že se Radha dala na herectví nebylo velké překvapení, její otec byl filmař. Už od střední školy hrála divadlo a hrála také v TV, například v seriálu Neighbours. Jako host se objevila v seriálech The Flying Doctors nebo All Together Now.

V následujících letech zazářila ve filmech Vrcholné umění (1998) a ve filmu Marca Forstera - Everything Put Together. Oba snímky získaly cenu Independent Spirit Award. Do povědomí divaků se však dostala akčním sci-fi filmem Pitch Black (Černočerná tma), kde si zahrála po boku Vina Diesela. Následně přišly velmi úspěšné filmy jako Telefonní budka a Muž v ohni.

V roce 2002 zrežírovala černobílý autorský snímek Čtyři důvody. O dva roky později si zahrála ve filmu Woodyho Allena - Melinda a Melinda, kde si zahrála dvojroli. Ve stejném roce hrála po boku Johnny Deppa a Kate Winslet ve filmu Hledání Země - Nezemě. Za tento výkon získali nominaci na Screen Actors Guild Award. Další role na sebe nenechaly dlouho čekat.  V roce 2005 si zahrála ve filmu Mozart and the Whale a poté opět zazářila ve filmové adaptaci videohry Silent Hill.

V dalších letech se Radha objevila například ve filmu Krokodýl: Návrat do krvavé laguny (2007), Zázraky se nedějí (2008), Útěk z Huang Shi (2008), Náhradníci (2009), Podivní (2010) nebo Pád Bílého domu (2013). V roce 2013 si zahrála hlavní roli v osmidílném miniseriálu Red Widow (Rudá vdova).

Radha by měla v následujích letech natáčet v pokračováním London Has Fallen, Sacrifice nebo Looking for Grace.

HArna

Herecká filmografie

Filmy

2018 Celeste
Swinging safari
2017 Chatrč
2016 Pád Londýna
Sacrifice
The Darkness
Whoever Was Using This Bed
2015 Barbados
Looking for Grace
2014 Fugly!
Ptáci a lidé
2013 Big Sur
Evidence
Pád Bílého domu
Už se nebojím
V očekávání
Zmrzlá zem
2012 Návrat do Silent Hill 3D
2010 Podivní
The Quickening (TV film)
2009 Náhradníci
The Waiting City
Zlodějská partie
2008 What We Take from Each Other
Zázraky se nedějí
Útěk z Huang Shi
2007 Chuť lásky
Krokodýl: Návrat do krvavé laguny
2006 Poločas rozpadu Timofeje Berezina
Silent Hill
2005 Zamilovaní blázni
2004 Hledání Země Nezemě
Melinda a Melinda
Muž v ohni
2003 Visitors - Strach na palubě
2002 Four Reasons
Smrtící žár
Telefonní budka
Ten Tiny Love Stories
2001 Cizinec na útěku
Dva muži a batole
Vzpoura (TV film)
2000 Everything Put Together
Polibek mého anděla
Černočerná tma
1999 Kick
Sleeping Beauties
1998 Cleopatra's Second Husband
The Chosen (TV film)
Vrcholné umění
1996 Láska a jiné katastrofy
1995 Halifaxová, soudní psychiatr - Milovaná holčička (TV film)

TV seriály

2018 The Romanoffs (TV seriál)
Panorama (E06)
2013 Rudá vdova (TV seriál)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Zvedá se železná opona (S05E11)
1994 Vesničtí poldové (TV seriál)
1993 Law of the Land (TV seriál)
1992 Phoenix (TV seriál)
1991 All Together Now (TV seriál)
1988 Sugar and Spice (TV seriál)
1985 Neighbours (TV seriál)

Dokumentární

2009 Silent hill: entre deux mondes
2006 Path of Darkness: Making 'Silent Hill'
2005 Vengeance Is Mine: Reinventing 'Man on Fire'
2002 HypaSpace (TV seriál)
1999 Celebrity Profile: Ally Sheedy (TV film)
1992 HBO First Look (TV seriál)

TV pořady

2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2004 Ceremonia de apertura del festival de cine de San Sebastián (TV pořad)
2003 The 2003 Australian Film Institute Awards (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
2000 Rove Live (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2002 Four Reasons

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(168)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace