foto

Sean Patrick Thomas

  • nar. 17.12.1970 (47 let)
    Washington, District of Columbia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se 17. Prosince 1970 v hlavním městě USA Washingtonu. Oba jeho rodiče pracovali pro DuPont, otec jako inženýr, matka byla finanční analytička. Oba pocházejí z Guyany. Vystudoval Brandywine High School ve Wilmingtonu, Delaware. Původně se chtěl stát právníkem, a proto studoval na University of Virginia. Pak ale konkurz na roli v Zatmění slunce změnil jeho cíl. Nakonec vystudoval obor drama na New Yorské Univerzitě. Podařilo se mu to v roce 1996.

22. dubna 2006 si vzal za ženu Aoniku Laurent. Původně plánovali svatbu na podzim 2005 v New Orleans, ale vše překazil hurikán Katrina. 16. Května 2008 se stal poprvé otcem, když mu žena porodila dceru Lola Jolie. V létě 2010 očekávali narození jejich druhého dítěte. Tentokrát se jim narodil syn Luc Laurent.

Malé role dostal ve filmech ODVAHA POD PALBOU nebo SPIKNUTÍ. První role, kterou se dostal do povědomí českých diváků byla bezpochyby ta z VELMI NEBEZPEČNÝCH ZNÁMOSTÍ, kde si zahrál učitele Selmy Blair. Tuto pozici posílil svou první hlavní rolí ve filmu NEŽÁDEJ SVŮJ POSLEDNÍ TANEC, kde mu společnost dělala Julia Stiles.

Poté se prosadil v seriálu POLICEJNÍ OKRSEK. V roce 2002 se objevil hned ve dvou filmech HOLIČSTVÍ a v pokračování kultovního filmu HALLOWEEN: ZMRTVÝCHVSTÁNÍ. O dva roky později si zahrál v pokračování komedie HOLIČSTVÍ. V roce 2006 si zahrál malou roličku ve filmu FONTÁNA. Jeho zatím poslední role byla v thrilleru THE BURROWERS, a také v seriálu ANATOMIE LŽI.

Pavel "Pajky3" Lepič

Herecká filmografie

Filmy

2019 La Llorona: Prokletá žena
2017 My B.F.F.
2016 Holičství 3: Nový sestřih
Merry Ex-Mas (TV film)
2015 Vraždy pod maskou
2014 Deep in the Darkness
2013 Finding Neighbors
Selection, The (TV film)
2012 Murder on the 13th Floor
Selection, The (TV film)
2008 Stopy zmizelých
Zatmění slunce (TV film)
2007 Honeydripper
2006 Fontána
2004 Holičství 2
Saint Louis Blues
2002 Halloween: Resurrected
Halloween: Zmrtvýchvstání
Holičství
2001 Bulšit
Nežádej svůj poslední tanec
2000 Dracula 2000
Herschel Hopper: New York Rabbit
Velmi nebezpečné známosti 2
1999 Graham's Diner
Období zkoušek
Velmi nebezpečné známosti
1998 Poslední mejdan
1997 Perfektní záskok
Spiknutí
1996 Odvaha pod palbou

TV seriály

2017 Myšlenky zločince (TV seriál)
Blue Angel (S13E04)
2016 Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Země nikoho (S02E15)
2015 Sběratelé kostí (TV seriál)
Vzkříšení v ostatcích (S11E05)
2012 American Horror Story (TV seriál)
Temná sestřenka (S02E07)
Nebezpečná identita (TV seriál)
Nejsem Siobhan, jsem Bridget (E22)
Zabijeme Bridget (E19)
Ta ženská nebyla nikdy oběť (E18)
další epizody (6)
2011 Psychologie mezi řádky (TV seriál)
2009 Anatomie lži (TV seriál)
Nevinné oběti (S01E13)
Tajný agent (S01E11)
Dokud nás smrt nerozdělí (S01E04)
Ďáblův sluha (TV seriál)
The Home Stretch (S02E08)
The Good Soil (S02E07)
Dirty Sexy Mongol (S02E02)
další epizody (4)
2000 Policejní okrsek (TV seriál)

Dokumentární

2007 InStyle: Celebrity Weddings
2001 Making of 'Save the Last Dance', The
1999 Voices of Glory

TV pořady

2002 Star-Crossed (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace