Reklama

Reklama

Paní ministryně

(seriál)
  • USA Madam Secretary
USA, (2014–2019), 86 h 58 min (Minutáž: 41–46 min)

Tvůrci:

Barbara Hall

Hrají:

Téa Leoni, Tim Daly, Patina Miller, Geoffrey Arend, Erich Bergen, Patrick Breen, Keith Carradine, Kathrine Herzer, Marin Hinkle, Željko Ivanek, Mozhan Marnò (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(120)

Elisabeth McCordová bývala geniální analytičkou CIA, svou práci však z etických důvodů opustila. Teď se na žádost samotného prezidenta vrací do veřejného života jako ministryně zahraničí. Kromě rozsáhlé politické agendy má ale ještě jeden složitý úkol: zjistit, jestli smrt jejího předchůdce ve funkci při letecké havárii byla skutečně nehoda... (TV Nova)

(více)

Recenze (19)

sunfreedom 

všechny recenze uživatele

Je to stabilní kvalita, ale nejsem si jist, že se to má naději někam pohnout. Zápletka s bývalým ministrem asi nebude stačit na to, aby se ze seriálu stalo něco výjimečného. Není to ale ani vyložené nemastné neslané, takže koukat se na to dá, ale ocení to jen někdo. /// Táhnul jsem to celkem dlouho, ale nakonec jsem vyměkl v polovině třetí série. Když budu chtít seriál, kde se každé zlo vyřeší v jednom jediném dílu, pustím si Komisaře Rexe. Absolutně od reality odtržený seriál, který nemá šanci obstát vedle dnešní produkce. A to říkám, že nejsem žádný velký fanoušek House of Cards, ke kterým by se to asi hodilo nejvíce přirovnat. Snižuji na dvě hvězdy a celkem se mi ulevilo, že jsem získal 40 minut týdně k dobru. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Americká napodobenina dánské Vlády. Po několika dílech mohu konstatovat, že je to sice přepísknuté velmi, ale taky velmi vtipné svojí americkostí, ve všech směrech. Realističnost nula, ale to nevadí, prostě sexy postarší matka od rodiny šéfuje rodině a taky skoro celýmu světu a my jí držíme palce, aby tu demokracii rozšířila. 3 - 4. ()

Reklama

Teron 

všechny recenze uživatele

Osobně nechápu, proč je v žánru jen drama, když jde o dramedy. Příjemný mix detektivky v prostředí vysoké mezinárodní politiky s přídechem rodinného dramatu - potíže s rebelujícími ratolestmi a manželem, kterého občas využívá NSA - a nějakých těch větších konspirací. Téa Leoni je kočka a tahle neakční, ale vrcholně taktizující role jí velmi sedne. Někde v půlce první série zatím spokojenost. Ne ještě taková, abych dával víc dílů na zátah, ale spokojenost. EDIT ke konci druhé sérky už dávám víc dílů na zátah - přístup Bess je k sežrání, tuna drobností osvěžující (štáb ministerstva u ní doma, profesormourekrip), Henry u tajné služby a lasaggne v mikrovlne - spojte špionážní thriller s Krokem za Krokem a vznikne vám tohle...parádně se bavím:-) ()

erased 

všechny recenze uživatele

Dojmy z počátku série se podstatně změnily a nezbylo mi, než můj původní komentář vyčítající seriálu hlavně programově tupou agitku smazat. Nakonec mi naopak na Madam Secretary nejvíc lezla krkem nucená pohoda a odlehčený tón, protože na pozadí stále plynoucí hlavní příběhová linka série je mnohem zajímavější, než hašteření mladých, krásných a dokonalých asistentů titulní postavy ve vládních kancelářích, a to i třebaže jsou někteří herci v hlavních rolích sympaťáci. Jenže ústřední děj sice začne houstnout už zhruba v polovině první řady, ale vyvrcholí předčasně už ve skvělém šestnáctém díle, jen aby zbytek epizod dojížděl na zažitém epizodickém standardu. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

No House of Cards to na jednu stranu opravdu není. Ale jinak to není vůbec špatný seriál o zákulisí americké zahraniční politiky. Hlavní postava (nová ministryně zahraničí Elizabeth McCorde) je lidsky velmi sympatická, jakoby se vůbec nehodící do politiky. Hodně prostoru je zde věnováno jejímu rodinnému životu, což je ze začátku docela příjemné zpestření, protože tato vypravěčská linka nabízí i vcelku humor. Bohužel postupem času humoru ubývá a vše se nějak divně propojuje s tou "politickou" linkou, hlavně proto, že muž hlavní postavy je profesorem náboženství a zároveň tajným agentem, což na mě působilo poněkud nevěrohodně. Naopak velmi věrohodně je konstruována většina zahraničně politických zápletek, které musí paní ministryně řešit (většinou úspěšně). Setkáváme se zde s problémy na středním východě, v Rusku, v Číně či v Africe. Pokud máte chuť se podívat do zákulisí diplomacie, tak tenhle seriál mohu vcelku doporučit. ()

Galerie (1 068)

Reklama

Reklama