foto

T.R. Knight

  • nar. 26.3.1973 (46 let)
    Minneapolis, Minnesota, USA

Biografie

Celým jménem Theodore Raymond Knight se narodil 26. března 1973 v Minneapolis, státě Minnesota. Kamarádi ho ale oslovují jeho přezdívkou, která je Teddy. Už ve svých pěti letech hrál v divadle Guthrie v Minneapolis, kde ztvárnil roli Tinyho Tima, jež je jeho první rolí vůbec, a roli Amadea ve stejnojmenné divadelní hře Amadeus. O mnoho let později se přestěhoval do New Yorku, kde začal účinkovat v divadle na Broadwayi.

Theodore je zejména seriálový herec. Objevil se v několika dílech KRIMINÁLKY LAS VEGAS nebo ZÁKONU A POŘÁDKU. Mezi dalšími neméně slavnými seriály v nichž účinkoval je FRASIER a CHARLIE LAWRENCE. U nás ho nejvíce proslavila role stážisty George O'Malleyho v seriálu CHIRURGOVÉ. V seriálu se hodně propírá Georgova orientace, ve skutečnosti je však Theodore gay. Za roli George O'Malleyho získal v roce 2006 cenu Emmy.

lucieK

Herecká filmografie

Filmy

2017 Hello Again
2015 A Year and Change
2013 42
2007 Come Rain or Come Shine: From Grey's Anatomy to Private Practice (TV film)
Grey's Anatomy: Every Moment Counts (TV film)
2002 Garmento

TV seriály

2019 The Bravest Knight (TV seriál)
2018 Génius (TV seriál) - herec, a.z.
Kapitola desátá (S02E10) - a.z.
Kapitola osmá (S02E08)
Kapitola sedmá (S02E07)
další epizody (7)
Chirurgové (TV seriál) - herec, a.z.
Flowers Grow Out of My Grave (S15E06)
(Don't Fear) the Reaper (S14E11) - a.z.
2017 Génius (TV seriál)
Kapitola desátá (S01E10)
Kapitola devátá (S01E09)
Kapitola osmá (S01E08)
When We Rise (TV seriál)
Part V (E05)
The Catch (TV seriál)
The Mockingbird (S02E10)
The Cleaner (S02E09)
The Family Way (S02E04)
další epizody (6)
2016 11.22.63 (TV seriál)
The Day in Question (E08)
Soldier Boy (E07)
Happy Birthday, Lee Harvey Oswald (E06)
další epizody (6)
2015 Chirurgové (TV seriál) - a.z.
Bublina (S11E23) - a.z.
2014 Hysteria (TV seriál)
2013 Dobrá manželka (TV seriál)
What's In The Box? (S04E22)
Invitation to an Inquest (S04E17)
Going For The Gold (S04E15)
další epizody (7)
2011 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Double Strands (S13E04)
2009 Chirurgové (TV seriál)
Teď, nebo nikdy (S05E24)
Na dny budoucí! (S05E23)
Den, kdy puká srdce (S05E22)
další epizody (14)
2008 Chirurgové (TV seriál)
Já, jenom já (S05E10)
V půlnoční hodině (S05E09)
Vzájemně spjati (S05E08)
další epizody (17)
2007 Chirurgové (TV seriál)
Marná pomoci snaha 2/2 (S04E10)
Marná pomoci snaha 1/2 (S04E09)
Věčně mladí (S04E08)
další epizody (25)
2006 Chirurgové (TV seriál)
Blízká setkání lidského druhu (S03E10)
Od šeptání po vřískot (S03E09)
Zářit štěstím (S03E08)
další epizody (25)
2005 Chirurgové (TV seriál)
Anatomie Vánoc (S02E12)
Samota (S02E11)
Čeho je moc, toho je příliš (S02E10)
další epizody (21)
2004 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Virtuální alibi (S03E10)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Dvojité x (S04E17)
2003 Charlie Lawrence (TV seriál)
Frasier (TV seriál)
Maris se vrací (S11E07)

Host

TV pořady

2004 The Tony Danza Show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace