foto

Liza Weil

  • nar. 5.6.1977 (41 let)
    Passaic, New Jersey, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Liza Rebecca Weil se narodila v New Jersey do herecké rodiny. Její rodiče Liza a Mar objížděli Evropu se svojí vlastní komediální skupinou. Když byla Liza mladší, toužila stát se archeoložkou, kvůli trilogii o Indianu Jonesovi a dětské posedlosti Harrisonem Fordem. Na střední škole byla spíše průměrná studentka, která se zaměřovala spíše na budování své herecké kariéry než na studium. Liza si ve filmech a seriálech zahrála postupně s každým členem své rodiny.

Její první televizní role přišla v roce 1994 v jedné epizodě rodinného seriálu THE ADVENTURES OF PETE & PETE, kde si zahrála po boku své matky Lizy, která hrála učitelku. V roce 1998 se Liza stala hvězdou nezávislého filmu WHATEVER jako dívka Anna dospívající v 80. letech, která byla obdobím nechráněného sexu. O rok později se objevila po boku Kevina Bacona v mysteriózním thrilleru STIR OF ECHOES. Objevila se také v dalších nezávislých filmech jako MOTEL JERUSALEM, SCAR a LULLABY.

Její asi nejznámější role je role premiantky Paris Gellarové v seriálu GILMOROVA DĚVČATA. Tvůrkyně tohoto seriálu původně navrhovala Lizu na hlavní roli Rory Gilmorové. Poté, co roli nakonec získala Alexis Bledel, scénáristé napsali postavu Paris, nejprve hlavní rivalky a později přítelkyně Rory, která byla Lize „šitá na míru“. Liza je přírodní brunetka. Vlasy si odbarvila na blond právě kvůli roli Paris, aby barva jejích vlasů kontrastovala s barvou vlasů hlavní hrdinky Rory. Po účinkování v tomto seriálu se vrátila zpět ke své původní barvě. V tomto seriálu si s Lizou jednu scénu v závěru třetí série střihla i její mladší sestra Samantha.

V roce 2006 Liza přesídlila do Santa Monicy a v listopadu téhož roku se provdala za herce Paula Adelsteina, který hrál v seriálu ÚTĚK Z VĚZENÍ. S Paulem se znali již z dřívějších divadelních projektů. V roce 2006 se také stala tetou, když její sestra Samantha, která se přestěhovala do Los Angeles, porodila dítě. V současné době žije s manželem v Hollywoodu a stále příležitostně hraje v divadle ve Philadelphii a v New Yorku.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2018 Medicine Men
2014 Situation Is Liquid, The
2013 After Life
2012 Smiley
2010 Mars
2009 Hledaný
Nepřítel
2007 Neal Cassady
Život je pes
2006 Grace
2002 Na křídlech vážky
2001 Motel Jerusalem
1999 Ozvěny mrtvých
1998 Nechte mě žít

TV seriály

2018 Vražedná práva (TV seriál)
Epizoda 15 (S05E15)
Epizoda 14 (S05E14)
Epizoda 13 (S05E13)
další epizody (22)
2017 Vražedná práva (TV seriál)
Live. Live. Live. (S04E08)
Nobody Roots For Goliath (S04E07)
Stay Strong, Mama (S04E06)
další epizody (14)
2016 Gilmore Girls: A Year in the Life (TV seriál)
Winter (E01)
Vražedná práva (TV seriál)
Who's Dead? (S03E09)
No More Blood (S03E08)
Call It Mother's Intuition (S03E07)
další epizody (15)
2015 Vražedná práva (TV seriál)
What Did We Do? (S02E09)
Hi, I'm Philip (S02E08)
I Want You to Die (S02E07)
další epizody (15)
2014 Vražedná práva (TV seriál)
Kill Me, Kill Me, Kill Me (S01E09)
He Has a Wife (S01E08)
He Deserved to Die (S01E07)
další epizody (9)
2012 Bunheads (TV seriál)
Skandál (TV seriál)
The Trail (S01E06)
Crash and Burn (S01E05)
Enemy of the State (S01E04)
další epizody (6)
2011 Private Practice (TV seriál)
Two Steps Back (S04E15)
2008 Anyone But Me (TV seriál)
Eleventh Hour (TV seriál)
Ochrana svědků (TV seriál)
2007 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Dokud to neprolomíme (S07E21)
Lorelai, Lorelai (S07E20)
Je to jako jízda na kole (S07E19)
další epizody (7)
2006 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Pleťte, lidičky, pleťte! (S07E09)
Manželství po francouzsku (S07E07)
Buldoci, do toho! (S07E06)
další epizody (7)
2005 Chirurgové (TV seriál)
Gilmorova děvčata (TV seriál)
Nová a vylepšená Lorelai (S06E01)
Návštěva u Emily a Richarda (S05E20)
Ale já jsem Gilmorová (S05E19)
další epizody (8)
2004 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Už zase další výročí (S05E10)
Emily má rande (S05E09)
A je po večírku (S05E08)
další epizody (15)
2003 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Velký zápas (S04E09)
Zhyň, blbče (S04E08)
Nezapomenutelný vztah (S04E06)
další epizody (17)
2002 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Díkůvzdání (S03E09)
Taneční maraton (S03E07)
Hrůza z přihlášky (S03E03)
další epizody (12)
Pohotovost (TV seriál)
Krok do nenávratna (S08E11)
2001 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Slavnostní večeře (S02E10)
Mladíček na útěku (S02E09)
Jablko nepadá daleko od stromu (S02E07)
další epizody (12)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Propletenec (S03E05)
2000 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Roryin ples (S01E09)
Narozeninové večírky pro Rory (S01E06)
Lovci jelenů (S01E04)
další epizody (4)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
Take Out the Trash Day (S01E13)
Pohotovost (TV seriál)
Nejrychlejší rok (S06E19)
Vše v rodině (S06E14)
1992 The Adventures of Pete & Pete (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace