foto

Danica McKellar

  • nar. 3.1.1975 (42 let)
    La Jolla, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tato bezesporu talentovaná herečka se narodila 3. ledna roku 1975 v La Jolla v Kalifornii jako druhé dítě Maihaily a Chrise McKellara. Už od malička Danica vynikala mimořádným hereckým nadáním, a proto není divu, že si ji v roce 1987 všiml producent připravovaného seriálu Wonder Years.

Po následném konkurzu bylo jasné, že hlavní dívčí roli zde obsadí právě ona. A skutečně - 31.1.1988 mohli diváci americké televizní stanice ABC poprvé sledovat příběhy Winnie Cooper (Danica McKellar), Kevina Arnolda (John Savage) a dalších teenagerů z předměstské školy konce šedesátých let. Díky nepopiratelné kvalitě dosáhly WY neobvykle vysoké sledovanosti, proto bylo v následujících pěti letech (1988-93) natočeno celkem 114 epizod, na kterých se podílelo několik desítek tvůrců.

Danica se objevila ještě v několika dalších televizních seriálech a filmech. Před čtyřmi lety si zahrála v Babylon 5. V roce 1995 účinkovala jako Nola v několika dílech The Twilight Zone. Z filmů pak Justice for Annie (1996), Sirens (1994), Moment of Truth: Cradle of Conspiracy (1994) a Sidekicks (1992). Žádný ze zmíněných titulů nebyl, pokud vím, u nás uveden ani v televizi ani v kinech.

Robert "Boban_23" Romsy

Herecká filmografie

Filmy

2017 Campfire Kiss (TV film)
DC Superhrdinky: Intergalaktické hry
Mommy, I Didn't Do It (TV film)
2016 DC Super Hero Girls: Hero of the Year
My Christmas Dream (TV film)
Wedding Bells (TV film)
2015 Crown for Christmas (TV film)
Dokonalé protiklady
2014 Jak roste naděje
2013 Tasmánští čerti (TV film)
The Wrong Woman (TV film)
2012 Love at the Christmas Table (TV film)
Mancation
2010 Scooby-Doo: Abrakadabra!
2009 21 and a Wake-Up
2008 Heatstroke
2007 Máma v akci 2 (TV film)
Ostrov smrti
2006 Máma v akci (TV film)
2005 Cesta zničení (TV film)
2004 Quiet Kill
Raising Genius
2002 Black Hole
Hip, Edgy, Sexy, Cool
Jane White Is Sick & Twisted
Reality School
Sex and the Teenage Mind
Year That Trembled, The
2001 Good Neighbor
Speechless...
XCU: Extreme Close Up
1996 Hledání spravedlnosti (TV film)
1992 Mistr kickboxu
1990 Jak jsem strávil léto (TV film)

TV seriály

2016 Milo a Murphyho zákon (TV seriál)
2015 DC Super Hero Girls (TV seriál)
Project Mc² (TV seriál)
2014 Math Bites (TV seriál)
2010 Teorie velkého třesku (TV seriál)
Okultní klamy (S03E12)
2007 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Tříkolka (S03E03)
2006 Inspector Mom (TV seriál)
2005 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Ananasový incident (S01E10)
2004 Century City (TV seriál)
Game Over (TV seriál)
Jack & Bobby (TV seriál)
2003 Eve (TV seriál)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
2001 Liga spravedlivých (TV seriál)
Strážkyně zákona (TV seriál)
2000 Křižovatky medicíny (TV seriál)
Static Shock (TV seriál)
1999 Báječní Stevensovi (TV seriál)
Random Play (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
1998 Loď lásky (TV seriál)
1997 Perné dny (TV seriál)
Tatík Hill a spol. (TV seriál)
1994 Babylon 5 (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)
Sirény (TV seriál)
Walker, Texas Ranger (TV seriál)
1991 Báječná léta (TV seriál) - herec, a.z.
Pohled zpátky (S04E23) - a.z.
Konec školy (S04E22)
Nehoda (S04E20)
další epizody (6)
1990 Captain Planet (TV seriál)
Báječná léta (TV seriál) - herec, vyp.
Šestý hráč (S04E08)
Medová Madeline (S04E05)
Životní náklady (S04E04)
další epizody (18)
1989 Super Mario Bros. Super Show!, The (TV seriál)
Báječná léta (TV seriál)
Matematika na druhou (S03E09)
Uhřík (S03E08)
Rodinný vůz (S03E07)
další epizody (18)
1988 Báječná léta (TV seriál)
Barevná televize (S02E03)
Naše slečna Whiteová (S02E02)
Noční dobrodružství (S02E01)
další epizody (9)
1985 Pásmo soumraku (TV seriál)

Dokumentární

2002 Pet Star (TV seriál)
1993 Canceled Lives: Letters from the Inside

TV pořady

2015 2015 Billboard Music Awards (TV pořad)
2014 2014 American Music Awards (TV pořad)
2014 Billboard Music Awards, The (TV pořad)
2012 Home & Family (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)

Hudební videoklipy

2013 Avril Lavigne - Rock N Roll (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

2001 Speechless...

TV seriály

2014 Math Bites (TV seriál)

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace