Reklama

Reklama

Walker, Texas Ranger

(seriál)
  • USA Walker, Texas Ranger (více)
USA, (1993–2001), 152 h 15 min (Minutáž: 45–90 min)

Scénář:

Leslie Greif, Albert S. Ruddy, Paul Haggis, Rick Husky (více)

Hrají:

Chuck Norris, Clarence Gilyard Jr., Sheree J. Wilson, Judson Mills, Nia Peeples, Noble Willingham, Roxanne Hart, Gary Graham, Marshall R. Teague (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(196)

Obsahy(1)

Chuck Norris  se svým bojovým uměním ochraňuje zákon v Dallasu a jeho okolí. (TV Nova)

Recenze (1 002)

castor 

všechny recenze uživatele

Beru to asi takhle! Kdyby na hrdinného Chucka jednou, dvakrát někdo vystřelil, tak by se posral, položil šerifskou hvězdu a začal by dělat kariéru v prodejně krmiv!! Ale on vždy nesměle skáče mezi to největší zlo - to bych i bral!! Ale absolutně nesnesu ty morální závěry - například zločinci násilně obsadí televizní studio, začnou tam v přímém přenosu pronášet řeči o rasové segregaci, Walker tam vlítne, před zraky televizních diváků všechny hravě zmákne a začne do kamery přednášet o moralitách a rovnoprávnosti ve společnosti.. uff!! A ještě bych chtěl vidět, jak by se ta vcelku sympatická kurátorka nechala osahávat šedesátiletým troubou, absolutně bez charismatu, nechutným plnovousem a opičím výrazem!! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Koukám, že tohle je další ze seriálů, které je děsně kůůl hodnotit odpadem a přitom jde o standardní (pod)průměrnou jů-es-ej televizní produkci, ve které hlavní kladný hrdina potírá nehlavní zlé antihrdiny za pomocí svých pěstí, kaubojských křusek i koltů proklatě nízko u pasu, do toho nějaké ty automobilové honičky, jak to má průměrný pupkatý divák s přehazovačkou na hlavě a lahváčem v ruce rád. Čak Norys v texaském klóbrcu má charisma žvýkačky přilípnuté v popelníku; díky plnovousu spolehlivě poznáme, kde má hlavu a kde zadek. Při návštěvě prarodičů jsem při luštění křížovky absolvovala možná dva a půl dílu a došla jsem k závěru, že o nic nepřicházím, když seriál okázale ignoruju. Jednu šerifskou hvězdičku si "Chodec, texaský lesník" zaslouží a druhou dávám ze soucitu, pač spousta horších seriálových zrůdností má lepší hodnocení (a pak taky za tu parodii na Youtube:-)). 31% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Seriál, který je zárukou nekvality. Problém u mě nastal se samozvaným borcem Chuckem Norrisem. Jak mu mám věřit, že skolí každého protivníka, když v každé druhé scéně za něj zaskočí kaskadér s nalepenými vousy?! Kdyby to byly náročné scény, ve kterých jde o zranění, nebo je ohrožen hercův život, ale je to v podstatě plochá akční scéna většinou někde na trávě, kdy pouhá otočka při kopu už znamená asi nenapravitelné prasknutí v zádech seriálové hvězdy, protože jinak si nedovedu vysvětlit tak okaté scény s dublem. Akční scény jsou zfušované, a aby se to zakrylo, hodí režisér zpomalený záběr, který to ještě víc podělá svojí trapností. Nesmí chybět žertovné špičkování mezi spřátelenými partnery, kterým je zakončen téměř každý díl. V pozdějších řadách už se vytvořil kolem Rangera tým, do kterého spadala i pružná Nia Peeples, Clarence Gilyard a Judson Mills a stále více se přidávalo na akčnosti. Překvapivě se i občas řešilo nějaké vážnější téma. Hlavní protagonista to pak završil svatbou se Sheree J.Wilson. Několik dílů bylo koukatelných také z toho důvodu, že se za celý seriál v něm vystřídala celá řada známých záporáků z béčkových filmů, kteří sem docela přesně sedli jako protipol ultrakladného hrdiny v klobouku, který nesnášel bezpráví. Jenže u mě převládá negativní vyznění celého projektu v tom, že režijní stránka byla slabá, choreografie bojových scén otřesná, příběhy hodně stereotypně podané a hlavní hrdina Walker neměl žádné slabiny a každému nevěrohodně nabančil, a navíc byl přechytralý až hrůza.Ta jedna hvězdička je z velké milosti. Mé hodnocení: 20% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nechci, abych Chuck Norris kopem z otočky zhasl slunce a tak jsem byl smířen s tím, že Walker bude za pět hvězd. Když však vidím odvahu zdejších uživatelů (ti odvážní dávají jednu hvězdu a ti mrtví odpad!), tak dávám hvězdy dvě a doufám, že tohle Chuck velkoryse přejde. Pokud se tak nestane, tak raději volím zbabělou sebevraždu ještě předtím, než by mi v roli Walkera vymoralizoval mozek z hlavy. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Díky TV Nova jeden z "pilířů" podvečerní zábavy v českých domácnostech. Prostě další béčkový seriál z atraktivního prostředí - který kluk by nechtěl být karate šerif a ještě k tomu Ranger, že? Ale ozvučení, obzvlášť v posledních sériích je skvělé, a nová krev (to jako Gage a Sydney) jsou taky fajn, tak koneckonců proč ne. Jsou u nás k vidění ještě mnohem, mnohem horší věci. Vezměte si třeba Rosalindu, Manuelu, Carmencitu, Sergejevnu nebo jakékoliv jiné ženské jméno, pod kterým se dříve či později bude skrývat hlavní hrdinka nějaké telenovely. V porovnání s těmihle "skvosty" televizní "zábavy" je Walker uměleckým dílem. PS: za vrchol seriálu osobně považuju díly s Prezidentem, kterého hraje coby záporák tradičně skvělý Michael Ironside. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (55)

  • Chuck Norris v dětství miloval westerny, což je důvodem, proč jsou některé epizody seriálu situovány do období Divokého západu. (cheyene)
  • V seriáli si zahralo množstvo známych tvári, napr. Giovanni Ribisi, Tobey Maguire, Burt Young, Mila Kunis, Danny Trejo, Tobin Bell, Gary Busey, James Remar, Lane Smith, Frank Stallone, David Keith, Sammo Hung, Cary-Hiroyuki Tagawa, Mako, Tzi Ma, Hulk Hogan, Francis Capra, Josh Holloway, či Sting. (m.a.t.o.)
  • Když ve scéně s přepravou zraněných z letadla zdvihají poprvé plošinu, je na ní jen jedno lehátko. Pro cestu dolů ale nakládají lehátka dvě. (tzv)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama