Reklama

Reklama

Young Justice

(seriál)
Trailer
USA, (2010–2022), 36 h 56 min (Minutáž: 22–27 min)

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks) (více)

Hrají:

Danica McKellar, Jesse McCartney, Nolan North, René Auberjonois, George Eads, Bruce Greenwood, Phil LaMarr, Jason Spisak, Masasa Moyo, Rob Lowe (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(98)

Obsahy(1)

Seriál vypráví o akcích týmu mladých superhrdinů, mezi které patří: Robin (Batmanův parťák), Kid Flash (Flashův parťák), Aqualad (Aqamanův parťák), Superboy (Supermanův dospívající klon) a Miss Martian (neteř Martiana Manhuntera). Tato partička, patřící do druhé generace superhrdinů, se učí spolupracovat a uplatnit své místo mezi legendami, které je trénovaly. Seriál se snaží vykreslit i mladší a nepříliš známé postavy v jejich začátcích. (Morzael)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Do tohoto seriálu se mi vůbec nechtělo, jednak protože jsem z animáků víceméně vyrostl, a málokterý (i přestože je to z Dc) mě v něčem zaujal (až na JLU a Avengers EHM, to jsou srdcovky), ale také proto, že moc nemusím sidekicky, kteří mi připadají jen jako děti dolézající za hlavním hrdinou, přičemž se vždycky nechají chytit, či porazit, zkrátka je to weak spot. Poté co ovšem Dc Universe seriál oživilo, a také díky doporučení kolegů jh666 a dragon 94, jsem si řekl, že to vyzkouším, jestli si to zaslouží tak vysoké hodnocení. A bavilo mě to docela dost. Sice jsou tu romance, které moc nemusím, ale skupina teenagerů by bez vztahů nešla zpodobnit, takže to jde překousnout. Co mě zde bavilo nejvíc, je široká škála hrdinů a hlavně padouchů, kdy je dopodrobna prozkoumán celý Dc svět (magie, technologie, mimozeměšťani, či evil androidi). A Dc já mám rád, takže čím více tím lépe. Jediné co trochu nedává smysl, je že si parta sidekicků dokáže podat záporáky, kteří přemohli Batmana, či dokonce Supermana, ale i přes to se dá přenést. První série mě asi bavila více, a to hlavně z důvodu soustředění na menší počet hrdinů a utváření nových vztahů mezi nimi, přičemž je každý úplně jiný. Druhá série přidala na kvantitě, kdy se počet sidekicků ztrojnásobil, z čehož byl zezačátku trochu zmatek, ale postupně jsem si zvykl. Epizody rychle utíkají, nic zde není zbytečně natahováno. Akce celkem vydařená, nejvíce mě bavilo znázornění bojových umění. S1 = 90%, S2 = 88% Oblíbené postavy: S1 = Grayson, Superboy, Kaldur'ahm, Kid Flash, Felix Faust, Brain, Sportsmaster, Batman a Captain Marvel; S2 = Blue Beetle, Impulse, Karen Beecher a Batgirl. Seriál Titans by se odtud mohl poučit, co se týče práce s postavami a výběrem záporáků a hlavně hrdinů. Třetí série jako by byla kombinace prvních dvou. Je zde ohromné množství postav, které jsou naštěstí rozdělené na týmy. Smutné je, že se příběh (obzvláště v druhé polovině) zaměřuje na nejmladší sekci - Outsiders (kteří s komiksovými Outsiders nemají snad vůbec nic společného, i přesto že se Batman a Black Lightning objevují v seriálu frekventovaně). Série to není špatná, jen zde chybí určitý směr/cíl protože mi připadá, že zde není nějaký hlavní záporák, proti kterému by šli. Ano, jde zde o zachraňování dětských meta, ale to je pro celou sérii o 26 dílech dost slabé. Jistě, za nitky tahá Darkseid nebo Luthor, ale ti se v seriálu objevují velmi zřídka. Jsem rád za skvělou animaci a ještě více za představení postav, které jsou i v komiksu relativně nové (Orphan, Dolphin, Harper Row, Scandal Savage). Je překvapivé, že je zde origin Cyborga, který sice převzal svůj origin z New 52, ale zastává zde roli spíš jako Teen Titan. Jinak je smutné, že jsou bojující hrdinové skoro vždy neporazitelní, a aby vám tvůrci seriálu řekli, že ne, tak pro případ sejmou Halo (kolikrát Halo v sérii zemřela? Toť otázka). S3 = 86% ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Vostrý. I když je to Animák o dorostu, tak to rozhodně není pro malý děcka. Každej díl má padoucha, a vše navzájem propojeno. Takoví "Nejmocnější hrdinové světa" ale od DC. Schopnosti hrdinů známe (přebrali to od svých mentorů), ale charaktery jsou rozdílné.. (nejvíc asi u Supika a Supíka juniora). ()

Reklama

dee-key 

všechny recenze uživatele

Jay Oliva je sám o sobě skoro zárukou kvality. Justice League je zárukou již zcela jistě. Animák o méně známých hrdinech DC universa kterému jsem se léta úspěšně vyhýbal mě zcela pohltil z několika důvodů. Jednak díky velmi výbornému komixovému příběhu, jednak díky propracovaným bitvám a soubojům, jednak díky válce na několika frontách, jednak díky postavám. Překvapení a zvraty a vývoje postav není to, co běžně od superhrdinských seriálů dostáváme. A proto si zaslouží pět hvězd a pět minut pietního ticha za své zrušení. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší animovaný seriál, co znám. Soupeřit s tím může snad jedině Avengers: EMH a možná ještě Green Lantern: TAS (ten má ale horší animaci). Obě série mají perfektní příběh, za který by se nemuseli stydět ani hrané seriály. Dalším plusem jsou skvělé postavy, hlavně původní šestka + Zatanna a Impulse. Ale i ostatní jsou předvedeni dobře a vůbec nevadí, že jsou to Sidekickové. Občas jsou dokonce zajímavější než jejich starší kolegové. Hlavně nevyrovnaný Superboy je mnohem zajímavější než dospělý Superman. Taktéž Miss Martina je výborná a komplikovaná postava (rozhodně, co se týče animáků). Nejlepší postavou je ale Kid Flash Wally West, je škoda, že v druhé sérii nemá moc prostoru. Obrovská škoda, že nevznikla i třetí série. Boj proti Darkseidovi by byl super. 100 %. ()

Veskoslav 

všechny recenze uživatele

Skvělá 1. řada, ale osobně 2. řada mi přijde více propracovanější. Navíc se objeví i příběhy málo známých superhrdinů, kteří nemají takový prostor. Podle mě ale asi nejlepší komiksový seriál z DC universa. Jenom škoda že není a nebude 3. série. Tento seriál by si ji rozhodně zasloužil. 90/100 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Některá kouzla a zaříkávání, které provádí Zatana a Zatara, jsou ve skutečnosti jenom pozpátku vyslovené příkazy toho, co se má vytvořit/stát. (UncleMorty)
  • V epizodě se na plotu objeví znak připomínající logo Warner Bros. Jenže místo písmen WB jsou tam písmena GW a pozadí má modrou a černou barvu. (gecko)
  • Na motivy seriálu byla vytvořena počítačová hra „Young Justice: Legacy“. Na trh byla uvedena v únoru 2013, a to pro konzole PS3, Xbox 360, Wii a DS. (FloTin)

Související novinky

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

26.01.2023

Špatné zprávy pro fanoušky DC seriálů. Mluvčí HBO Max totiž potvrdil, že současné čtvrté řady Titans a Doom Patrol budou zároveň posledními. Pro server The Hollywood Reporter zástupci streamovací… (více)

Reklama

Reklama