Reklama

Reklama

Krutá rasa

  • Jihoafrická republika The Breed (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chtěli strávit týden dovolené na exotickém ostrově. Jednoho z nich napadl zmutovaný pes a letadlo, kterým přiletěli, našli v troskách... Bratři Matt (Eric Lively) a John (Oliver Hudson) spolu plánují strávit týden dovolené. Společně se svými přítelkyněmi Nicki (Michelle Rodriguez), Sarou (Taryn Manning) a jejich kamarádem Noahem (Hill Harper) si chtějí užít trochu legrace a odpočinku na exotickém ostrově. Na místě je však brzy jeden člen výpravy brutálně napaden psem. Proto se rozhodnou, že ostrov raději opustí, jenže letadlo, kterým do tohoto ztraceného ráje přiletěli, nacházejí v troskách. A to není ta nejhorší zpráva. Mnohem děsivější je, že útok šelmy nebyl náhodný. Po ostrově se totiž pohybuje smečka zmutovaných psů, která rozhodně nemá zájem na tom, aby se výpravě podařilo uniknout... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

"Hráli si na Boha" - a změnili psy v... zuřivější psy. A jak to bylo dál? Vždyť to znáte to: čiň čertu dobře, peklem se Ti odmění, pozvi mladšího bratra na dovolenou, zjebe Tě, že jsi nezodpovědný kokot (létáš si přeci po světe letadlem... jež pilotuješ). A do toho všeho tam nadto pobíhají ještě ti zmutování, krvelační psi. Azore, trhej! 50% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jak to již bývá, když se skupina amerických teenagerů (i když tady již přistarších) rozhodně strávit víkend na odlehlém místě (zde na opuštěném ostrově, kde jakási vláda dělala genetické pokusy). Vždycky se objeví NĚCO, co si ze skupiny udělá příjemné zpestření a dobrou večeří - ať jsou to zombie, mimozemšťani, a nebo jako tady geneticky modifikovaní pejsci .... Scénáristovi si docela zahrává s pohlavně-rasistickou diskriminací, protože pejsky nechá zbaštit jediného černocha a pokousat obě dívky, zatímco pánové (i když, možná to jsou homosexuálové?) vycházejí ze soubojů bez škrábnutí ... Ale jinak ptákovina na n-tou... ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Psiska jsou perfektní a naštěstí se z nich tvůrci nesnažili dělat nějaká zmutovaná monstra z jiných galaxií, takže pokud se bojíte psů, možná se při sledování Kruté rasy občas nervózně ošijete. Šťastná ruka provázela tvůrce i při výběru natáčecího placu, herecké obsazení je celkem sympatické a překvapivě není k zahození ani hudba. No.. a to bychom měli klady za sebou. Na jednu stranu funguje určitá míra napětí a pětici máme beze ztrát ještě po polovině filmu, na druhou stranu ale nevidím smysl v permanentně opakovaném způsobu, kterým se snaží film děsit - ať se děje cokoliv, vždy odněkud vyskočí čokl. Logiku je třeba opatrně nechat spát, páč příběh o skupince, která se bez problémů ubytuje na ostrově, kde se geneticky upravovali psi, má několik děr velikosti kanónového průstřelu. Zajímavá je mimo jiné scéna, kdy čoklové obléhají dům, zmateně pobíhají kolem, dovolí jeho obyvatelům se zabarikádovat, a následně se během několika sekund doslova prokoušou dovnitř. Sabotáž letadla také způsobí spíše trpký úsměv, než obdiv čoklích schopností. Pak si borec pomlátí smečku čoklů bejsbolkou, holka přežije bez škrábnutí plynovou explozi a poslední záběr filmu je poněkud dementní. Taky musím poukázat na občasnou tendenci tvůrců o jakési "cool" scény - třeba oblet kamery kolem lukostřelce byl výsostně trapnou záležitostí. Celkově klasicky hloupoučký, nudně schematický horůrek pro teenagery, s několika světlými místy. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice, převelice slabý a nudný horor s nulovou hororovou atmosférou. Když jsem si o filmu přečetl, že to je o zmutovaných zabijáckých psech docela jsem se zaradoval, že po dlouhé době uvidím nějaký monster horor s alespoň dvoumetrovými hladovými bestiemi. O to větší bylo moje zklamání když jsem zjistil, že ve filmu jde hrdinům po krku jen několik naštvaných vlčáků. To byla první věc. Další mínus filmu jsou herci, kteří jsou nesympatičtí a nedokáží si získat diváka vůbec ničím takže se jim ani nedá nějak fandit a je vám úplně jedno kdo bude další na řadě. Další problém jsou stupidní dialogy (ale na to jsem si u hororů tak trochu zvykl). Pro někoho bude velké mínus i to, že ve filmu se nevyskytují žádné utržené končetiny nebo vyhřezlá střeva a film si vystačí jen s minimem krve. A asi nejhorší na filmu je to, že nemá ani nejmenší hororovou atmosféru takže se u něj ani nedá bát. Nejlepší na filmu jsou asi ti psi na kterých je vidět, že prošli dobrým výcvikem a občas je fajn sledovat jak se dostávají přes různé ploty nebo třeba skáčou z křídla letadla do vody. Pokud máte nějaký strach ze psů možná se i budete bát ale jinak ruce pryč. ()

Yeosol 

všechny recenze uživatele

Docela fajn film na večerní posezení. Nebylo to možná až tak krvavý, jak sem očekávál, nebo lépe řečeno chtěl, ale i tak se tam našlo několik slušných scén u kterých sem se radostí pousmál. Obzvlášť když to jeden vlčák pěkně schytá šípem z luku, občas to některý pejsek schytá basseballovou pálkou, nebo jich pár převálcuje auto. Těch několik uštěkaných a uslintaných zabijáků co tam nahání herce jsou poměrně dost agresivní a útoky s krvelačnýma hafanama jsou dost rychlý a občas i nečekaný. A že chvilkama těch psů není málo. Obecně vzato mám psy velice rád, ale takovýhle zabijáky, bych fakt doma nechtěl. Tady jsem byl vůbec rád, když někdo zlikvidoval pár psů. Jako nic proti, ale tady to snad ani jinak nešlo, když vám jdou po krku ;-) Prostě celkem dobrá záležitost, jen tý krve a těch gore efektů mohlo být víc. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Keď mladíci nájdu v garáži Mercedes pokrytý hrubou vrstvou prachu, musel byť zaparkovaný na tomto mieste už poriadne dlhý čas. Keď však otočili kľúčikom, krásne naštartoval. To je úplne vylúčené, pretože batéria v aute musela byť už niekoľko rokov úplne vyšťavená. (beso74)
  • V závěru filmu na skupinku přeživších z lodní kajuty vyskočí pes. Ten by ale v malém prostoru bez dostatku vzduchu a jídla neměl přežít. (fiLLthe3DD)
  • Aby psi vypadali špinaví a neudržovaní, bylo použita směs bahna, laku na vlasy a glycerolu. (Cheeker)

Reklama

Reklama