foto

Sarah Wright

  • nar. 28.9.1983 (33 let)
    Kentucky, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herečka a modelka Sarah Fay Wright se narodila 28. září 1983 v americkém Luisville. Její otec Robert byl kazatelem, matka Debie zubním technikem, mladší bratr se ve službách amerického námořnictva zúčastnil bojů v Iráku. Sarah se již v dětství zapojila do místních divadelních her, ve 14 letech začala jako modelka. Navštěvovala LeGrandskou základní školu a střední školu Hart County. Načas bydlela v Naschville, ale vrátila se do rodného Louisvillu, kde pokračovala ve vysokoškolském studiu na Seneca High School.

Svou kariéru nastartovala zpěvem v souboru The Kentucky Ambassadors of Music, se kterým cestovala po Státech i po Evropě. Zkusila i divadlo ve hře Vánoční koleda. Když ji objevil v roce 1999 agent módní firmy Mossimo začala její kariéra vzkvétat. Podepsala kontrakt s agenturou Ford v Chicagu, který byl její první pracovní nabídkou. V 18 letech se do Chicaga přestěhovala.

Sarah se začala objevovat zejména v seriálech, modelku uplatnila v podobě krásné sestry Paige v sitcomu QUINTUPLETS (2004) souběžně s účinkováním v dalším sitcomu THE LOOP (2006). Ve vedlejších rolích vystoupila v seriálech SEDMÉ NEBE (1996), KRIMINÁLKA MIAMI (2002) JAK JSEM POZNAL VAŠI MATKU (2005), PARKS AND RECREATION (2009) PRŮMĚRŇÁKOVI (2009) a naposledy navázala opět malou rolí v NBC show MAD LOVE (2011). Hrála také v několika filmech. Za zmínku stojí role sexy dívky na jednu noc pro nezávislého playboye, kterého hraje Patrick Dempsey v romantické komedii JAK UKRÁST NEVĚSTU (2008) nebo postava Jenny ve sportovním dramatu TOUCHBACK (2011).

Krásná blondýnka s ideálními mírami byla krátce vdaná za A. J. Masona v letech 2005-2006 a po rozvodu nyní žije v Los Angeles.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

Filmy

2017 Barry Seal: Nebeský gauner
2014 Ulička hanby
2013 Našrot
2012 Celeste a Jesse navždy
Happy Valley (TV film)
2011 Poslední gól
2010 True Love (TV film)
2008 Domácí mazlíček
Jak ukrást nevěstu
Surfařská svoboda
Wyattovy párky
2007 Up All Night (TV film)
X's & O's
2006 Rozjeď to naplno

TV seriály

2014 Vezmi si mě (TV seriál)
2009 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Rukověť (S05E08)
Parks and Recreation (TV seriál)
2008 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Maidenform (S02E06)
2006 The Loop (TV seriál)
2004 Quintuplets (TV seriál)
2002 Kriminálka Miami (TV seriál)
2000 Malcolm v nesnázích (TV seriál)
1996 Sedmé nebe (TV seriál)

TV pořady

2004 Teen Choice Awards 2004, The (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace