foto

Ashley Williams

  • nar. 12.11.1978 (38 let)
    Westchester County, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ashley Churchill Williams přišla na svět 12. listopadu 1978 ve Westchestru County, New York, USA. Její otec je novinář na volné noze a matka pracuje pro nadaci na výzkum Parkinsonovy choroby Michaela J. Foxe. Má staršího bratra Jaye, který je hasičem a starší sestru Kimberly, rovněž herečku. Získala bakalářský titul v oboru výtvarné umění na soukromé Bostonské univerzitě. Pokračovala také ve studiu na Královské akademii dramatických umění v Londýně, kde mj. studovala Shakespeara.

Již ve 14 letech debutovala malou rolí ve filmu BABÍ LÉTO (1993) spolu se svou sestrou Kimberly. V souvislosti s jejím účinkováním v televizním seriálu GOOD MORNING, MIAMI (2002) říká, že bylo těžší v Los Angeles řídit a parkovat než zvládat konkurzy. Objevovala se především v televizních seriálech jako např. ZÁKON A POŘÁDEK: ÚTVAR PRO ZVLÁŠTNÍ OBĚTI (1999), HUFF (2004), E-RING (2005), JAK JSEM POZNAL VAŠI MATKU (2005) nebo SIDE ORDER OF LIFE (2007). V roce 2003 také hostovala v seriálu AMERICAN DREAMS v roli zpěvačky Sandie Show se vzpomínkou na muzikální varietní show American Bandstand. V roce 2006 ztvárnila v divadelní komedii BURLEIGH GRIMES postavu Grace Redding, na malém divadle Off-Broadway. V televizním krimi filmu v produkci TV Lifetime s názvem THE FRONT (2010) si zahrála po boku Andie MacDowell. V on-line průzkumu televizních diváků dosáhla vysokého umístění jako žádaná kandidátka na roli televizní reportérky Robin Scherbatsky v již zmíněném seriálu Jak jsem poznal…. Její další rolí je Claire ve filmové adaptaci Tvůj snoubenec, můj snoubenec (2011) a nejnověji v hvězdně obsazeném thrilleru MARGIN CALL (2011).

Ashley nemůže být bez mobilního telefonu, preferuje jógu, běh a pěší turistiku. Jako malá měla ráda psaní do deníků, zaplnila jich okolo čtyřiceti. Sponzoruje různé věhlasné charitativní akce, zejména proti AIDS. Dne 29. května 2011 si vzala dlouholetého přítele, producenta Neala Dodsona v Nashvillu, domě své sestry Kimberly. Svatba se konala ve vší skromnosti, ve venkovském stylu, bez zbytečných ozdob a pompézností. O svém manželovi s nezbytným sentimentem říká: „On mě motivuje. Umožňuje mi smát se sama sobě a uklidňuje mě. Dává věcem perspektivu.“

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

Filmy

2017 Aardvark
The Brits Are Coming
2016 Seeds of Love (TV film)
2015 Bad Hurt
October Kiss (TV film)
2014 A Most Violent Year
Diagnóza žárlivost
2013 Christmas in the City (TV film)
Keep Calm and Karey On (TV film)
2011 Margin Call
Scents and Sensibility
Tvůj snoubenec, můj milenec
2010 Heterosexuals
Patricia Cornwell: Posedlost (TV film)
Patricia Cornwell: V ohrožení (TV film)
2008 Night Life (TV film)
Snow 2: Brain Freeze (TV film)
2007 Imperfect Union (TV film)
Making It Legal (TV film)
Nora Roberts: Pod nebem Montany (TV film)
Numero Dos
2006 Amy Coyne (TV film)
Him and Us (TV film)
2004 List, The
Sníh (TV film)
1993 Babí léto

TV seriály

2017 Girls (TV seriál)
All I Ever Wanted (S06E01)
2015 The Jim Gaffigan Show (TV seriál)
2012 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Podzim rozchodů (S08E05)
Chcete být kmotrem? (S08E04)
Chůva k pohledání (S08E03)
další epizody (6)
Wedding Band (TV seriál)
2011 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Kravata s kachničkami (S07E03)
Holá pravda (S07E02)
Svědek (S07E01)
Láska bolí (TV seriál)
Protector, The (TV seriál)
Retired at 35 (TV seriál)
2009 Dobrá manželka (TV seriál)
Milionový lékař (TV seriál)
Skladiště 13 (TV seriál)
2008 Mentalista (TV seriál)
Novel Adventures (TV seriál)
2007 Božská mrcha (TV seriál)
Side Order of Life (TV seriál)
2006 Agentura Jasno (TV seriál)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Po druhé ráno se nic dobrého nestane (S01E18)
Dortík (S01E16)
Večer plný her (S01E15)
další epizody (6)
2005 E-Ring (TV seriál)
2004 Huff (TV seriál)
2002 American Dreams (TV seriál)
Good Morning, Miami (TV seriál)
Můj přítel Monk (TV seriál)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
1998 Dawsonův svět (TV seriál)
1956 As the World Turns (TV seriál)

Dokumentární

2001 I Love 1980's (TV seriál)

TV pořady

2012 TMI Hollywood (TV pořad)
2003 Show Sharon Osbourneové (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace