Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace slavného románu R. L. Stevensona o hledání pokladu, který na ostrově v Karibiku ukryl slavný pirát Flint. Příběh vypráví Jim Hawkins, který se jako dospívající chlapec zúčastnil výpravy za pokladem. Do hostince jeho matky se totiž nastěhoval bývalý Flintův kumpán Billy Bones, který měl mapu k pirátskému pokladu. Po jeho smrti se mapa dostane k Jimovi, který ji předá vlivným přátelům baronu Trelawneymu a dr. Liveseyovi. Ti zorganizují cestu za pokladem, do jejich posádky se však dostane několik bývalých Flintových pirátů v čele s jednonohým Johnem Silverem. Ten trpělivě čeká na příležitost, aby se sám zmocnil pokladu. (TV Nova)

(více)

Recenze (112)

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Film hodnotím spamäti. Ale ak si z neho aj po viac ako 20-tich rokoch pamätám aj iné, než názov, neváham a pálim 4 ako v Sarajevu. Aj keď tam ich vlastne bolo 6. Či 7?.. Každopádne hneď, ako splaším funkčný prehrávač Video Home System-u, oprášim si detstvo a možná s nostalgickou slzičkou pridám aj piatu do páru.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Zpracování nádherného románu Roberta Louise Stevensona jsem měl tu čest, krom tohoto zfilmování, shlédnout i koprodukční verzi z roku 1972. Musím říci, že obě verze jsou vyrovnané. Dobrodružství zde máme naservírované příjemně s dynamickými akčními scénami, okořeněné bezvadnou stylovou hudbou a slušným hereckým obsazením v čele s Charltonem Hestonem v roli Johna Silvera. ()

Reklama

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Velká spokojenost, téměř do detailu věrné převedení románové předlohy, které oproti verzi z roku 1950, má spád, solidní herecké obsazení i jakýsi punc uvěřitelnosti. Kromě skvělého Hestonova Silvera, září ve vedlejších rolích Lee i Reed, přesně takhle jsem si je při čtení představoval, ostatně jako všechny postavy ve filmu. Na dobu svého vzniku může film působit trochu archaicky, dialogy jsou převzaty bez úpravy z knihy, takže to nemusí každého oslovit. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Výjimečné zpracování románu od Stevensona. Viděl jsem to nespočetně krát ale vždy si zaručeně vzpomenu na úvodní scénu příchodu piráta do hospody. Tehdy jsem si ani neuvědomoval jaké hvězdy ten film má - Oliver Reed, Charlton Heston, mladý Christian Bale... Při příštím dávání v TV se určitě zase rád podívám. Pro mě jedno z nejlepších pirátských zpracování! 95% ()

sumidi 

všechny recenze uživatele

"Štastnej ten, kdo padne první ranou!" Heston podává fantastický herecký výkon a housle Chieftains oživují dobrodružství, které mě pokaždé zavede do jiného světa, o kterém v hlouby důše sním. Na filmech jako tenhle jsem vyrůstal a vždy se k nim rád vracím. Má i svoje slabší místa, ale celý je bez efektů a tím spíš vypadá realisticky s atmosférou dobrého pirátského příběhu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je natočen na motivy knihy "Poklad na ostrově" od Roberta Louisa Stevensona z roku 1883. (StrYke)
  • Loď Hispaniola, bola v skutočnosti replikou lode H.M.S. Bounty, dnes už neexistujúcej lode, ktorá bola vyrobená pre potreby filmu Vzbura na Bounty. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama