Reklama

Reklama

Legenda

(seriál)
Trailer 9
USA, (2014–2015), 14 h 31 min (Minutáž: 41–45 min)

Hrají:

Sean Bean, Ali Larter, Tina Majorino, Amber Valletta, Morris Chestnut, Rob Mayes, Billy Brown, Frank John Hughes, Blake Robbins, Keon Alexander, Linda Park (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Tajný agent Martin Odum je mistr v převtělování do cizích identit. Díky tomu se dokáže infiltrovat do těch nejhorších zločineckých organizací. Jednoho dne však potká tajemného muže, který mu řekne, že není tím, kým si myslí... (TV Prima)

Videa (53)

Trailer 9

Recenze (41)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nápad s agentem v utajení, který se až příliš pokládá do svých identit, není vůbec špatný. Ale během pilotu přišla ještě jedna zápletka, která mi v tomto případě přišla trochu navíc a v dalších dílech de facto není vůbec rozvedena. Alespoň dočasně.. V dosavadních dílech jde tak zatím o hon agentů FBI na teroristy a další zločince, v kterých má hlavní roli agent Martin Odum, který proniká do podsvětí a jeho kolegyně, která má na starosti monitoring a závěrečné zásahy. Nejedná se o kdoví co, ale seriál může hřešit na Seana Beana a Ali Larter, což zhusta dělá a zatím mu to vychází. 75% Tak po druhé sérii musím hodnocení zvýšit a bez mučení přiznávám, že v tom hraje jistou roli i patriotismus. Děj se totiž z velké části přesunul do Prahy a poměrně velký prostor dostala Klára Issová. Ale bavilo mě i několik rovin flashbacků, fakt, že děj začal reagovat na aktuální události a potěšily nové postavy na čele s Winter Ave Zoli a její roztomilou češtinou. Jestli to teď opravdu ukončej, tak asi nebudu sám, koho nase*ou. 95% ()

erased 

všechny recenze uživatele

Podobně, jako se to dařilo 24, Legends tak akorát balancuje na hraně mezi skvělou napodobeninou Bournea, tedy uvěřitelnou postavou pracující pro reálně působící tajnou policii, vyšetřující přiměřenou konspirací, a mezi béčkovou vykrádačkou, tedy superagentem pracujícím pro superagenturu, vyšetřující superkonspiraci. Občas se sice podaří sklouznout právě k tomu druhému, většinou vinou několika málo špatných herců ve vedlejších rolích, ale většinou se to drží tak akorát na úrovni, a v úplně nejlepších momentech dokáže i rozpumpovat adrenalin, což je pro seriál echt vizitka. Obzvlášť ze začátku mi navíc děllaly problém pochyby, jestli autoři zvládnou udržet všechny ty tajné identity na uzdě, a zpětně je nutno dodat, že se jim to zatím daří, nicméně mám obavy z toho, jak se jim podaří na této hraně udržet do budoucna. Prozatím ale na takový pesimismus není místo, série je neotřele rozdělená na tři části po třech dílech, kdy každý z nich působí málem jako samostatný film, a díky celkovému ne-až-tak-levně-působícímu výslednému vzhledu tady Sean Bean září tak, jako jsem ho dosud neviděl. ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Ze začátku velká spokojenost. Na každý nový díl jsem se těšil. Po šestém či sedmém dílu se něco změnilo a já jsem se najednou přestal zajímat o nové díly. Vynechával jsem a až jsem přestal koukat úplně. Nevím proč. Možná, že v každém díle bylo to samé a mě už nemělo co překvapit? Sice mám rád Seana, ale dám přednost něčemu, co mě více vezme do děje. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Trochu hektický začátek, ale rozehrané je to víc než zajímavě. Navíc Sean Bean tu rozhodně bude mít co hrát, jen doufejme, že tentokrát přežije až do konce seriálu. Pilot - 80% Není to sice vyložená pecka, klišé jsou sem tam otravná, ale proměny Seana Beana jsou prostě parádní a nemůžu se dočkat každého dalšího dílu... Tak po tom solidním rozjezdu následoval opravdu parádní dojezd a Legends tak ve výsledku velice potěšil. Škoda, že sledovanost je malá a další řady se nejspíš nedočkáme, protože po tom finále bych ji tuze moc chtěla. 1. série - 80% Zázraky se dějí, druhá série bude! --- Ve druhé řadě předvedli tvůrci skvělý restart, většinu děje přesunuli do Prahy a dovolili si na nás vybalit tolik flashbacků, až se z toho divákům zatočila hlava. Hlavně těm, kteří nejsou schopni udržet chvíli pozornost, což vedlo k nepříliš dobré sledovanosti a ukončení celého seriálu. Pro mě ale druhá série předčila tu předchozí a na takovou jízdu bych se mohla dívat donekonečna. Škoda. 2. série - 90% ()

Kaceris 

všechny recenze uživatele

Legends je seriál ktorý sa zo začiatku tvári ako každý iný americký seriál. Sean Bean ho ale robí výnimočným, jeho ztvárnenie Martina Oduma ktorý má problém s tým že si nie si istý kým je. Príde za ním ale týpek ktorý mu povie nech neverí nikomu, že nie je Martin Odum, že bol v Iraku a že Martin Odum je tiež len krytie. To s človekom spraví divy keď nevie či je tým čím nie je. Po pri tom ako zisťuje kto je tak stále predsa robí pre FBI tak musí pracovať aj keď by nechcel. Toto by bolo tak zhrnutie prvej série ale druhá séria Legends je práve to, prečo absolútne odmietam pripustiť fakt že seriál zrušili. Dej sa presúva hlavne do Prahy čo je už samo o sebe o dôvod na viac prečo sa na to pozrieť. Dozvieme sa viac o Martinovej pôvodnej identite a dozvieme sa aj o jednom z jeho krytí, kvôli ktorému ho dokonca chceli dostať za mreže. Vážne škoda že tento seriál skončil, keď sa rozbehol v plnej paráde. ()

Galerie (466)

Zajímavosti (5)

  • V 5. epizodě 2. série "The Legend of Kate Crawford" si v Praze roku 2001 povídají v autě dva policisté a za nimi projíždí tramvaj linky 24 s digitálním číslem a konečnou stanicí Spořilov. Tehdy v Praze ještě nejezdily tramvaje s digitální tabulí a linka 24 nekončila na Spořilově, nýbrž ve vozovně Pankrác. (FTP)
  • Druhá série se natáčela také v ČR, konkrétně ve věžácích na Kladně. (kaulinecka2)
  • Jeden z reklamních billboardů říká "DontKillSeanBean", v překladu "nezabíjejte Seana Beana", čímž odkazuje na ostatní role herce, v nichž často umírá až brutálním způsobem. (Ouwen)

Reklama

Reklama