foto

Joanna Garcia Swisher

  • nar. 10.8.1979 (37 let)
    Tampa, Florida, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Joanna Garcia, celým jménem Joanna Leanna García, je americká televizní a filmová herečka. Narodila se 10. srpna roku 1979. Její rodiče byli Lorraine a Jay García, původem z Jižní Ameriky. Její matka pracovala v domácnosti a příležitostně učile ve škole, zatímco otec byl gynekolog. Má jednoho bratra, Michaela García.

Poprvé začala vystupovat v 10-ti letech, kdy se začala objevovat v místním divadle. Později si ji všimli producenti z Disney Channel, ale kvůli rodičům musela dát přednost škole a v hraní pokračovala pouze v lokálních divadlech.

Další šance přišla o něco později. Během studií na katolické střední škole v Tampě se dostala ke své první výraznější roli. Byla obsazena do role Samanthy v seriálu BOJÍTE SE TMY ? (1991), ve kterém hrála ve dvou řadách. Kvůli seriálu musela Joanna dojíždět z Floridy až do Montrealu v Kanadě, kde probíhalo natáčení. Po ukončení střední školy navštěvovala jeden rok Florida State University, než se rozhodla, že se herecké kariéře bude věnovat naplno.

Během svého pobytu na Floridě se objevila v několika seriálech v epizodních rolích, jako napřiklad STRÁŽCE MOŘE (1993) nebo SECOND NOAH (1996). Po odchodu z vysoké školy se Joanna García přestěhovala do Los Angeles, kde získala roli ve filmu SPRÁVNÁ PĚTKA (1994), kde si zahrála postavu Hallie. Také se mihla v menších rolích v seriálech jako MOŽNÁ UŽ ZÍTRA (1998), DAWSONŮV SVĚT (1998) nebo BOSTONSKÁ STŘEDNÍ (2000). Zlomová pro ni byla role Cheyenne Hart-Montgomeryové, když se oprvé výrazněji prosadila, a to v seriálu DENÍK ZASLOUŽILÉ MATKY (2001), který zaznamenal větší úspěch.

Díky svému původu mluví Joanna plynně španělsky. Pokud zrovna nepracuje, věnuje se charitě. Sama vlastní organizaci "We Reach". Často také spolupracuje s organizací "Make the Commitment", jež má za cíl zvýšit povědomí o karcinomu (rakovině) děložního čípku. Jejím manželem se v roce 2008 stal Trace Ayala (osobní asistent a přítel z dětství Justina Timberlake), za kterého se provdala po dvouletém vztahu. Momentálně spolu žijí v Los Angeles.

Marty "sssssycak" Clandestine

Herecká filmografie

Filmy

2017 Fist Fight
2013 Stážisti
2010 Revenge of the Bridesmaids (TV film)
2008 Dcera nevěsty (TV film)
Nejtajnější přání
2006 A-List
Přijímací ceremoniál (TV film)
2001 Bulšit
Prci, prci, prcičky 2
1999 Holy Joe (TV film)
1997 Love's Deadly Triangle: The Texas Cadet Murder (TV film)

TV seriály

2017 Bylo, nebylo (TV seriál)
A Wondrous Place (S06E15)
2016 Pitch (TV seriál)
Don't Say It (E10)
Wear It (E06)
Alfonzo Guzman-Chavez (E05)
další epizody (4)
2015 The Astronaut Wives Club (TV seriál)
Bylo, nebylo (TV seriál)
Nešťastná duše (S04E16)
2014 Bylo, nebylo (TV seriál)
Jolly Roger (S03E17)
2013 Bylo, nebylo (TV seriál)
Nová Země Nezemě (S03E10)
Temné doupě (S03E07)
Ariel (S03E06)
2012 Animal Practice (TV seriál)
The Mindy Project (TV seriál)
2010 S tebou je mi líp (TV seriál)
2009 Milionový lékař (TV seriál)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Okno (S05E10)
2008 Smetánka (TV seriál)
Tučňáci z Madagaskaru (TV seriál)
Welcome to the Captain (TV seriál)
2007 Super drbna (TV seriál)
2002 Co mám na tobě ráda (TV seriál)
2001 Deník zasloužilé matky (TV seriál)
Go Fish (TV seriál)
Going to California (TV seriál)
Off Centre (TV seriál)
2000 Bostonská střední (TV seriál)
Opposite Sex (TV seriál)
Svoboda nade vše (TV seriál)
1999 Griffinovi (TV seriál)
Machři a šprti (TV seriál)
Providence (TV seriál)
1998 Dawsonův svět (TV seriál)
Možná už zítra (TV seriál)
Profesionálové z CI5 (TV seriál)
Ze Země na Měsíc (TV seriál)
1996 Modrý Pacifik (TV seriál)
Second Noah (TV seriál)
1994 Správná pětka (TV seriál)
1993 Strážce moře (TV seriál)
1991 Clarissa vám to vysvětlí (TV seriál)
Krok za krokem (TV seriál)
1990 Bojíte se tmy? (TV seriál)

Dokumentární

2010 Když mně bylo 17 (TV seriál)

TV pořady

2008 The Bonnie Hunt Show (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2004 Open Access (TV pořad)
2003 Show Sharon Osbourneové (TV pořad)
1998 Hollywood Squares (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace