foto

Joanna Garcia Swisher

  • nar. 10.8.1979 (38 let)
    Tampa, Florida, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Joanna Garcia, celým jménem Joanna Leanna García, je americká televizní a filmová herečka. Narodila se 10. srpna roku 1979. Její rodiče byli Lorraine a Jay García, původem z Jižní Ameriky. Její matka pracovala v domácnosti a příležitostně učile ve škole, zatímco otec byl gynekolog. Má jednoho bratra, Michaela García.

Poprvé začala vystupovat v 10-ti letech, kdy se začala objevovat v místním divadle. Později si ji všimli producenti z Disney Channel, ale kvůli rodičům musela dát přednost škole a v hraní pokračovala pouze v lokálních divadlech.

Další šance přišla o něco později. Během studií na katolické střední škole v Tampě se dostala ke své první výraznější roli. Byla obsazena do role Samanthy v seriálu BOJÍTE SE TMY ? (1991), ve kterém hrála ve dvou řadách. Kvůli seriálu musela Joanna dojíždět z Floridy až do Montrealu v Kanadě, kde probíhalo natáčení. Po ukončení střední školy navštěvovala jeden rok Florida State University, než se rozhodla, že se herecké kariéře bude věnovat naplno.

Během svého pobytu na Floridě se objevila v několika seriálech v epizodních rolích, jako napřiklad STRÁŽCE MOŘE (1993) nebo SECOND NOAH (1996). Po odchodu z vysoké školy se Joanna García přestěhovala do Los Angeles, kde získala roli ve filmu SPRÁVNÁ PĚTKA (1994), kde si zahrála postavu Hallie. Také se mihla v menších rolích v seriálech jako MOŽNÁ UŽ ZÍTRA (1998), DAWSONŮV SVĚT (1998) nebo BOSTONSKÁ STŘEDNÍ (2000). Zlomová pro ni byla role Cheyenne Hart-Montgomeryové, když se oprvé výrazněji prosadila, a to v seriálu DENÍK ZASLOUŽILÉ MATKY (2001), který zaznamenal větší úspěch.

Díky svému původu mluví Joanna plynně španělsky. Pokud zrovna nepracuje, věnuje se charitě. Sama vlastní organizaci "We Reach". Často také spolupracuje s organizací "Make the Commitment", jež má za cíl zvýšit povědomí o karcinomu (rakovině) děložního čípku. Jejím manželem se v roce 2008 stal Trace Ayala (osobní asistent a přítel z dětství Justina Timberlake), za kterého se provdala po dvouletém vztahu. Momentálně spolu žijí v Los Angeles.

Marty "sssssycak" Clandestine

Herecká filmografie

Filmy

2017 Na férovku, pane učiteli
2013 Stážisti
2010 Revenge of the Bridesmaids (TV film)
2008 Dcera nevěsty (TV film)
Nejtajnější přání
2006 A-List
Přijímací ceremoniál (TV film)
2001 Bulšit
Prci, prci, prcičky 2
1999 Holy Joe (TV film)
1997 Love's Deadly Triangle: The Texas Cadet Murder (TV film)

TV seriály

2018 Bylo, nebylo (TV seriál)
Homecoming (S07E21)
2017 Kevin (Probably) Saves the World (TV seriál)
How to Be Good (E04)
Sweet Little Lies (E03)
Listen Up (E02)
další epizody (4)
Bylo, nebylo (TV seriál)
A Wondrous Place (S06E15)
2016 Vysněná meta (TV seriál)
Neříkej to (E10)
Na očích (E06)
Přestupy (E05)
další epizody (4)
2015 The Astronaut Wives Club (TV seriál)
Landing (E10)
The Dark Side (E09)
Abort (E08)
další epizody (10)
Bylo, nebylo (TV seriál)
Nešťastná duše (S04E16)
2014 The Mindy Project (TV seriál)
An Officer and a Gynecologist (S02E20)
Think Like a Peter (S02E19)
Girl Crush (S02E18)
Bylo, nebylo (TV seriál)
Jolly Roger (S03E17)
2013 Bylo, nebylo (TV seriál)
Nová Země Nezemě (S03E10)
Temné doupě (S03E07)
Ariel (S03E06)
2012 Animal Practice (TV seriál)
2010 S tebou je mi líp (TV seriál)
2009 Milionový lékař (TV seriál)
Super drbna (TV seriál)
Rufus se žení (S03E05)
Ztracený chlapec (S03E03)
Prvák (S03E02)
další epizody (4)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Okno (S05E10)
2008 Smetánka (TV seriál)
Tučňáci z Madagaskaru (TV seriál)
Welcome to the Captain (TV seriál)
2007 Deník zasloužilé matky (TV seriál)
Děti to zvládnou (S06E13)
Zabydlování (S06E12)
Kyra a její kapela (S06E11)
další epizody (7)
2006 Deník zasloužilé matky (TV seriál)
Moje drahé dítě (S06E06)
Rozchod (S06E05)
Smiř se s tím (S06E04)
další epizody (18)
2005 Deník zasloužilé matky (TV seriál)
Problémy (S05E10)
Invaze (S05E09)
Barbra Jean členkou poroty (S05E08)
další epizody (23)
Griffinovi (TV seriál)
8 pravidel k zakoupení mé dcery (S04E08)
2004 Deník zasloužilé matky (TV seriál)
Kdo bude péct krocana? (S04E09)
Kyra se vrací (S04E08)
Těžká volba (S04E07)
další epizody (21)
2003 Deník zasloužilé matky (TV seriál)
Velký závod (S03E10)
Nezapomeň na Henryho (S03E09)
Úžasná rodinka (S03E08)
další epizody (24)
2002 Co mám na tobě ráda (TV seriál)
Deník zasloužilé matky (TV seriál)
Cukroví pro Santu (S02E10)
Cinky linky (S02E09)
Reba randí (S02E08)
další epizody (23)
2001 Deník zasloužilé matky (TV seriál)
Každá fotografie má svůj příběh (S01E09)
Propadám z dějepisu (S01E08)
Něco za něco (S01E07)
další epizody (9)
Go Fish (TV seriál)
Going to California (TV seriál)
Off Centre (TV seriál)
2000 Bostonská střední (TV seriál)
Opposite Sex (TV seriál)
Svoboda nade vše (TV seriál)
Machři a šprti (TV seriál)
Menší problémy (E17)
Líbání a bubnování (E16)
Buráky a marjánka (E13)
další epizody (5)
1999 Providence (TV seriál)
Dawsonův svět (TV seriál)
Be Careful What You Wish For (S02E16)
1998 Možná už zítra (TV seriál)
Profesionálové z CI5 (TV seriál)
Ze Země na Měsíc (TV seriál)
1996 Modrý Pacifik (TV seriál)
Second Noah (TV seriál)
1994 Správná pětka (TV seriál)
1993 Strážce moře (TV seriál)
1991 Clarissa vám to vysvětlí (TV seriál)
Krok za krokem (TV seriál)
1990 Bojíte se tmy? (TV seriál)

Dokumentární

2010 Když mně bylo 17 (TV seriál)

TV pořady

2011 The Chew (TV pořad)
2008 The Bonnie Hunt Show (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2004 Open Access (TV pořad)
2003 Show Sharon Osbourneové (TV pořad)
1998 Hollywood Squares (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace