Reklama

Reklama

Jeden gól

  • USA Next Goal Wins (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Úsměvná komedie Jeden gól vypráví skutečný příběh fotbalového týmu Americké Samoy, který v roce 2001 nechvalně proslul drsnou prohrou 31:0. S blížící se kvalifikací na mistrovství světa tým najme smolařského a svérázného trenéra Thomase Rongena (Michael Fassbender), který doufá, že z nejhoršího fotbalového týmu na světě udělá vítěze. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 7

Recenze (93)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Všude jsem četla, že se jedná o novodobé Kokosy na sněhu. Jenže Kokosy na sněhu je ikonický film a navíc film z mého dětství, takže jsem měla vysoká očekávání a nakonec jsem spíš zklamaná. Mám ráda Taiky humor, párkrát jsem se vážně zasmála od srdce, ale jinak je to celkem takový nemastný a neslaný film. Prostě si tak proplouvá, ale vyloženě to nic nedá. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Sportovní komedie o trénování nejhoršího fotbalového reprezentačního mužstva na světě jede podle osvědčených šablon, hlavně ale totálně na pohodu s partičkou ryzích sympaťáků. Taika Waititi měl vystřihnout sama sebe a v poločase lehce ztrácí koncentraci (tah na bránu, hehe), jinak drží infantilitu na uzdě a častokrát jsem se s chutí zasmál. A jelikož se teď okamžitě chci na Americkou Samou přestěhovat, tak pozitivně nadhodnotím. :) ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Waititi se vrátil k tomu co umí a i když Next goal wins neboří hranice žánru (ani se o to nesnaží) jde o parádní feel good kousek, který do puntíku plní účel oddechovky u které divák vypne, zasměje se a možná se i trochu dojme. Ta pozitivní energie z toho přímo čiší a i když se mi sem Fassbender zkraje moc nehodil, nakonec sem ho vzal na milost. Srovnání s Kokosy na sněhu sice není úplně od věci, ale zatímco Kokosy byly primárně komedie, tak Jeden gól na to jde trochu jinak a nebojí se i vážnějších témat (a je celkem jedno že je vlastně jen nakousne a nepouští se do žádné větší hloubky). Časem si dám určitě znova...80% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námetovo vcelku zaujímavá a inšpiratívna komédia (aj keď by si to zaslúžilo viac vážnosti) o futbalistoch Americkej Samoy, ktorí dostávajú debakel za debaklom. Trochu tu bolo zveličené to, že tento team nestrelil nikdy ani gól, ale inak to historické víťazstvo nad Tongou v roku 2011 bolo skutočne reálne. Príbeh o týchto outsideroch bol naozaj dobrý a niektoré scény a dialógy boli  úsmevné, takže to malo v sebe aj silnú komediálnu zložku. Herecké obsadenie ma bavilo, takže celkovo mám z toho v rámci žánru nadpriemerné dojmy (hoci by som uvítal viac drámy). 4* ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

Mám rád fotbal a nepokrytě si užívám styl Taiky Waititiho, takže jsem tak nějak počítal s tím, že se mi jeho nový počin bude líbit. A nemýlil jsem se. Jeden gól sice neoslní originální příběhem a stojí na vcelku jednoduchém poselství, ale výsledkem je tak pohodový film, že mi to vůbec nevadí. Celý tým včetně kouče Thomase Rongena totiž diváka od začátku baví a není vůbec složité jim držet palce. Vše doplňuje typický humor, který je místy brilantní, ale měl jsem pocit, že zrovna v tomhle aspektu mohl režisér klidně ubrat, jelikož to občas nečekaně trochu drhne a menší kadence vtipů by možná neuškodila. Vynahrazuje to však konec, při kterém na mě překvapivě silně emočně dolehl trenérův proslov v šatně a s ním související zvrat. Následné finále jsem si navzdory klišé neskutečně užil a během závěrečných titulků se jednoduše nelze ubránit širokému úsměvu. Vše umocňuje fakt, že (skoro) takhle se to skutečně stalo. Velmi příjemná záležitost, která je zkrátka jednou za čas potřeba. 7/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Film mal premiéru na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte 10. septembra 2023. Obsadenie filmu sa však nezúčastnilo premiéry kvôli štrajku SAG-AFTRA v roku 2023. (Arsenal83)

Související novinky

Další filmové Star Wars dorazí v roce 2025

Další filmové Star Wars dorazí v roce 2025

08.03.2023

Ačkoli mají nejnovější informace z prostředí společnosti Lucasfilm a světa Star Wars daleko k oficiálním oznámením, lze je v současnosti považovat za velice pravděpodobné. Server Variety totiž… (více)

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

06.03.2020

Režisér Taika Waititi (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) napíše a natočí dva nové chystané animované seriály pro Netflix. Ty pak budou vycházet ze známého dětského díla spisovatele Roalda Dahla Karlík a… (více)

Reklama

Reklama