foto

Matt Barr

  • nar. 14.2.1984 (36 let)
    Texas, USA

Biografie

Matthew Jerome "Matt" Barr se narodil 14. února 1984. Je to americký herec.  Narodil se ve městě Allen (jedno z předměstí Dallasu), ve státě Texas. Jeho otec  je bývalý fotbalový trenér na Purdue University a Southern Methodist University. V dnešní  době Mattův otec pracuje v obchodu s nemovitostmi. Tento americký herec má mladšího bratra ( Luke Barr) a jednu sestru ( Sara Barr). Když byl Matt ve čtvrté třídě, celá rodina se přestěhovala do Fairview, stát Texas ( jedno z dalších předměstí Dallasu). 

Matt byl aktivní už od mládí, co se týče divadelního hraní. Měl hlavní role v mnoha školních hrách a hudebních divadelních produkcích. Barr se na Allen High School dozvěděl, že Richard Linklater plánoval natočit film o fotbale.  Pokoušel se v tomto snímku  získat roli. Ačkoliv tento film byl na dva roky pozastaven a Richard Linklater byl nahrazen režisérem Peterem Bergem, Barr udělal dobrý dojem.  Proto mu později nabídl hlavní roli Clark Lee Walker ve svém filmu Levelland, který se začal natáčet v Austinu  na konci jara a počátkem léta roku 2002. Půl roku poté, co skončilo natáčení Levellandu  (  v lednu 2003) se Matt přestěhoval do Los Angeles, kde jeho první role byla v televizním pořadu ER ( v češtině Pohotovost).

Další z jeho rolí byla v seriálu o basketbalu na střední  - One Tree Hill. Menší roli si zahrál i v seriálu Sběratelé kostí a  Pohotovost, či hororové minisérii Island Harper ( Ostrov smrti). Barr se také objevil jako jeden z univerzitních studentů v roli Tylera ve filmu The House Bunny (Domácí mazlíček). V roce 2010, byl obsazen do role Dana Patche v seriálu Hellcats ( Superkočky). Seriál měl premiéru 8. září 2010. Nicméně po jedné sérii, byl  ukončen.

V roce 2012 převzal roli v miniseriálu Hatfieldovi a McCoyovi, kde se před kamery postavil s Kevinem Costnerem. Ztvárnil Johnse Hatfielda, který se zamiloval do Roseanny McCoy.

Šárka "Chip89" Kolezsarová

Herecká filmografie

Filmy

2017 Dating Game Killer (TV film)
The Layover
Untitled Miami Project (TV film)
Wild Man
2016 The Interestings (TV film)
Undrafted
2014 Identity (TV film)
2013 Nemocnice Parkland
Romeo Killer: The Chris Porco Story (TV film)
2012 7 pod nulou
2008 Domácí mazlíček
Pedro
2007 Jízda s Elvisem
Ten Inch Hero
2006 Jesse Stone: Smrt v jezeře (TV film)
2005 Prci, prci, prcičky: Na táboře
2003 Levelland

TV seriály

2019 Lovci prokletých pokladů (TV seriál)
The Revenge of Farouk (S01E13)
Legacy of the Father (S01E12)
Return of the Queen (S01E11)
další epizody (13)
2018 Valor (TV seriál)
Costs of War (E13)
Oscar Mike (E12)
Command & Control (E11)
další epizody (4)
2017 Valor (TV seriál)
Stay Frosty (E09)
About-Face (E08)
Blurred Lines (E07)
další epizody (9)
2015 Ospalá díra (TV seriál)
Vertala (S02E14)
Ztracený ráj (S02E12)
2014 Ospalá díra (TV seriál)
Akeda (S02E11)
Máma (S02E09)
Bez srdce (S02E08)
další epizody (7)
2012 Hatfieldovi a McCoyovi (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2011 Necessary Roughness (TV seriál)
Spinning Out (S01E03)
2010 Superkočky (TV seriál)
Světla páteční noci (TV seriál)
I Can't (S04E10)
The Lights in Carroll Park (S04E09)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Kalhotkoví čmuchalové (S10E16)
2009 Castle na zabití (TV seriál)
Tvář módního týdne (S02E03)
Ostrov smrti (TV seriál)
Poslední vzdech (E13)
Komplic (E12)
Láska až za hrob (E11)
další epizody (13)
Záchranka San Francisco (TV seriál)
Coming Home (E09)
M'aidez (E08)
Super drbna (TV seriál)
Holky z valley (S02E24)
Teorie velkého třesku (TV seriál)
Korolár hrůzostrašné polevy (S03E05)
2008 Swingtown (TV seriál)
2007 One Tree Hill (TV seriál)
The Runaway Found (S04E18)
You Call It Madness, But I Call It Love (S04E16)
Prom Night at Hater High (S04E15)
2006 Sběratelé kostí (TV seriál)
Žena v zahradě (S01E13)
O.C. (TV seriál)
The College Try (S03E22)
One Tree Hill (TV seriál) - herec, a.z.
All These Things That I've Done (S04E07) - a.z.
I Love You But I've Chosen Darkness (S04E05)
Can't Stop This Thing We've Started (S04E04)
další epizody (5)
2005 Head Cases (TV seriál)
Médium (TV seriál)
Pilot (S01E01)
První prezidentka (TV seriál)
Rubie Dubidoux and the Brown Bound Express (E08)
First Scandal (E07)
First... Do No Harm (E05)
další epizody (4)
Tam někde (TV seriál)
2004 Kriminálka New York (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Nezdařené přistání (S02E21)
Pohotovost (TV seriál)
Sebeovládání (S10E14)
2002 American Dreams (TV seriál)

Host

TV pořady

2013 Ok! TV (TV pořad)