foto

Laura Leighton

  • nar. 24.7.1968 (49 let)
    Iowa City, Iowa, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Laura Leghton se narodila 28. 7. 1968 v Iowa City, Iowa. Její skutečné jméno je Laura Miller. Příjmení Leighton přijala po svém dědečkovi, protože měla pocit že se do světa, do kterého si přála proniknout, hodí mnohem lépe.

Nejprve tancovala a zpívala s Young Amerikans, pak se věnovala amatérskému divadlu. Jejím prvním krokem do světa velkého showbusinessu byly natočené reklamy pro společnost Pizza Hut. Její první profesionální rolí byla role Sydney v seriálu Melrose Place. Za svůj objev pak vděčí bystré manažerce Joan Greenové. Již během natáčení tohoto seriálu měla možnost hrát ve filmu vedle slavného herce Beaua Bridgese. Během natáčení se také zamilovala do svého kolegy Granta Showa.

Po odchodu z Melrose Place hostovala v několika seríálech (Cupid a Early Edition). Aaron Spelling pak Lauře nabídl učinkování v šesti dílech seriálu Beverly Hills 90210, kde si zahrála Sophii Burns. Následovaly čtyři filmy, z nichž 3 měly premiéru v Fort Lauderdale International Film Festival.

Laura se provdala za svého seriálového kolegu z Melrose Place Douga Svanta a v říjnu 2000 se jim narodil první přírůstek do rodiny, chlapec Jack Dougles.

Ladka "waterlily" Navrátilová

Herecká filmografie

Filmy

2009 Výhled odsud (TV film)
2008 Danielova dcera (TV film)
Stopy zmizelých
2007 Deník lásky (TV film)
2004 Smrtelné setkání (TV film)
2002 Zločiny podle Mary Higgins Clark: Sejdeme se znovu (TV film)
2001 Ztráty a nálezy
1999 Angels, Baby!
Clean and Narrow
Seven Girlfriends
1998 Nahé město: Vražedné Vánoce (TV film)
1995 Texaská tragédie (TV film)
The Other Woman (TV film)
1993 Zločiny z vášně: Oběť lásky (TV film)

TV seriály

2017 Prolhané krásky (TV seriál)
Driving Miss Crazy (S07E17)
2016 Prolhané krásky (TV seriál)
Burn This (S06E18)
Do Not Disturb (S06E15)
New Guys, New Lies (S06E14)
další epizody (5)
2015 Prolhané krásky (TV seriál)
Last Dance (S06E09)
FrAmed (S06E08)
O Brother, Where Art Thou (S06E07)
další epizody (10)
2014 Prolhané krásky (TV seriál)
March of Crimes (S05E09)
Scream for Me (S05E08)
Miss Me x100 (S05E05)
další epizody (8)
2013 Prolhané krásky (TV seriál) - herec, a.z.
Teď mě vidíš, teď už ne (S04E12)
Do hloubky (S04E09)
The Guilty Girl's Handbook (S04E08)
další epizody (14)
2012 Prolhané krásky (TV seriál)
Temná jízda (S03E13)
Vyděšená mladá žena (S03E11)
Pod povrchem (S03E10)
další epizody (19)
2011 Prolhané krásky (TV seriál)
První tajemství (S02E13)
Chci se přiznat (S02E11)
Družička (S02E10)
další epizody (22)
2010 Prolhané krásky (TV seriál)
Drž se svých přátel (S01E10)
Dokonalá bouře (S01E09)
Prosím, mluvte o mně, až budu mrtvá (S01E08)
další epizody (8)
2009 Melrose Place (TV seriál)
2006 Kriminálka Miami (TV seriál)
Tlumič (S04E13)
2005 Agentura bez rizika (TV seriál)
2004 Kauzy z Bostonu (TV seriál)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
1992 Melrose Place (TV seriál)

Dokumentární

2003 Intimate Portrait: Josie Bissett (TV film)
1997 Intimate Portrait: Heather Locklear (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace