foto

Doug Savant

  • nar. 21.6.1964 (53 let)
    Burbank, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Douglas Peter Savant se narodil v kalifornském městě Burbank. Svou hereckou kariéru začal malou rolí v jednom z „nekonečných“ seriálů, a to byl KNOTS LANDING s Alecem Baldvinem a Williamem Devanem v hlavních rolích. První filmové role pak přišly již v průběhu 80. let, kdy si Doug zahrál po boku Michaela J. Foxe v hrorové komedii TEEN WOLF. V roce 1986 se objevil v hlavní roli hororu TRICK OR TREAT o mrtvém metalovém muzikantovi, který se pokouší pomstít ze záhrobí prostřednictvím svého fanouška. O dva roky později se pak blýskl po boku Roba Lowe a Meg Tillly v mysteriózním romantickém thrilleru MAŠKARÁDA.

Jeho životní role přišla ale až v roce 1992, kdy získal roli homosexuála Matta Fieldinga v seriálu MELROSE PLACE. Jeho role Matta však byla bohužel z velké části cenzurována producenty seriálu - zejména jeho polibek s Ty Millerem v závěru druhé série, který na poslední chvíli vystřihla stanice FOX. Doug seriál opustil po šesti sériích, protože televizní produkce neumožnila scénáristům odkrývat Mattův milostný život a nechala mu v seriálu jen málo prostoru. V roce 1998 se pak Doug objevil jako seržant O’Neal v akčním sci-fi thrilleru GODZILLA. V roce 2002 se Doug objevil v akční „space opeře“ FIREFLY a od roku 2004 ho diváci mohu vidět jako Toma Scavu, manžela Lynette (Felicity Hoffman) v seriálu ZOUFALÉ MANŽELKY, kde hraje společně se svou kolegyní z MELROSE PLACE Marcií Cross. Mezi jeho poslední filmové počiny patří hlavní role profesora Anthonyho McAlistera v akčním filmu PRASKLINA a menší role ve sportovním dramatu z prostředí hráčů volejbalu VŠECHNO, CO MÁŠ. Ani jedne z těchto dvou filmů však nebyl komerčně příliš úspěšný a v poslední době není o Dougovi ve filmové branži příliš slyšet.

Již v 19 letech se oženil s Dawn Dunkinovou a jejich manželství trvalo až do roku 1997, kdy se rozvedli. Mají spolu dvě dcery: Ariannu Josephine a Madeline Marie. V listopadu téhož roku se Doug zasnoubil se svou kolegyní ze seriálu MELROSE PLACE Laurou Leighton, která hrála Sydney Andrewsovou, a v květnu následujícího roku se s ní oženil. V říjnu roku 2000 se jim narodil syn Jack Douglas a v září 2005 přivítali dceru Lucy Jane.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2014 April Rain
2009 Opatrovnictví (TV film)
2006 Rozjeď to naplno
2004 Prasklina (TV film)
2002 První výstřel (TV film)
2000 Dropping Out
Hlavní cíl (TV film)
1999 Prezidentova dcera (TV film)
Tvář na zabití (TV film)
1998 Godzilla
1996 Terminal (TV film)
1995 Fight for Justice: The Nancy Conn Story (TV film)
1992 Bonnie & Clyde: The True Story (TV film)
Columbo: Není čas na umírání (TV film)
Maniac Cop III - Odznak mlčení
1991 Aftermath: A Test of Love (TV film)
1990 Knife and Gun Club, The (TV film)
Shaking the Tree
1989 Krvavý surf
Umění smrti
1988 Maškaráda
1987 Hanojský Hilton
1986 Koledu, nebo něco provedu
1985 Školák vlkodlak
Tajná ctitelka
1984 Odpolední směna

TV seriály

2017 SEAL Team (TV seriál)
Borderlines (E07)
2016 Notorious (TV seriál)
Choice (E09)
The Burn Book (E08)
Pure Genius (TV seriál)
It's Your Friendly Neighborhood Spider Silk Surgery (E02)
Halt and Catch Fire - PC Rebelové (TV seriál)
One Way or Another (S03E02)
Castle na zabití (TV seriál)
Spolek největších detektivů (S08E14)
Akta X (TV seriál)
Zakladatelova mutace (S10E02)
2015 Tým Škorpion (TV seriál)
Tech, Drugs, and Rock 'n Roll (S02E06)
2012 Zoufalé manželky (TV seriál)
Sbohem, Wisteria Lane (S08E23)
To já za všechno můžu (S08E22)
Co řeknou lidi (S08E21)
další epizody (10)
2011 Zoufalé manželky (TV seriál)
Síť se stahuje (S08E09)
Balada o nedůvěře (S08E08)
Vše pod kontrolou (S08E07)
další epizody (21)
2010 Nouzové přistání (TV seriál)
Zoufalé manželky (TV seriál)
Rebelové ve Wisteria Lane (S07E10)
Naše klidné království (S07E09)
Smutné Díkůvzdání (S07E08)
další epizody (23)
2009 V těle boubelky (TV seriál)
Zoufalé manželky (TV seriál)
Střemhlavý pád (S06E10)
Sebevražedné myšlenky (S06E09)
Odhalení (S06E08)
další epizody (24)
2008 Zoufalé manželky (TV seriál)
Návrat ze tmy (S05E10)
Po požáru (S05E09)
Město v plamenech (S05E08)
další epizody (18)
2007 Zoufalé manželky (TV seriál)
Něco se blíží (S04E09)
Dávná minulost (S04E08)
Nesuď knihu podle obálky (S04E07)
další epizody (22)
2006 Zoufalé manželky (TV seriál)
Zázračná píseň (S03E10)
Malé královny krásy (S03E09)
Děti a Art (S03E08)
další epizody (23)
2005 Zoufalé manželky (TV seriál)
Slunce nikdy nezapadne (S02E08)
Odvrácená strana (S02E07)
Chci na tebe zapomenout (S02E06)
další epizody (21)
2004 Zoufalé manželky (TV seriál)
V podezření (S01E09)
Za každou cenu (S01E07)
Vstupte, cizinče (S01E05)
další epizody (5)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Slabý článek (S01E22)
Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
Joel Gideon (S02E05)
24 hodin (TV seriál)
Day 3: 6:00 a.m.-7:00 a.m. (S03E18)
Day 3: 5:00 a.m.-6:00 a.m. (S03E17)
Day 3: 4:00 a.m.-5:00 a.m. (S03E16)
další epizody (4)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Každá s každým (S05E05)
2002 Firefly (TV seriál)
Loď duchů (E03)
1992 Melrose Place (TV seriál)
1985 Alfred Hitchcock uvádí (TV seriál)
1979 Knots Landing (TV seriál)

Dokumentární

2004 I Love the '90s (TV seriál)

TV pořady

2008 Wendy Williams Show, The (TV pořad)
1984 Jeopardy! (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace