Reklama

Reklama

Příběh jednoho zvláštního léta podle bestselleru Ann Brasharesové. Čtyři dlouholeté přítelkyně se musí poprvé rozejít na delší dobu. Na společném nákupu objeví podivné džíny, které všem perfektně padnou. Rozhodnou se toho využít a zůstat díky kalhotám v kontaktu. Každá dívka si džíny ponechá na týden a uvidí, jestli jí přinesou štěstí, pak je pošle dál. Za každým týdnem se skrývá příběh a i když mezi kamarádkami leží mnoho mil, stále existuje pouto v podobě putovních kalhot, které jim umožňuje sdílet radosti, lásky i strasti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Psema 

všechny recenze uživatele

Bez větších problémů snesitelný (pod)průměr, který musí na určitou skupinu diváků (patnáctileté slečny) fungovat jako dokonalý posel pseudointelektuálních mouder, bez nichž se žádná správná puberťačka nemůže přerodit ve zdravě smýšlející ženu. Pro ty ostatní (kluky a cyniky) to však vždycky bude jen koukatelná záležitost, nad jejíž "hloubkou" je třeba malinko přivřít oči a zlehounka se pousmát. 50% ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Neveľmi obľubujem nekonečné série románov na pokračovanie, najmä ak ich kvalita je skôr otázna, no nemôžem poprieť, že v istom veku som Putovné džínsy prečítala. Dnes by som si síce sotva spomenula na mená postáv, aj dej sa mi zjavuje len veľmi matne, čo sa mi u kníh, ktoré pre mňa voľačo znamenajú, nestáva - no tým len chcem naznačiť, že mi nebolo celkom nenzáme, do čoho idem, keď som sa rozhodla sledovať tento film. Nuž, po pozretí musím priznať, že to ozaj nie je typicky naivné a sentimentálne dielko, aké by ste si pod pojmom "teens bestseller" asi predstavili, dokonca ani typicky americké (žiadna roztlieskavačka a žiadna zástava !!!), ale aj tak to má od filmu, s ktorým by som cchela zabiť predpoludnie, naozaj ďaleko. Ale načo ďalej mrhať slovami, veď asi chápete, čo sa snažím naznačiť : nemastné, neslané, nevýživné ... ale hladný sa poteší i takému. ()

Reklama

IrisHelenka 

všechny recenze uživatele

Příjemný dívčí film o čtyřech zcela rozdílných holkách, které si půjčují magické Putovní kalhoty... Hezký nápad na knihu i hezké zpracování filmu, přestože se v mnoha věcech dost liší od své předlohy. Příběh Leny je třeba úplně jiný, navíc se mi na ni Alexis Bledel tak docela nehodila a Costas byl také popisován úplně jinak, tady z něj udělali "plážového inženýra"... Každopádně mi právě příběh jak knižní, tak filmové Leny přirostl k srdci ze všeho nejvíce, nejspíš protože se odehrává v mém milovaném Řecku a prostředí ostrova Santorini mu dodává to pravé letní kouzlo. Nejsympatičtější z celé čtveřice je mi však cílevědomá blondýna Bridget. První díl knihy je jednoznačně nejlepší, co se týče filmu mi potom připadá o maličko lepší dvojka. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Trochu se mi z toho udělalo na podruhé šoufl... tak to jako mělo být drama? Točili to nevzdělanci nebo studenti? Já teda nevím, ale půlhodinové brečení před kamerou a všechny typy problémů od smrti matky, kamaráda, problémový vztah s otcem a další složité rodinné vztahy dohromady fakt nepůsobí. Vůbec to nepůsobí a je to spíš nepříjemný film. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Tenhle fim jsem viděla snad dvakrát, ale chtěla sem napsat komenář, protože sem asi jedna z mála četla celou sérii knižní předlohy. Tohle je o upřímné Carmen, stydlivé Leně, sebevědomé Bridget a přirozené Tibby a nejen to, zapletený je do toho dojemný příběh nemocné Beily a i zajímavý nápad, že 4 nejlepší kamarádky jsou propojeny zrovna přes džíny, které všem záhadně padnou. Ti co nečetli knihu, nemůžou pochopit silný příběh, který je sice v knížce probrán víc do hloubky, ale i ten filmový zážitek je velmi přesvědčivý a přirozený. Ty správné okamžiky jsou tady emotivně založeny a vyhroceny ne natolik, aby vám to vadilo. Servíruje vám to jen obyčejné vztahy dívek s rodinami, novými přáteli nebo letní láskou. Mladé herečky s přehledem zvládají svou roli a vypadají přesně tak, jak jsem si je představovala. A není to film jen o ,,kouzelných" kalhotách, ale o přátelství, lásce a důvěře, kterou vkládají do putovních kalhot jejich sesterstva. Film si na nic nehraje a působí jak má, opravdově. Má dojemné chvilky, oplývá krásnou hudbou a příjemnými hereckými výkony, které nebijou do očí. Já ten příběh miluju a nic mi tady nechybělo. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Pana Vreelanda, otce Bridget, ztvárňuje ve filmu skutečný otec její představitelky (Blake Lively) - Ernie Lively. (delaware)
  • Blake Lively prý na konkurz při obsazování hereček do role Bridget vešla do místnosti a než udělala cokoli jiného, položila na stůl svoji fotografii. Porota si myslela, že si z nich dělá legraci, ale potom, co po nějaké době opustila místnost, si všichni byli jistí, že právě ona je tou jedinou správnou Bridget, kterou hledají. (delaware)
  • Brian, kamarád Tibby a Bailey, je v knižní předloze špinavě blond, o asijském původu tam není jediné zmínky. (delaware)

Reklama

Reklama