foto

Garrett Morris

  • nar. 1.3.1937 (80 let)
    New Orleans, Louisiana, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Komik a herec Garrett Morris se narodil 01.02.1937 v a­merickém New Orleans. Jako malý se věnoval sborovému zpěvu. Láska ke zpěvu ho neopustila ani při volbě studia. Začal chodit na  prestižní hudební školu Juilliard, kterou úspěšně absolvoval. V roce 1958 úspěšně absolvoval i Dillard univerzity.

Díky svému nadání a titulu z Juilliardu byl předurčen k vystupování na Broadwayi, což se v roce 1967 potvrdilo a Garrett se objevil v muzikálu Hallelujah, Baby! a Ain't Supposed to Die a Natural Death.

Garrett se objevil v mnoha televizních pořadech a filmech, ale jeho největším hereckým úspěchem je, že se v roce 1970 stal součástí původního obsazení v SATURDAY NIGHT LIVE, které se vysílalo na NBC. Jeho nejznámější postavou z tohoto pořadu byl Chico Escuela, dominikánský hráč baseballu, který mluvil lámanou angličtinou. V současnosti hraje Garrett v seriálu 2 BROKE GIRLS, kde ztvární postavu Earla.

Jan "Hanzen" Glöckl

Herecká filmografie

Filmy

2012 Pawn Shop
2011 Freeloaders
Let Go
Valley of the Sun
2010 Pickin' & Grinnin'
2009 Bed Ridden
2008 Miliónový pes
Přesný zásah
2007 Náš přítel Frank
Who's Your Caddy?
2005 Salon, The
2003 Connecting Dots
Maniac Magee (TV film)
2001 Jackpot
Kdo hulí, ten umí
2000 Little Richard (TV film)
1999 Graham's Diner
Palmer's Pick Up
Twin Falls Idaho
1997 Černý škorpion II
1996 Gangster blues
Svalnatý Santa Claus
1995 Černý škorpion (TV film)
1993 Šišouni v New Yorku
1992 Almost Blue
Maid for Each Other (TV film)
Ruka: Vraždící úd
1991 Blackbird Fly
Děti noci
Earth Angel (TV film)
Motorama
1989 Taneční akademie 2
1987 Critical Condition
Noční akademie
1985 Pěna zabiják
Pound Puppies, The (TV film)
1984 Sčítač lidu
1983 The Invisible Woman (TV film)
1980 Easter Fever (TV film)
Jak vyzrát na vysoké životní náklady
1977 Things We Did Last Summer (TV film)
1976 Mycí linka
1975 Cooleyská střední
1971 Andersonovy nahrávky
1970 Where's Poppa?

TV seriály

2012 2 $ocky (TV seriál)
A Marto Stewartová, dobře se bavte 2 (S01E24)
A Marto Stewartová, dobře se bavte 1 (S01E23)
A velký průlom s máslovým krémem (S01E22)
další epizody (12)
2011 Shameless (TV seriál)
Three Boys (S01E05)
2 $ocky (TV seriál)
A prodejní akce (S01E12)
A test reality (S01E11)
A velmi vánoční díkůvzdání (S01E10)
další epizody (12)
2007 Halfway Home (TV seriál)
2006 Griffinovi (TV seriál)
Zamilovaná Meg (S05E08)
2005 Noah's Arc (TV seriál)
2004 Shameless (TV seriál)
2003 All of Us (TV seriál)
2001 Liga spravedlivých (TV seriál)
Svět podle Jima (TV seriál)
2000 City of Angels (TV seriál)
Static Shock (TV seriál)
1999 Dobro proti zlu (TV seriál)
1998 The Hughleys (TV seriál)
1996 Boston Common (TV seriál)
Show Jamieho Foxxe (TV seriál)
1995 Cleghorne! (TV seriál)
Happily Ever After: Fairy Tales for Every Child (TV seriál)
Minor Adjustments (TV seriál)
The Wayans Bros. (TV seriál)
1994 Pohotovost (TV seriál)
Přísně tajné (S01E09)
Space Ghost Coast to Coast (TV seriál)
1993 Daddy Dearest (TV seriál)
1992 Martin (TV seriál)
1991 Roc (TV seriál)
1989 Ženatý se závazky (TV seriál)
Rekviem za mrtvého holiče (S03E09)
1987 Ženatý se závazky (TV seriál)
Poker (S01E08)
1986 Pound Puppies (TV seriál)
1985 Pásmo soumraku (TV seriál)
227 (TV seriál)
1984 Hunter (TV seriál)
It's Your Move (TV seriál)
To je vražda, napsala (TV seriál)
Who's the Boss? (TV seriál)
1983 Scarecrow and Mrs. King (TV seriál)
1981 Poldové z Hill Street (TV seriál)
1978 Diff'rent Strokes (TV seriál)
1977 ABC Weekend Specials (TV seriál)
The Love Boat (TV seriál)
1975 The Jeffersons (TV seriál)
1973 Roll Out (TV seriál)
1963 General Hospital (TV seriál)

Dokumentární

2015 Amerika v sedmdesátých letech (TV seriál) - a.z.
Live From New York!
2009 Why We Laugh: Black Comedians on Black Comedy
1999 Saturday Night Live 25 (TV film)

TV pořady

2015 Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
2013 The Real (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1993 Chevy Chase Show, The (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
The New Hollywood Squares (TV pořad)
1982 Ebony/Jet Showcase (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Hudební videoklipy

2009 Jamie Foxx feat. T-Pain - Blame It (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace