Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimozemšťané Dan Aykroyd a Jane Curtin mají za úkol připravit půdu pro budoucí invazi na Zemi. Při přistání se ale zřítí. Musí zapomenout na své poslání a začít žít jako lidé. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Občas zábavné, občas spíše trapné. Postavy se časem ohledí a tak jsem se začal nudit. Snímek vlastně zachraňuje a v hodnocení povyšuje až samotný závěr na cizí planetě. Jen škoda té loutky. Pokud mám snímek hodnotit jako komedii, tak průměr, ovšem jako SF bohužel také. Lét. talíř je udělán hezky. Nova 090411 7909/8310 ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Mě se náhodou Šišouni líbili. Film je ze začátkuparodií Ameriky z pohledu emigrantů (byť hodně šišatých). Tvůrci si dělají legraci z americké nevzdělanosti a tuposti (Francouzi jsou doopravdy takto šišatí?). Bohužel časem, film ztrácí dech a stává se zněj typický americký produkt- Amerika je super. Opravdová škoda. Ale i tak se na tuto zapadnutou komedii, vždy rád podívam a u první třetiny se skvělě bavím. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nezaškodí si zakuželit i jinak než v komoře lásky před spací fází." Za mne tedy SOUHLAS. Podle mne byli Beldar, Prymaat i Kuželka výteční, ale jen na Zemi. Jejich návrat na Remulak mě vtáhl do světa trapností a to je prostě škoda. Šišouni zkrátka patří na Zem a i když se k nim jejich falešná domovina Francie dodnes nepřihlásila, tak pro mne je nezapomenutelné jejich roboticky přesné chování, vyjadřování i rozbor situací. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jsem právě našel naprosto geniální komedii. Od první minuty jsem se smál jako blázen, až jsem plakal. Jen v prvních dvaceti minutách nám film servíruje tolik gagů a vtipů, co se jich vleze do deseti moderních hollywoodských komedií. Jsem obrovským fandou rozhodnutí tvůrců, kteří vyobrazují šišaté mimozemšťany jako „obyčejné lidi“, to jest, že se nikdo nepodivuje nad jejich šišatými hlavami. Dan Aykroyd byl ve své roli naprosto geniální, stejně jako například Jon Lovitz, který si zahrál zubaře. Jejich výrazy vydají za tisíc slov a nemohl jsem jinak, než se při jejich sledování smát, až sem se za břicho popadal. Tvůrci současně úžasným způsobem ztvárnili postavy, které se objeví na zcela cizáckém místě, tzv. „fish out of water“. Tenhle typ filmů mi hrozně chybí v dnešním filmovém světě přesyceném komiksovými snímky, prequely, sequely a kdo ví čím dalším. Stejně tak vůbec nepůsobí jako oko na pěst účast mnoha skvělých komiků své doby v miniroličkách. Nečekaným překvapením byla role pro Michaela McKeana, který ztvárnil roli bratra Saula Goodmana v seriálu Better Call Saul, odnoži Breaking Bad. „Greetings, my genetomate.“ „The impending cone prepares for its emergence.“ Umírám smíchem :D. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Táto komédia obsahuje dva druhy humoru: Ten trápny, ktorý vychádza z rozdielnosti medzi nimi a nami, a ten vtipný, vyplývajúci z ich schopnosti nazývať veci pravými menami. Práve ten, z dnešného pohľadu dosť pripomína BBT a síce neviem, či by bol natoľko vtipný aj bez znalosti doktora Sheldona Coopera, ale každopádne .. smial som sa. Na priemer to ale nestačilo. Teda samozrejme, nič extra som nečakal (už len ten cover), ale prečítajte si obsadenie; Akroyd, Farley, Spade, Griffin, Arnold, Lovitz, Sandler ... toľko komikov pohromade a ani jednému sa neušli žiadne vtipy. Ale dobre, pozeral som to aj tak kvôli niečomu inému. Kamarátky dcéry Coneheadovcov totiž hrali - wait for it - Parker Posey a Joey Lauren Adams (vtedy iba Joey Adams). No a ani jedna z nich, nedostala jedinú zmysľuplnú vetu. Škoda. Keby som to vedel, tak by som tú lobotómiu neabsolvoval. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Dan Aykroyd (Beldar) vzal na natáčanie svoju dcéru Danielle a tej sa kostýmy tak zapáčili, že si zahrala postavu Connie vo veku 3 rokov. (beso74)
  • Číslo domu, v ktorom zvláštna rodina bývala, bolo 793. Je to odkaz na čas, v ktorom bol film realizovaný - júl 1993. (beso74)

Reklama

Reklama