Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimozemšťané Dan Aykroyd a Jane Curtin mají za úkol připravit půdu pro budoucí invazi na Zemi. Při přistání se ale zřítí. Musí zapomenout na své poslání a začít žít jako lidé. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

kingik 

všechny recenze uživatele

Šišaté hlavy a placatý humor. Když si na Zemi zaletí mimozemští obyvatelé s nápadně neobvyklým tvarem hlavy je třeba zpozornět. Jsme v komedii a není se třeba obávat jejich nepřátelských úmyslů. Připraví si u nás živnou půdu pro případnou invazi a v nejhorším odtáhnou zase tam odkud přišli. V mém případě si klidně mohli odtáhnout co nejrychleji, protože tak nevtipně, jsem si jejich návštěvu rozhodně nepředstavoval. Dan Aykroyd a spol. asi spoléhal na to, jak budou vzhledově odlišní, a dál jim bude stačit, když budou jen a pouze trapní. Na jeden film se vytrapnili až dost a můžu si odkšrtnout další nepovedenou komedii, která v zárodku vypadala nadějně. 20% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tak jsem po letech znova viděl tuto bláznivou sci-fi komedii s Danem Aykroydem, hrdinou spousta jiných komedií, které mám opravdu rád, a pokusil jsem se osvěžit si zapomenuté dojmy. Bohužel, brzy jsem seznal, že vykouzlit úsměv na mých rtech je pro Šišouny téměř neproveditelný úkol. Celý film je založen na adaptaci mimozemšťanů na naše pozemské prostředí, což je samozřejmě vybídka k mnoha komediálním situacím, která však zůstala trestuhodně nevyužita. A jelikož nic jiného se tu prakticky neděje, je divák odkázán na pouhé opakující se robotické repliky a trapné situace. Marná sláva, po letech tedy ubírám hvězdu a za nezajímavý počin uděluji pouhé dvě. Raději Krotitele duchů, Záměnu nebo Špióny jako my. Tohle ne. 30% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Poznáte tie filmy, ktoré si roky chcete pozrieť, no dlho ste ich odkladali? A keď sa k nim konečne dokopete, zistíte, že ste reálne o veľa neprichádzali? "Coneheads" je pre mňa presne týmto filmom. Môžeme argumentovať, že ma malo hodnotenie CSFD dávno odradiť, bol som zvedavý, ako bola spracovaná komédia o mimozemšťanoch so špicatými hlavami. Asi som divný, ale toto bol film, ktorý som chcel vidieť. Tak som si ho konečne pozrel a zhodnotil, že dokopy som o veľa neprichádzal. Film má svoje dobré momentky a spočiatku to pôsobí, že to môže byť aj celkom vtipné. Dokonca si myslím, že spôsob ako Aykroyd a Curtin hrajú svoje postavy nie je vôbec zlé. Problémom je však pre mňa ako normálne na nich všetci reagujú, pričom by podľa mňa mali byť úplne vyjavení, že kde sme sa to vlastne ocitli. Vďaka tomu to pôsobí ako samozvaná paródia na sci-fi, ktorá v mnohom nefunguje. Mimozemšťania sa postupne začnú správať viac ako ľudia (hoci ich dialekt sa moc nezmení) a nie je veľmi vtipné vidieť ako Dan Aykroyd dá hrdzavú sviečku do úst, vytiahne ju vyčistenú a všetci sa tvária, ako keby to bola úplne najsamozrejmejšia vec na svete, že to tak funguje. Nie je to vtipné, pretože si to neviem absolútne žiadnym spôsobom predstaviť. Komédia funguje, ak to pôsobí uveriteľne. No tu to vôbec nefungovalo. Ako som povedal, má to niekoľko dobrých momentiek, postavy sú okey, nič ma vyslovene neiritovalo, no dúfal som, že sa na tom zasmejem oveľa viac. V podstate som si to skôr odsedel v úplnej tichosti. A to je škoda. Hodnotenie: C ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Občas zábavné, občas spíše trapné. Postavy se časem ohledí a tak jsem se začal nudit. Snímek vlastně zachraňuje a v hodnocení povyšuje až samotný závěr na cizí planetě. Jen škoda té loutky. Pokud mám snímek hodnotit jako komedii, tak průměr, ovšem jako SF bohužel také. Lét. talíř je udělán hezky. Nova 090411 7909/8310 ()

Luqi 

všechny recenze uživatele

"Hej, predstav si mimozemšťanov so šišatými hlavami, to bude sranda. Ostáva už len uplácať nejaký ten scenár na vyplnenie zbytku filmu." Asi tak mi to pripadalo že vznikol tento film. Pár dobrých vtipov v súvislosti s ich šišatými hlavami, ale zbytok filmu o ničom................. A ten nezmysel, že polícia nemôže nájsť šišatých, ktorý si len tak behajú po meste bez maskovania, to už je hádam moc aj na komédiu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • V nemeckej verzii bol hlas najvyššieho majstra dabovaný tak, aby pripomínal vtedajšieho kancelára Helmuta Kohla. (beso74)
  • Natáčelo se od 1. února do 28. dubna 1993 ve státech USA – New Jersey a Kalifornie. (BMW12)

Reklama

Reklama