Reklama

Reklama

Frankensteinova armáda

(festivalový název)
  • Nizozemsko Frankenstein's Army
Trailer

Obsahy(1)

Ruští vojáci objeví tajnou nacistickou laboratoř, kde doktor Viktor experimentoval s výrobou supervojáků - Frankensteinů. Poslední Hitlerův zoufalý trik, jak uniknout porážce. (Tasartir)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

oLí 

všechny recenze uživatele

Největším negativem budiž levnější vizuál, herci a zřejmě hodně slabý rozpočet, to se na filmu z tohoto prostředí a s podobným tématem asi zákonitě projevit muselo, ale až tak moc to nevadí. Tohle vše zmíněné je spolehlivě převálcováno bizarní a chorou myšlenkou - Nazi, experimenty, Frankenstein a způsob "tvoření" monster a jejich vizuál. Jasně nejlepší je "Mosquito Man" a za ním "Propellerhead", chybu nemaj ani ostatní. Hlavně to ale celé působí jako noční můra, věrohodný zlý sen, peklo, deprese. Raaphorstův příští projekt budu s nadějemi vyhlížet a zatím věřit, že FA nebyla náhoda a že podobných myšlenek má v hlavě daleko víc. 8/10 ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Karel Roden a videodeníček profesora, který má v hlavě trochu vydrbáno. Krvavá dokumentace jeho hrůzných výtvorů, které se právem řadí k tomu nejlepšímu co se v hororu za poslední roky objevilo. Setsakramentská škoda, že tohle je ani ne třetina snímku, která nestíhá zachránit topící se loď jménem Frankensteinova armáda. Nezajímavá, nudná a těžce amatérská podívaná, která se snaží vyvolávat dojem té nejméně nákladné hororové produkce, nicméně ani to ji uplně dobře nejde. Pár světlých momentů a solidní zvuková stopa to nezachrání bohužel. Nuda je prostě nuda. [25%] ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle teda byla řádně ujetá chujovina bez výraznější dějové linky. Nic víc než přehlídka celkem cool cyborgů ( Tady teda někdo popustil uzdu fantazii ) sestrojených Kájou Rodenem. Mě to teda moc nebralo. Né že by to bylo zase až tak špatný, ale zase tak dobrý abych se k tomu popřípadě někdy vrátil to taky nebylo. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Karlík a továrna na nacistické kyborgy. Velká škoda, že Bludný Holanďan nenaškrábal trochu více toho dotačního Ojra, páč bych se dozajista upětkoval xmrti. To, co prvních patnáct minut vypadalo jako další vytřepaná VHS sračka a málem jsem to spláchl do hajzlu, se totiž náhle změnilo ve vymazlenou a dokonale fantaskní noční poluci dyzajnéra Wolfsteinu. Za těch pár šupů maximální muzika a moc doufám, že ve dvojce bude chtít nějaký židák vidět chodící SS vrtačku či masomlejnek minimálně ve 3D a pár zlatých zubů přisype. ()

T2 

všechny recenze uživatele

hlavne dobrý nápad, aj kamera újde na to ako to teda pojali a masky tých oblúd fakt vydarené rôznorodé až dokonca neskutočne uletené ako ten z tou vrtuľou ako že lietadlový frankie, len potenciál utopený v úplnej béčkovitosti, je to celé také hrrr a tak o bodovaní napätie či atmosféry nemôže byť skoro reč, bazírovanie na nechutnostia troška prestreli v závere a hlavne z tými mozgami, postavy nulové otravné, je to ako na bežiacom páse /40%/ ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Viktor (Karel Roden) v poslední třetině filmu zdůrazňuje, že každý z jeho výtvorů musí jíst. Jen těžko by ale mohl jíst muž-vrtulník, chodící sud, nebo třeba monstrum se čtyřma očima bez pusy. (ROASTER)
  • V roce 2021 se na internetu objevila kauza, ve které si několik uživatelů všimlo podobnosti mezi snímkem a nově vydanou videohrou „Resident Evil Villige“. Konkrétně se mělo jednat minimálně o zjevnou inspiraci u několika robo-vojáků, kterou poté okomentoval i sám režisér filmu Richard Raaphorst, který nařkl tvůrce, že bez jakéhokoliv oprávnění či jemu připsaných zásluh použili jeho vlastní designe monster ve své hře. K žádnému soudnímu sporu však nedošlo. (LucasAbelle)
  • Scéna na konci filmu s visícími mrtvolami se natáčela v hornickém muzeu Landek Park v Ostravě. Ve skutečnosti se jedná o řetízkovou šatnu pro horníky. (Fight_back)

Reklama

Reklama