foto

Brooke Langton

  • nar. 27.11.1970 (46 let)
    Arizona, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Brooke Langton se narodila v arizonském městě zaměřeném na těžbu mědi. Její matka byla zdravotní sestra, její otec geolog. Její dědeček, Stehen Cummings, byl bojovým pilotem ve 2. světové válce. Jeho kapitánem byl herec James Stewart. Poté, co slyšela mnoho jeho příběhů, se Brooke zamilovala do Stewartových filmů. Její rodiče se rozvedli, když byla Brooke malá, a se svou matkou se přestěhovala nejprve do Illinois a poté do Texasu, kde navštěvovala hodiny dramatu na střední škole, ale její láska k moři ji zavála na univerzitu do San Diega, kde získala titul v oboru mořská biologie. Nejprve se začala živit jako modelka, když pracovala převážně v Japonsku. V Los Angeles pak s Larrym Mossem studovala herectví.

Svou hereckou kariéru začala v seriálu POBŘEŽNÍ HLÍDKA, kde v roce 1992 hrála postavu jménem Tanya. S úspěchem v POBŘEŽNÍ HLÍDCE přišly na počátku 90. let herecké nabídky z dalších seriálů. A tak Brooke ukazovala svou vášeň k herectví v televizních seriálech FRESHMAN DORM, CALIFORNIA DREAMS, NEMOCNICE CHICAGO HOPE nebo PARTY OF FIVE. Její první filmový debut byl film TERMINAL VELOCITY s Charliem Sheenem.

Větší herecký věhlas získala ale až díky roli Samanthy Reilly Campbell v seriálu MELROSE PLACE. V roce 1996 se objevila po boku Vince Vaughna a Heather Graham v komedii SWINGERS. Ve stejném roce získala hlavní roli v mysteriózním thrilleru LISTEN a objevila se i v dobrodružném filmu o Indianu Jonesovi YOUNG INDIANA JONES: TRAVELS WITH FATHER. Poté, co ukončila účinkování v seriálu MELROSE PLACE hrála v seriálu SÍŤ, který je založen na ději stejnojmenného filmu. Brooke v tomto seriálu hrála Angelu Bennettovou, hlavní postavu, kterou ve stejnojmenném filmu ztvárnila Sandra Bullock. Pro tento seriál napsala Brooke i několik písní, stejně jako pro film V ROLI MONY LISY, ve kterém si v roce 2000 střihla roli starší sestry Claire Goldsteinové (Alicia Witt), která chystá svatbu. Ve stejném roce se pak objevila po boku Keanu Reevese a Gene Hackmana v roli roztleskávačky Annabelle Farrell ve sportovní komedii NÁHRADNÍCI. K jejím hereckým počinům z poslední doby patří role v dobrodružném thrilleru PRIMEVAL, který se dostal do kin v lednu 2007, a také účinkování v kriminálním seriálu LIFE po boku Damiena Lewise. Fanoušci populární hudby mohli Brooke zaregistrovat také ve videoklipu Jona Bon Jovi (You want to) Make a Memory.

Během svého života chodila Brooke s několika celebritami, například s Georgem Clooneyem nebo Davidem Chokachim či golfistou Tigerem Woodsem. Od roku 2005 je provdaná za Carla Hagmiera, se kterým žije doposud. Je vášnivou snowboardistkou a má dva psy.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2017 Antisocial.app
Saving Christmas
2016 Shifting Gears
2015 Impact Earth
Stolen Dreams (TV film)
The Debt
2014 K-9 Adventures: Legend of the Lost Gold
2012 Chilly Christmas
2008 Mladý Indiana Jones: Nový vítr
2007 Po stopách zabijáka
2006 (J)elita ze střídačky
Ztracen v oblacích
2005 Partneři
2003 Break, The (TV film)
2002 My Little Hollywood
Polibte nevěstu
2000 Náhradníci
V roli Mony Lisy
1998 Ani mě nehne
Beach House
1997 Mixed Signals
Small Hours, The
1996 Listen
Mladý Indiana Jones: Putování s otcem
Proutníci
1995 Eye of the Stalker (TV film)
1994 Moment of Truth: A Mother's Deception (TV film)
Nebezpečné pády
1992 Pobřežní hlídka: Řeka, odkud není návratu (TV film)

TV seriály

2013 Lovci duchů (TV seriál)
Remember the Titans (S08E16)
2008 Na doživotí (TV seriál)
Firma na zázraky (S02E03)
Hledej své šťastné místo (S02E01)
2007 Na doživotí (TV seriál)
Zasypej jámu (S01E11)
Vykopej jámu (S01E10)
Vážné problémy s ovládáním (S01E09)
další epizody (9)
2006 Světla páteční noci (TV seriál)
Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk u zubaře (S04E15)
2005 Tráva (TV seriál)
Mrtvá zóna (S01E06)
1998 Síť (TV seriál)
1995 Cesta do neznáma (TV seriál)
Extreme (TV seriál)
The Single Guy (TV seriál)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Hello Goodbye (S02E01)
1994 Správná pětka (TV seriál)
1992 Freshman Dorm (TV seriál)
Kapela snů (TV seriál)
Melrose Place (TV seriál)
Mladý Indiana Jones (TV seriál)
1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
1989 Pobřežní hlídka (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace