Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parašutistu a instruktora Ditche Brodieho vyhledá atraktivní žena Chris a chce, aby ji naučil skákat padákem. V letadle, těsně před seskokem, odláká jeho pozornost, a když se Ditch obrátí, spatří už jen padající tělo. Marně se ji pokusí ve vzduchu zachytit. Žena spadne na zem, aniž by otevřela padák. Zoufalý Ditch se vydá na její adresu a dostane se do bytu, kde z fotografie zjistí, že byla zkušenou parašutistkou. Je tam napaden dvěma muži, podaří se mu ale uniknout. Druhý den ho navštíví muž, který se vydává za vyšetřovatele nehody Pinkwatera. Později Ditch zjistí, že nehoda s padákem byla pouze kamufláží. Nechá se od Chris přesvědčit, aby jí v noci pomohl proniknout do střeženého objektu, odkud ukradne zvláštní pouzdro. Na další schůzku s ní vezme i Pinkwatera, z toho se však vyklube spojenec zločinců. Ditch a Chris opět o vlásek uniknou smrti a parašutista se konečně dozví, že Chris kdysi pracovala pro KGB a nyní se pokouší zastavit bývalé kolegy, kteří ukradli obrovskou zásilku zlata a chtějí ji použít pro financování státního převratu v Rusku. (TV Nova)

(více)

Recenze (71)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na sejf zapomeň. Ten je tam proto, aby zmátl blbce." No a my tu zrovna jednoho takového chodícího penisa máme. Pardon, opravuju. Ditch sám sebe nazývá létajícím penisem, tak to nebudu rozporovat. Spíš se soustředím na snímek a odborně se k němu vyjádřím ještě odbornějším tvrzením, že je to hrozná blbost. Nicméně samotné seskoky nejsou špatné, "mrtvá" Chris je docela zajímavá, občasný vtípek potěšil a karbanátkový let mezi větrné elektrárny mi napověděl, že tohle asi nemám dělat. Co však rozhodně udělat chci, tak to je tandemový seskok z letadla s červeným Cadillacem Allante a kráskou zavřenou v kufru vozidla, protože to by měl každý správný chlap alespoň jednou za život prubnout. Tedy myslím. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Oddychovka akorát na dopoledne, kde Charlie Sheen hlásí jedna báseň "měl jsem jed do moskvy na olympiadu, podruhé už ze sebe blbce dělat nebudu" a Nastassja Kinski je k zulíbání. Výbuchy a akce ve vzduchu je povedená. Jen je celá story prostinká jako postava Richarda. Pokud si chcete odpočinout u jedné z posledních věci ve stylu zlatých 80. let, pak se nudit nebudete. Hledáte-li něco více pak si raději zajděte ven na vzduch. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dvakrát jsem si zkontroloval jestli se pod film nepodepsal Tony Scott, protože i když je to přímočaré a trochu hloupé béčko, je to dobře natočené, stylové a parádně vypadající béčko. Herecké obsazení je skoro až plýtvání potenciálem. Charlie Sheen byl tehdy hvězda první velikosti a Natassja Kinski sice nejvyšší ligu nikdy nehrála, ale talentu má na rozdávání. Díky nim příběh funguje i jako kriminální komedie, a pochopitelně uvěřitelně předstírali trochu toho romantického jiskření. Plus dávám za zvuk, mínus za smyslu zbavený závěr. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Akční béčka posledních dvou desetiletí minulýho století mám fakt rád, ale Terminal Velocity už bylo dost přiblblý i na mě. Ze začátku jsem měl pocit, že už jsem něco na tenhle způsob viděl. Jenomže potom, co Krista při seskoku "zhebla", z parašutistickýho instruktora Brodieho se z čista jasna stal špion, level: James Bond a začali se objevovat zlý i hodný okupanti (rozuměj rusáci), jsem musel uznat, že něco takovýho jsem fakt ještě neviděl. Druhá hvězda za pár hlášek, extrémně přehnanou akční scénu "Brodie a kabriolet", roztomile debilní závěr a Charlieho "Tyhří krev" Sheena v hlavní roli. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ditch Brodie (Charlie Sheen) je typickej gauner. Neustále má nějaké problémy, ale to, že je nejlepším skokanem s padákem ho zachraňuje před vyhazovem (i když místo na oslavě starých dam přistane na oslavě malých dětí). Ale když při jednom seskoku zemře dívka, kterou učil skákat, vypadá to, že dohrál.. Ale Ditch se nevzdává, zjistí, že dívka (Natassja Kinski) vůbec není mrtvá, ale je možná ještě lepší než on, navíc agentkou KGB, a společně pátrají po ukradeném ruském zlatu... Kromě zajímavě vyvedených skoků (nevím jestli moc reálně, ale dívat se na to dá) nepřináší film nic, co bychom neviděli v tisíci a jednom Bondech. Natassja Kinski je pěkná kočka, Charlie Sheen zase tvrďák, takže to sem tam mezi nima pěkně jiskří.. Typickej film na sobotní n@v@u obrazovku :) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Když probíhá souboj v letadle mezi Chris Morrow (Nastassja Kinski) a Benem  Pinkwaterem (James Gandolfini), je patrné, že Ben jakožto nezraněný dostane kopem do obličeje a krev má pod nosem dřív, než ránu dostane. (icewhite)

Reklama

Reklama