Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Desítky let probíhajícího zúčtování přibližuje dědictví rodiny Donovanových celý kruh. Když události, které Raye učinily tím, kým je dnes, konečně vyšly najevo, Donovanovi jsou přitahováni zpět do Bostonu, aby čelili minulosti. Každý z nich se snaží překonat svou násilnou výchovu, ale osud těžce umírá a v boji je drží jen jejich zuřivá láska k sobě navzájem. Ať už stojí pohromadě, nebo se vrhají na zem, jedna věc je jistá – Ray nedělá hlouposti. (A.N)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

I když by bývaly potěšily nějaké ty scény navíc s Paulou Malcomson nebo Stevenem Bauerem + Lena jakožto charakter s vlastní motivací a příběhem, a ne jenom nástroj toho, jak příběhově dostat ostatní postavy z bodu A do bodu B, celovečerák přináší v podstatě to nejlepší, co může příběh Raye Donovana nabídnout. Jsem rád, když seriály končí na vrcholu. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Po posledních třech sériích, které krom Lieva a vývoj Donovana, působili brakově, jsme se dočkali filmu, kterej přirozeně uzavírá celé dění. Tvůrcům se podařilo posunout character Raye dál a díky fenomenálním flashbackům, dostává celé to pozadí kolem Raye a Micka novej rozměr. Ten konec je temnej, odvážnej a potěšila i jedna výborná akční scéna se surovou bitkou a solidní kaskadeřinou na kapotě auta. Bylo to emocionální, výživné a kdyby udělali tvůrci osmou řadu tímhle stylem, byl bych nadšenej. Bylo to atmosférické, melancholické a nepůsobilo to over the top. Vůbec mi ani film nepřišel chaotickej, ale přirozeně se doplňovala přítomnost s minulostí. Tleskal jsem po konci filmu. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tvůrci naštěstí nepřidávají žádné linky, pouze dojíždějí ty z finále poslední řady, takže se dá příběh shrnout do slov "honba za Mickem", který s kufříkem cenných papírů zdrhá do Bostonu. Známé prostředí přivozuje Rayovi časté flashbacky, jež konečně naplno ukážou, jak se přichomýtl k filmu i jak poslal svého marnotratného fotříka do vězení. V pomalejším tempu dojde FILM až k určitému smíření – a kruh pro Raye, jeho otce i dceru Bridget uzavře (ostatní bráchové ovšem vyjdou nepoměrně zkrátka). 3½ ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(6/2022) / Priznám sa, čakal som od filmového zakončenia Raya trošku viac. Podľa mňa je škoda, že tvorcovia sa obsahom rozhodli len vytvoriť kvázi predĺženú epizódu. Chcelo to skúsiť vytvoriť niečo viac zapamätateľné, trochu odvahy s formátom. Príbeh je ale zakončený logicky a chvalabohu aj emočne a vzťahovo k spokojnosti. Po Dexterovi tu tak máme ďalší koniec výrazného seriálového "hrdinu" a čakáme na rovnocenných nástupcov. (7/10) ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Životní roli Lieva Schreibera nejspíš zůstane Ray Donovan. Titulní hrdina seriálu o muži, který bohatým a slavným pomáhá řešit problémy a sám se přitom musí vyrovnávat se svým zlým otcem Mickeyem v podání Jona Voighta se dočkal celkem 7. sérií a tvůrce seriálu David Hollander plánoval 8. sérii, která měla též celý seriál uzavřít. Jenže Showtime v lednu 2022 seriál zrušil a seriál tak skončil 7. sérií, která nechala příběh otevřený bez úctyhodného zakončení. Jenomže tahle seriálová pecka se nakonec dočkává zakončení alespoň v podobě celovečerního filmu, kdy se Hollander chopil režie a se scénářem mu pomohl samotný Schreiber. Je nakonec cesta tohohle fixera zakončena solidně?   Každá série Ray Donovana měla 12 epizod, jen ta sedmá se musela spokojit s 10 epizodami. A věřím, že oněch 10-12 epizod klasické 8. série by byli více uspokojující. Filmový Ray Donovan má totiž pořád problém v tom, že jde o film dlouhý lehce přes hodinu a půl a vše tak působí lehce uspěchaně. A automaticky vyvolává dojem, že v regulérní osmé sérii by na vše bylo víc času.   Definitivní tečka za příběhem Raye Donovana kromě navázání na cliffhanger na konci 7. série též sází na flashbacky, které více poodhalují o dětství Raye a co formovalo jeho nenávist k jeho otci. Finále Raye Donovana tak již prakticky není o fixerovi v Hollywoodu, ale čistě o muži, který chce zastavit svého nebezpečného otce za každou cenu. Už od první série bylo ovšem víceméně jasné, že přesně sem jednou zakončení příběhu povede a v průběhu se dá rozhodně říct, že Hollander Donovanův příběh zakončí solidně a tohle oživení skutečně mělo smysl.   I když se nejdříve dá vložení flashbacků považovat za tak trochu zbytečné, ve finále naopak akorát slouží k budování napětí ohledně osudové konfrontace Raye Donovana a jeho otce. To bylo sice poctivě budováno celých 7. sérií a Ray Donovan má dávno spousty důvodů, proč svého otce skutečně nenávidět, ony flashbacky ovšem ve finále skutečně mají smysl a osudovost tohohle zakončení dokáží ještě více umocnit.   V součtu vlastně Ray Donovan: The Movie skutečně působí jako natažená epizoda původního seriálu a dá se vnímat jako takový zakončující dodatek. V jistém ohledu možná zamrzí, že finále Ray Donovana vlastně dvakrát nepřináší nic neočekávaného a možná se úplně nevyplatí mít od tohoto finále dvakrát velké očekávání, vidět opět Lieva Schreibera a Jona Voighta, kteří i tentokrát dávají do svých rolí a především vzájemné nevraživosti všechno je ovšem pořád radost.   Hollander nejspíš vyškrábal z námětu na původní 8. sérii to nejzásadnější a i přes uspěchanost je cesta Raye Donovana přeci jen zakončena uspokojivě. Možná ne takovým způsobem, který by si tahle seriálová pecka zasloužila, Ray Donovan se za konec své pouti ovšem rozhodně nemusí stydět..... ()

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v New Yorku (New York, USA), New Haven (Connecticut, USA) a Bostone (Massachusetts, USA). (Arsenal83)
  • Film má byť bodkou a ukončením deja seriálu, ktorý 4. februára 2020 po siedmich sériách Showtime zrušilo. (Arsenal83)

Reklama

Reklama