Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Rodinný

Recenze (1 179)

plakát

O zakletém králi a odvážném Martinovi (2018) (TV film) 

Sympaticky přímočará a jednoduchá pohádka s jasným rozlišením, kdo je kdo, a sympatickým hrdinou, kterej si na nic nehraje, páč hovno vidí. Princezna průměrná, ale to už je želbohu standard novodobých pohádek. Ale má to i něco humoru a předlouhej dojemnej happy end (to není výtka).

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) 

Řekl bych, že zdejší početné diváctvo celej rok škodolibě čeká, až bude moct na kopytech roznést štědrovečerní pohádku. Každoroční povinnost pak Českou televizi vede k zoufalým snahám tohoto typu, to je fakt. Ale taky je fakt, že od dob Němcové se nic moc originálního v pohádkách nevymyslelo. Kromě toho už několik let bojujeme s problémem najít na divadelních fakultách princeznu, co by měla aspoň trochu šmrnc, a kluka, co by byl aspoň trochu chlap. Tyhle nedochůdčata (ve smyslu fyzična i hereckého projevu) jsou tragický. Něco málo zachrání kupodivu proklínaná a o tři generace starší Bohdalová. Suma sumárum, dobrý to nebylo, ale na Štědrej večer už jsme viděli větší průsery.

plakát

Rédl (2018) (seriál) 

Podobně jako Vilhelmová v Polojasnu, tak tady Petra Hřebíčková od prvního setkání s hlavním hrdinou dává tušit, že všechno je jinak. Velmi dobře vymyšlenej příběh se spoustou skvostně vypointovaných dialogů ("Protože je dvacáté století, a když chcete něco ukrást z vlaku, tak ho nepřepadnete na koních, že?") A stejně jako v Polojasnu, tak i tady úplně mrazí z fiktivně skutečné figury generála Ference/Lorence, kterej i několik let po revoluci z basy tahá za nitky. Rédl je rozhodně nejlepší věc, co jsem letos viděl.

plakát

Chata na prodej (2018) 

Posmutnělá komediální rodinná road movie. Už to tu bylo a ne jednou, Chata na prodej není ani originální, ani dobrá. Jana Synková zamrzlá v poloze tety Kateřiny, Ivana Chýlková překvapivě nevýrazná, o zbytku ansámblu nemluvě. A scéna s medvědem, co se pokojně prochází po lese za urputného řevu deseti lidí, kteří hledají dědečka, je úplně mimo mísu.

plakát

Chameleon (2013) (studentský film) 

"Takže ty zničíš tátovi kariéru a ještě mu ošukáš dcerku, aby to bylo komplet."

plakát

Ani svatí, ani andělé (2001) (TV film) 

Pozoruhodné, jak slibnej televizní film může za poměrně krátkou dobu strašně zestárnout. Námět budiž, ale zpracování nudné. Scénář žene postavy do extrémních situací, jaký můžou člověka v životě potkat, ale celkově se tomu nějak nedá věřit.

plakát

Cestující (2008) 

Jedna moje kamarádka zastává teorii, že lidi, co jdou studovat psychologii, si tím řeší nějaký svoje vlastní problémy. Anne Hathaway je tady toho zářným příkladem, protože takovou mešuge terapeutku aby člověk pohledal.

plakát

Uličnictví pana Čabouna (1981) (TV film) 

Nemám rád Haška a nemám rád Lipskýho. Ale i bez těchto dvou je tohle úplně blbá story.

plakát

Dukla 61 (2018) (TV film) 

Velmi slušná sonda do zákulisí práce, na kterou by většina z nás neměla koule. Ale za mě by se to obešlo bez prvního dílu. Martha Issová výborná.

plakát

Smrt a blažená paní (1980) (TV film) 

Bylo takový období, kdy Květě Fialové s tou šílenou prošedivělou trvalou měli zakázat vstupovat před kameru. Davida Schneidera měli zakázat úplně. Jinak ale docela obstojná detektivka, která nicméně při práci může fungovat i jako rozhlasová hra.