Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 292)

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Solidní film. Oproti Raimiho filmům má tenhle film navrch především hereckým obazením a je mi i celkově sympatičtější. To nic nemění na tom, že je tenhle film uplně zbytečnej a jen rejžoprachovej.

plakát

Plivu na váš hrob (2010) 

Film o pomstě. Ovšem ta pomsta nemá chybu. Pakliže jste vždycky zklamaní tím, jak vyměkle se ve filmech klaďas vypořádá se záporákem, tak tady si budete vyloženě lebedit. Zápletka je jednoduchá: Jennifer hodlá po ňákou dobu pobýt v lesní chatě kdesi na venkově, ovšem místní burani ji chtěj tak trochu postrašit. Jenže se to zvrhne v mlácení, mučení, znásilňování a pokus o zabití. Jennifer to všechno se štěstím přežije a všechny si je podá. Pěkně jednoho po druhým a vůbec se s nima nesere. Jednoduchý, úderný a i přes to, že se ve filmu děje dost nechutností a hnusáren, dobře koukatelný díky překvapivě kvalitní řemeslné zručnosti režiséra, kterej dokázal šikovně balancovat na rozmezí nechutnosti (aniž by sklouznul k samoúčelnosti) a filmové atraktivnosti (aniž by lezl divákovi do zadku).

plakát

Šťastné míle (2007) 

Pro mě překvapivě velmi příjemná road movie, s prvky dramatu i humoru. Humoru který není nikterak úderný a prvoplánový, ale spíš jemný. Ovšem absurdní situace se tam taky vyskytnou. Co bych ale vyzdvihl nejvíc, jsou herecké výkony. Málokdy se stane, abych neměl pocit, že herci hrají (ať už dobře nebo špatně, to je jedno), ale že roli přímo žijí. V tomhle směru velmi intenzivní snímek.

plakát

Lov lososů v Jemenu (2011) 

Začátek je fajn, prostředek taky, ale poslední půlhodina se moc nepovedla. Do té doby docela zábavný a na slušné úrovni odvyprávěný příběh se překlopí v podivně pojatej romanťák, kterej dojem z celýho filmu notně pošramotí. Z hereckýho ansáblu je tradičně nejlepší Kristin Scott Thomasová, ale ani titulní dvojice není vůbec špatná. Není to špatnej film, ovšem od Lasseho Hallströma bych čekal víc.

plakát

Zásnuby na dobu neurčitou (2012) 

Pohodová a neurážející odechovka s mými velmi oblíbenými herci v titulních rolích. Bohužel film by potřeboval razantně zkrátit. Dvě hodiny jsou na řídkou zápletku přespříliš.

plakát

Koncert (2009) 

Zápletka je příjemně absurdní, druhá polovina filmu se ale překlopí do dramatu o zůčtování s minulostí, která smrdí kýčem na sto honů.

plakát

Láska podle předlohy (2007) 

Tak tohle je film především pro fanoušky Jane Austenové, čili pro ženy. Navíc tenhle film žena napsala, režírovala a navíc ve filmu, až na malý výjimky, nemaj chlapi místo. A jelikož jsem chlap, tak to můžu hodnotit jen z pohledu realizační zručnosti, čili zábavnosti, zajímavosti, nápaditosti a tak... Chvílemi to sice trochu drhne, ale koukat se na to dá. Některý scény jsou povedený, rozhovory maj občas docela šmrnc, teda pokud tam zrovna postavy neřešej ňákej román Austenové, což je dost často (to jsem se nechytal). Velkým záporem je přeslazenej konec, kladem zase Emily Bluntová.

plakát

Útěk z MS-1 (2012) 

Další film z produkce Luca Bessona. Opět blbina, opět docela zábavná a opět se spoustou neduhů. Co se žánrů týká, tak je film akční sci-fi, jenže akce žádný velký grády nemá, nicméně alespoň neurazí. Scifácký kulisy ještě ujdou, ale triky jsou poplatný bídnýmu rozpočtu. Takže nejvíc film funguje jako komedie, v některých scénách je to velmi překvapivě smršť úderných hlášek. Guy Pearce na mě vždycky působil divným dojmem, ale tady je v pohodě a pozitivně překvapila i Maggie Graceová.

plakát

Bez soucitu (2010) 

Sice je to hovadina, ale šmrncovní a zábavná. John "bezvlas" Travolta ve filmu vyvádí jak Superman, každýho sejme, na všechno má odpověď a je pořád o krok na před. No jak jsem řek, hovadina. Ale účel plní. Pierre Morel opět dokazuje, že akci celkem zvládá.