Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (5 781)

plakát

Rumah Dara (2009) 

Trošku pomalejší rozjezd, ale pak už to stojí za to. Efekty staré a poctivé, žádné digi, takže to bylo něco pro mne. Maskéři se vytáhli a ukázali jasně, že i oni umí, a nejen Holý Wood. U mne za devadesát, právě pro ten delší rozjezd. I když byl vlastně v průměru.     ****A PŮL

plakát

Rapotínská tragédie (1970) (TV film) 

Hodně si musí člověk domyslet, aby seznal, že mezi Renatou a Vojtinem se u toho dřeva něco stalo. Tak pitomá kamera a střih by zasloužily pár facek. Neříkám, aby to bylo porno, ale náznak tam být mohl. Pan Menšík je skvělý, ale celkově mne to nijak moc nenadchlo. Přesto jde o mírný nadprůměr.

plakát

Mladý Sherlock Holmes (1985) 

Krásný návrat o čtyřicet let dozadu, kino v Třinci, natřískáno. Při mé soukromé anketě dost lidí řeklo, že by na Sherloka asi nešlo. Totiž, kdyby naši překladatelé název jen přeložili správně jako „Mladý Sherlock Holmes“, tak by film názvem prostě nezaujal, kdežto „Pyramida hrůzy“ byl tahák. Takže snad alespoň jednou za milion let udělali ti naši překladatelé názvů krok správným směrem.   K mému hodnocení samozřejmě přičítám dvacítku, za to, jak mne to tehdy bralo, že jsem na to šel vícekrát. Dnes už vidím slabší efekty a dost kecání. Ale přesto dávám osmdesát. Nevím proč, ale postava Watsona mně štvala, tedy ne ona ale její představitel.

plakát

Proč žít... a proč umírat (1972) 

Ono to je zdánlivě děsně pomalé, než se dostanou k pevnosti, ale zase to není nějak moc hluché. Mně se film líbil, ačkoli Bud Spencer tu nehraje, co obvykle. Ale to jsem čekal, takže jsem nebyl zklamán. Zato závěrem ano. Ten pohnojili dokonale. Za to musím dvacítku ze šedesáti sundat.

plakát

Poslední dny na Marsu (2013) 

No vida, první letošní film, kdy jsem úplně ztratil pojem o čase. Trochu mne popletl název, čekal jsem vykecávání v posledním dni a víc nic. Proto tedy pro mne to překvapení. Nebýt pár zbytečných scén, dal bych plný počet.       ****A PŮL

plakát

Ostrov dinosaurů (2014) odpad!

Prvních deset minut byla šílenost a když se tam objeví ta holčina, bylo o hodnocení rozhodnuto definitivně. Ale vydržel jsem to do konce. Jsem hodnej no. Zase na druhou stranu, triky jsou jakž takž a jako výukový film pro děti by to být mohlo ne? 10%

plakát

Němá barikáda (1949) 

Klasika československého filmu. Výborné obsazení, velmi dobrá výprava. Mnohdy je to příliš afektované, ale to k tomu asi patří. Hodně nadprůměrný snímek.       *** A PŮL

plakát

Neberte nám princeznu (1981) (TV film) 

Nic moc, ani ta jedna či dvě hezké písničky to nevytáhly. Pana Žbirku jako herce nemusím a paní Rottrová mne zde kupodivu vůbec nenadchla. Výsledek je z útrpnosti dvacet za tu občas dobrou hudbu.

plakát

Nebát se a nakrást (1999) 

Pak pan Wimmer byl jedinečný. Ale i jinak jsem se bavil. Velká škoda, že se točilo skutečně za levný peníz. Zadní projekce skutečně tloukla do očí. Zatím za 40 a ještě jednou.

plakát

Nahota na prodej (1993) 

20 mínus za to, že jsem musel poslouchat ty skřeky, kterým někdo říká hudba. Ale jinak hezká vzpomínka. Poldovy hlášky to jistí. Asi tehdy ojedinělý filmový počin, který je jako zábava špica.