Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Horor

Recenze (267)

plakát

Vražedné stíny (2022) (TV film) 

Co to má ta ženská s vlasama? To má kvůli tomu, aby byla výrazná hrdinka? Proč je dialog divnej? Proč používaj nezvyklé výrazy, které obvykle lidi nepoužívaj? Proč mám pocit, že některým hercům dělá potíž text vůbec vyslovit? Chvílemi jsem hercům ani nerozuměla. Je to, jako by to napsal někdo, kdo si představuje, že takhle se asi v hustym prostředí mluví. Přednes vedlejších rolí opět nepřirozený (v ČR je to nějak normální, z toho důvodu jsem se od doby Expozitury odmítala na české drama dívat). To je problém říct větu nějak normálně a ne, jako když školák předčítá básničku? Už první scéna je mimořádně špatná. Pak přijde scéna s resuscitací a to už jsem nervózně poposedávala. Pořád jsem se chlácholila obsazením Vetchého, ale víte co? Asi po něm chtěli, ať přehrává. Já to nebudu hodnotit, protože nemám v plánu to dokoukat. Označila bych to jako klišé s ambicí vyrovnat se světu (akorát že vůbec), s tuctovým názvem, šumivým zvukem a otravnými postavami. A je mi po prvním díle úplně fuk, jak to dopadne. Asi tolik napětí to ve mně vyvolalo. A pokud chce kostymér v seriálu použít anaserpentní spinózu, měla by to být spíš komedie a ne krimi.

plakát

Spravedlnost (2017) (seriál) 

Posledních patnáct minut posledního dílu mě pěkně vynasralo a degradovalo to zbytek jinak napínavé a skvělé série. Hudební podklad perfektní, skvěle dokreslená atmosféra. 4* Ale sakra fakt mi chyběl závěr, jako by potřebovali ten děj nějak dokončit, ale nějak se jim do toho zároveň nechtělo. Takže spíš 3,5*

plakát

Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) 

Nevím, jak je to možný. Mně se to prostě u novodobých českých filmů nestává. Možná je to covidem, možná stárnu a pomalu se přesunu do jiné cílové skupiny. Ale já se fakt náramně bavila. Dokonce se dá říct, že jsem chvíli brečela smíchy. Hofmann nezklamal, ten člověk překonává sám sebe.

plakát

Wild Wild Country (2018) (seriál) 

Jak už napsala řada lidí přede mnou, je to trochu moc natahované. Bez ztráty uměleckého zážitku, pointy i podrobností by se to dalo zkrátit na 6 dílů po 50 minutách. Bez opakovaných záběrů klidně na 6 x 40 minut. Nicméně je to zajímavé, líbí se mi plynulé prolínání mezi současností a minulostí. Místních mi bylo líto, i kdyby to byli sebevětší vidláci. Sekta si v rámci toho, co hlásala, dost odporovala v tom, co reálně dělala. Což mi ale nějak přijde jako základní stavební kámen většiny sekt. Spoiler: No a v téhle sektě "za to mohla" jedna konkrétní osoba, zatímco vůdce se skrývá v brdlohu a "on za nic nemůže", jakože o ničem nevěděl, a radši to rozpustí. Sexu si fakt užívali, takže palec nahoru!

plakát

Podvodník z Tinderu (2022) 

Pevně doufám, že bude pokračování. Nejlíp ze soudní síně, takhle se cítím nějak ochuzeně. Pro místní komentující: Jako chápu, že některé holky přes zlato nevidí charakter, takových je všude hodně, ale není potřeba je z gauče soudit a nadávat jim, jako za co? Za to, že si zkazily život? To je snad dostatečný poučení, i bez vás chytráků na internetu. To on je ten zločinec, btw, jestli jste si nevšimli. Hádám, že kopat do oběti je ale pohodlnější a snazší. Abyste náhodou nebyli ten typ člověka, co o holce znásilněné v parku řekne "říkala si o to, ten hrdina jí vlastně pomohl ke zkušenosti, příště holka přes park nepůjde". Jinak tleskám za takový dokument, Netflix prostě dokumenty umí, umí se hrabat v minulosti a součastnosti, hezky to všechno vykopat na povrch a umí to naservírovat tak, aby si divák pořád opakoval "wtf".

plakát

Na místě činu: Zabiják z Times Square (2021) (seriál) 

Dokument neni o zabijákovi, je výhradně o sexu na Times Square a k tomu nějaké vraždy v semeništi hříchu. Slova sex/prostituce jsou použitá přibližně třikrát do minuty, takže je to opravdu spíš o tom. Ke konci dokumentu více najisto jednu věc: na Times Square se pohybovaly prostitutky. Kolem toho se totiž celý dokument točí. Dvě hvězdičky za dobové záběry na to, jak to tam tenkrát žilo. Proč tam vypovídá dcera zabité prostitutky, která svojí matku nikdy ani neviděla a byla odložená jako mimino, netuším. Asi aby se vyždímalo víc pocitů. Já jsem k tomu spíš skeptická a chladná, je mi to úplně fuk. Takhle mě nějaký dokument dlouho neotrávil. Asi neměli moc materiálu, takže tam skoro až recyklují scény a fráze. Úplně zapomínají na to, že to má být o sériovém vrahovi. Kdyby to byly dva dokumenty, jeden o Cottinghamovi a jeden o historii Times Square, přišlo by mi to mnohem zajímavější. Tady bylo asi cílem něco natočit za každou cenu, i když moc nebylo co říct, tak se aspoň hodně mockrát řeklo, že tam byly prostitutky. Pardon - sexuální pracovnice.

plakát

Havel (2020) 

Bude dvojka? (4* za herecké výkony)

plakát

Obchoďák Sedmé nebe (2015) (seriál) 

Brečim smíchy. Miluju, když se v seriálu dějou absurdní věci ze života a na pozadí se mezitím dějou fórky, ke kterým se občas vrátí nějaká hláška.