Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (1 198)

plakát

Nevina (2021) (seriál) 

Typicky španělské mysteriózní drama soustředěné na to, aby od počátku do konce se držely pevně utajené linie, které se postupně rozplétají. Dvě pavučiny lží a příběhů se do sebe zapletou jedním v podstatě nahodilým vztahem (manželstvím), Seriál o nechtěném zabití a pomstě. Seriál o striptérce a prostitutce s rukami od krve.

plakát

Cherry (2021) 

Takový trošičku mírnější Requiem za sen. V hlavních rolích válka, systémové opuštění válkou zmrzačených duší a drogy...jo a láska, asi. Film si občas utahuje sám ze sebe jako jakési odlehčení místy hodně náročných scén na strávení. Holland tu předvádí svůj dosavadní nejlepší výkon, doslova si sáhl na dno.

plakát

21 mostů (2019) 

Asi trochu spletitější příběh, kdy většina podobných filmů končí tím, že hlavní hrdinové (ne)přežijí a tím dojde k rozuzlení v podstaty příběhu, tady protagonisté jsou nositeli informací, které vítězoslavně přebírá nastupující protagonista v poslední třetině filmu, který se odehrává v živém čase a svižně tak odvíjí tempo.

plakát

Had (2021) (seriál) 

Slizký had vraždící v řadách hipíků/hipsterů a zlaté mládeže, která hledá osvícení v jihovýchodní Asii a v drogách. Působivě zajímavý film o mysteriózním psychopatovi, co vylhal vzdušný zámek lží, v kterém nechal všechny včetně svých bližních žít. Prvotřídní manipulátor. Stále netuším, proč se vracel do Nepálu.

plakát

Ďábel (2020) 

Občas je to všechno jenom souhra náhod a občas ty momentky nic neznamenají, takže si jich nevšímáme, tedy než se začne z rozmaru vraždit a znásilňovat. To se pak na vesnicích středozápadní Ameriky ukáže, kdo má kuráž po tátovi.

plakát

Rytíři spravedlnosti (2020) 

Rozhodně neotřelá zápletka s tou klasickou ponurou atmosférou severský filmů, kde se mimo jiné člověk od plic zasměje. Stačí k tomu jedna tragédie a parta tří hovad a jednoho konečně zas pro jednou drsného Mikkelsena se značkou Nevolejte policii, ale terapeuty.

plakát

Noc v ráji (2020) 

Drsná, naturalistická a dobře zpracovaná gangsterka z Jižní Korey, kde v podstatě ukázkou charakterů se rozvine příběh o zradě a lidské slabosti. Nějaké americké šťastné konce tu moc nehledejte, ale v té krvelačné řežbě se nakonec člověk dobere k jistému zadostiučinění.

plakát

Nikdo (2021) 

Takže scenárista napsal všechny díly Johna Wicka, režisér předtím natočil Hardcore Henry. Když smícháme Wicka a Henryho...co dostaneme? Pana Nebody. Je to řezničina, ale ne bezhlavá a brutální, ale celkem slušně realisticky propracovaná, epická rovina trochu kulhá, ale koho to zajímá, hlavní je náboj a akce, no a toho tu je dost.

plakát

Sociální dilema (2020) 

Parta veganů a rádo by velkých budovatelů dnešních monopolů se shodne na tom, že ig a fb nám nabídne reklamu na věci, které si chceme koupit a ne nesmyslné kraviny, a dokonce nám podsouvá spíš ten obsah, na který chceme koukat a ne něco, co nás nezajímá. Podsouvá nám to lidi z blízkého okolí. Prostě chodící zlo. Jo a nejezte maso a ryby. Jen jablka, ale jen ty spadlá, nejsme vrazi, že jo. ...

plakát

Kancl (2005) (seriál) 

Steve Carell je perfektní komik. Hlavní postava sebestředná, neempatická, ale neuvěřitelně obětavá a doslova žije "rodinou" - to jest pracovním kolektivem. Jinými slovy, je to krásná ukázka toho, jak funguje pracovní teorém neschopnosti, že v dostatečně dlouhém období se lidé dostanou na pracovní pozici, na kterou nemají schopnosti/inteligenci.