Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (1 198)

plakát

Král psanec (2018) 

Trochu tomu chybí ta šťáva, kterou jsme se tak krásně nasytili u Statečného srdce. Film by mohl být doslova řežbou, jízdou, u které si člověk bude chtít zapnout pásy, i když by jel jenom na koni. Což se tu neděje. Můžeme tak jen ocenit nedobrovolné pokračování Roberta Bruce a historickou výpravu.

plakát

Gentlemani (2019) 

Takové "Historky z podsvětí" situované do Británie. Film navazující na atmosféru a nabitý dej úspěšných série Rock'n'rolla, Podfu(c)k a Sbal prachy a vypadni. Matthew McConaughey opět charismatický, tentokrát v roli bosse prodávajícího svůj obchod. Plot twist na konci, dvojítý, jak jinak. Double bubble. :)

plakát

Aaron Hernandez: V mysli vraha (2020) (seriál) 

Trochu popíku, ale ve výsledku nádherně zpracovaný dokument, co všechno může (ale nemusí) být příčinou takto šíleného chování. A konečně se vede debata o CTE. Jsem rád, že se závažnost CTE medializuje.

plakát

Malé ženy (2019) 

Film působí, jak kdyby to byla oblíbená knížka režisérky, která byla ale smutná, že knihu dočetla, a tento smutek je přenášen v prostupující melancholii a nostalgii celým filmem. Časové průstřihy jsem už vůbec neocenil. Jinak parta holek v jednom domě, fajn lidi.

plakát

Mudbound (2017) 

Krásný vhled do problematiky rasismu, trochu jsem zavzpomínal na American History X. Jižanská atmosféra a drsný život farmářů v poválečném období, kdy to neměl lehké vůbec nikdo, natož pak afroameričani.

plakát

Díra (2019) 

Perfektní sociologicko-psychologická studie o vertikalitě společnosti a nerovnoměrnému rozdělení bohatství, kde ti "nahoře" žerou a ti dole žerou doslova jen sebe navzájem. Surový snímek, co se nebojí přitvrdit a zobrazit reálně v 90 minutách dopady na nás. Konec pojatý IMHO biblicky.

plakát

Imperial Dreams (2014) 

Příběh jednoho afro-američana, kterého pustí z vězení do gheta, kde ho sebrali, přičemž se od něho očekává nový styl života - ve stejném prostředí mezi stejnými lidmi. Těžký boj v přitomnosti s minulostí, která se zdá být i jeho budoucností. Zajímavé dílko, přičemž jsem na konci filmu neuviděl to pomyslné světélko v tunelu, ale zřejmě to tak má být. Ne všechno končí tak, jak si přejeme.

plakát

Fabrika (2018) 

Jurij Bykov opět bravurní režie, skvělý protest proti systémovým chybám, díky kterým vznikají tito majitelé fabrik, po profitu lačnící - přes mrtvoly kráčející. Krásný ponur do duše jednoho prostého ruského občana, co toho už má dost. Je to po Majoru asi druhý nejlepší počin tohoto znamenitého režiséra, který opravdu umí zpracovat noir atmosféru a dostat z herců v komorních podmínkách to nej.

plakát

John Wick 3 (2019) 

Taková ptákovina. Jiné slovo nemám. Ale ta choreografie boje je neskutečná, nadčasová, přelomová přímo. Ta epika je taková - no, ještě s láskou vzpomínám na Jamese Bonda a podobné pohádky akčního typu, které mi kdysi rvaly vlasy.