Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (554)

plakát

Americký sniper (2014) 

verbal: Amen! || Další tři hvězdy si ale šetřím pro rýpavou satiru nebo jiný počin, který sice kvalitou nebude výš, zato posláním a myšlenkou bude mnohem dál. Proto bude Zredigováno lepší než tenhle snajpr nebo pyrotechnik. Hned ve čtvrté minutě mi ruka při těch sra**ách, co tam povídali cukala směrem k ovladači. "Když se spleteš, tak tě sejmou a půjdeš do vězení" ... co to má být? Nějaký střípek z projevu nejmocnějšího debila světa nebo jeho tmavšího nástupce? Nějaké drobné odchylky od reality pro zábavní průmysl jsou pochopitelné, ale otočka o 180° je pro mne nestravitelná. Vojáci mají přikázáno eliminovat vše, co se jim nezdá - oni si nemohou dovolit ztráty, nevinné oběti pro ně nepředstavují problém. A těch pár případů, kdy se do toho kousnou rýpaví reportéři, ty stejně časem utichnou. Zvláště odstřelovači-průzkumníci po jisté příhodě nenechají naživu osoby, které se objeví na špatném místě ve špatnou dobu. Ale to by se asi do filmu nehodilo, tak to trochu upravíme na "za zabitého nevinného dostaneš trest smrti.." ... ti mi zase hnuli žlučí.. Ten patetický patriotismus zkombinovaný s propagandistickými kecy mi absolutně znemožnil nějaký hlubší prožitek a ze zajímavého filmu udělal jen vizuální podívanou, kterou neustále sráží vyřčené sra**y. Nějakým příběhem se to nedostane ani na úroveň Pearl Harbouru ani Nepřítele před vrátky. Pominu-li ty vizuály a akci, tak je tu ubohá romantika prvně jmenovaného a souboj s Nemesis druhého zmíněného filmu a jakýsi pokus o psychologii ze Smrti, která číhá všude a v Iráku nejvíc! Ve výsledku: "patetické nic moc"..

plakát

Naked Betrayal (2002) 

Herce do první erotické scény údajně hledali v tomto inzerátu: "Hledá se impotent, který alespoň jednou viděl někoho sexovat (netřeba v reálu - stačí pokud viděl nějaký erotický film). Pokud vypadá reprezentativně a ví, kde má herečka prsa, bude přijat. Podmínky: nesahat herečce do rozkroku, nádobíčko nechat v klidu a dýchat široce otevřenými ústy nebo nějakým podobně zajímavým způsobem dát najevo vzrušení." Druhou nebo třetí scénu už jsem neviděl, tak těžko posoudit, jak zoufalé to nakonec bylo, ale o moc víc (oproti úvodní scéně) se od erotiky vzdálit nelze. Tam už by totiž končil erotický film a začínala by obyčejná rozcvička před jógou. Ta jedna hvězda je vcelku zasloužená - i když se totiž v té scéně sexu ani nepřiblížili a chlap by si ho v těchto polohách musel třikrát prodloužit a dvakrát zlomit, bavil jsem se náramně. Tvůrci si totiž nedělali hlavu se závěrečnými korekcemi a když náhodou chlap porušil pravidlo z inzerátu a hrábnul kam neměl, tak jeho nervózní ruka a rozpačitý úsměv vynahradily tu celkovou ubohost scény a alespoň trochu nadlehčily těžkopádné kotrmelce, které tam předváděli. Choreografie erotické scény byla totiž čistá improvizace, malinko erotická, zato velmi zábavná.

plakát

Proposition (2005) 

Slušný "Eastern". Měl ale na víc. Film se dost táhne a na "kovbojku" to má zoufalou kadenci 5 ran za hodinu. Hudbu vybíral asi zase nějaký inovátor s potřebou nacpat do filmu o době před 200 lety trochu současného popíku a neotřelých melodií. Filosofie není špatná věc - ze začátku jsem myslel, že film konečně odbočí z vyjetých kolejí pro dobro a zlo, ale nestalo se. Až na drobné komplikace je to opět hra na strážníky a zloděje. Nevadí, třeba příště.. Čekal jsem trochu náročnější pojetí - kromě filosofické úvahy jednoho zločince a snad nějakého toho podtextu u scény s bičováním, to ale bylo velmi skoupé na pokusy o hlubší myšlenku. Čekal jsem alespoň políček (třeba slovní) ženě, která se postavila proti svému muži a vydupala si trest, na který se ani nedokázala dívat. Čekal jsem zřetelnější zprávu o chování osadníků a nějaký dech beroucí proslov na jejich adresu, ale ono nic.. Po hodině konečně přichází akce - padouši se úskokem, který je tak blbý, že by ho prokoukl i Daredevil, dostanou do sporu se zákonem. Pak ale přijde nejlepší část filmu a je konec.

plakát

Striptýz (1996) 

Ty dvě hvězdy dám - jednu za vzpomínky a druhou za odložené svršky. Příběh je možná hloupý, ale jsou i daleko horší, takže odpad určitě ne-e. Ani postavy (senátor, striptérky, dcera,..) rozhodně nejsou nějak zvlášť špatné.. Flashdance ani Showgirls taky nejsou zázrak..

plakát

Společnost hrdinů (2013) 

Už od úvodní akce je patrné, kam to bude směřovat ... američtí hírous si tu a tam zastřílí, vykřiknou pár hrdinských vět a pokud se autor dobře vyspal, tak se najde i nějaká ta hláška. V inteligenci úvodní scény a dialogů odtamtud jsem zahlédl Černou zmiji a dialog: -"Střílejí po nás" -"To je úžasné, nezapomeň mi říct, až mne zasáhnou!" Opravdu logiku nečekejte. US Army musí vyniknout a tak německý sniper, který útočí ze zálohy stěží zabije dva vojáky, a pak si dá deset minut pauzu, aby ho americký voják (samozřejmě začátečník, který získal praxi ve střelbě na pouti) mohl najít a zasáhnout. Příběh stojí za starou bačkoru. Kdyby alespoň ta akce nebyla tak hloupá, dopadl by film lépe. Jenže hloupost je bezmezná - není problém si v noci při pochodu zapálit. Počítám, že tvůrci by to rádi zdůvodnili výčitkami člověka, který ztratil jednotku - protože jen tak lze logicky usoudit, že beze slova opustí i svou novou jednotku, nechá ji vzadu nechráněnou a ještě touží všechny Němce upozornit na přítomnost svých přátel :-) Následují další a další nelogické záležitosti typu: vlak s vězni, přesto bez německých vojáků - ale navzdory tomu všemu není možné je nechat zdrhnout a pro Němce je zase zřejmě nadlidské úsilí obklíčit jeden vlak. A tak dále.. Proto jen jedna hvězda.

plakát

Trosečník (2000) 

Konec to zase zabil. Krásná dvouhodinová podívaná končí ve chvíli, kdy se do toho připlete ženská ... náhoda?? ;-) Měli to utnout po scénce v dešti - ať si to každý přebere sám. Byl to krásný moment, kdy divák mohl zapojit fantazii a zároveň pravý okamžik pro "v nejlepším přestat" - zbytek byl totiž jen smutným natahováním už tak dost dlouhého filmu.

plakát

96 hodin: Zúčtování (2014) odpad!

První díl byl zajímavý a především originální, druhý těžil ze slávy prvního a třetí už jen sbírá zbytky. Odpad možná není to nejférovější hodnocení, ale když mají ti ubožáci zase potřebu zdramatizovat situaci mrtvou ženskou, tak ať táhnou. Bez této laciné berličky bych uvažoval o 2-3 hvězdách.

plakát

Soudné sestry (2007) (divadelní záznam) 

Epesně boží! Smrť a jeho taneční kreace, vévoda a jeho mimika, čarodějky, hospodské vodrhovačky,... - to jen tak namátkou, co mne doslova uchvátilo. Seznam není úplný, nechci tu 2 hodiny něco sepisovat..

plakát

Vlhká místa (2013) odpad!

Tam, kde je Nymfomanka vzrušující, je tahle bláznivá holka pouze nechutná. Film o divné holce se zvláštním zraněním, hloupým výrazem, arogantním přístupem a oprsklou matkou. Celkem vzato ubohá romance o úchylačce a zprvu normálním, na konci beznadějně hloupém lapiduchovi.

plakát

Zaslaná pošta (2010) (TV film) 

Těžko mohou čtenáři předlohy něco vyčítat. Já se sice ke skalním fandům Pratchetta zatím neřadím - jednoduše proto, že nemám zase až tak plošně zmáknutou jeho tvorbu, ale i tak mám jeho tvorbu rád. Právě tenhle příběh se mi do rukou dostal a těžko říct, které zpracování se mi líbilo víc. Fantazie je úžasná věc, která (samozřejmě pouze ruku v ruce s dobrým autorem) dokáže vytvořit úžasnou atmosféru a zajímavé postavy. Jenže když se pak člověk může podívat na živou slečnu Srdénkovou, Vlahoše nebo Pozlátka, tak si říkám, jestli bych si je dokázal představit lépe. A když se ani v té atmosféře nedají najít velké chyby, tak proč bych nedal plný počet..? Dal bych klidně 5* navíc za tu dávku výborné satiry.