Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Akční

Zajímavosti k filmům (178)

Než si pro nás přijde

Než si pro nás přijde (2007)

Zrcadlové brýle, které má v jedné scéně na očích Jack Nicholson (Edward), nebyly ve scénáři. Režisér Rob Reiner je zakomponoval do děje poté, co si je na plac přinesl samotný Nicholson, jenž má vlastní zkušenosti s pobytem v nemocnici.

Servírka

Servírka (2007)

Nápad na pětiminutová rande, kterých se zúčastňuje Dawn (Adrienne Shelly), vychází z režisérčiných zkušeností.

3:10 Vlak do Yumy

3:10 Vlak do Yumy (2007)

Rozestavěná budova, kterou Ben (Russell Crowe) a Dan (Christian Bale) během závěrečné přestřelky probíhají, původně měla být dokončena, produkci však na její dostavbu nezbyly peníze.

Než ďábel zjistí, že seš mrtvej

Než ďábel zjistí, že seš mrtvej (2007)

Název filmu byl převzat z irského přípitku, jehož celé znění je: "May you have food and raiment, a soft pillow for your head; may you be 40 years in heaven, before the devil knows you're dead."

Servírka

Servírka (2007)

Adrienne Shelley napsala scénář během vlastního těhotenství. Batole hrající Lulu v posledních scénách filmu je její dcera, Sophie Ostroy.

Servírka

Servírka (2007)

Natáčení zabralo pouze 20 dní.

Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec

Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec (2006)

V minidokumentu o Jeanu Girardovi můžete slyšet, že jeho přítel trénuje psy pojmenované „Brigitta“, „Marta“ a „nacistický přítel Rolfe“, což jsou jména postav z muzikálu Za zvuků hudby.

Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec

Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec (2006)

V jedné scéně je možné vidět, že Rickyho řidičský průkaz byl vydán 16. června, což je den narozenin Willa Ferrella.

Bohémové

Bohémové (2005)

Taye Diggs (Benny), Wilson Jermaine Heredia (Angel), Jesse L. Martin (Collins), Idina Menzel (Maureen), Adam Pascal (Roger) a Anthony Rapp (Mark) – ti všichni hráli i v původním broadwayském muzikálu, který měl premiéru v roce 1996. Ve filmu mají stejné role.

Bohémové

Bohémové (2005)

Natáčení scén novoročních oslav se změnilo ve skutečnou párty filmového štábu, oslava ve filmu je tedy skutečná.

Bohémové

Bohémové (2005)

Když spolu hovoří Mark a Roger krátce po zavolání Markových rodičů, v pozadí můžete vidět plakát ke Kurosawově filmu Ran (1985). Kurosawa je rovněž zmíněn v textu písně „La Vie Boheme“.

Bohémové

Bohémové (2005)

Všechny scény se zhruba od poloviny filmu natáčely během jara a léta v New Yorku a San Francisku. Veškerý dech (kromě písně "I’ll Cover You") vycházející z úst herců byl přidán digitálně v postprodukci.

Bohémové

Bohémové (2005)

Postavy Ali, Gorgona, Pam a Sue z Podpory pro život jsou pojmenovány podle přátel tvůrce Jonathana Larsona, kteří zemřeli na AIDS.

Bohémové

Bohémové (2005)

Režisér Chris Columbus si střihnul cameo zoufalého řidiče. Přední sklo jeho auta je krátce po začátku filmu myto jakýmsi vagabundem.

Reklama