Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (57)

Pán prstenů: Prsteny moci - Stín minulosti

Pán prstenů: Prsteny moci - Stín minulosti (2022) (epizoda)

Dva vysoké stromy, které můžeme vidět na krátký moment ve flashbacku, jsou Telperion a Laurelin. Starší Telperion dával stříbrné světlo a byl též nazýván Bílý strom, Silpion a Ninquelótë. Okamžik, kdy poprvé zazářil, je zván Hodinou otvírání a od tohoto okamžiku se ve Valinoru začal počítat čas. Druhý strom Laurelin („zlatá píseň“), který dával zlaté světlo a teplo, si vysloužil též názvy Malinalda („Zlatý strom“) a Culúrien. Svou mocí je vytvořila Valar Yavanna, aby svou září osvětlovaly Valinor.

Shazam!

Shazam! (2019)

Ze začátku filmu, když policisté vstupují do zastavárny, je možné si všimnout panenky Annabelle.

Sejmi prezidenta

Sejmi prezidenta (2014)

Heslo k otevření záchranného modulu je „1492“. 12. října 1492 objevil Kryštof Kolumbus Ameriku. Jde tedy o odkaz na tuto událost.

Mistři zastavárny

Mistři zastavárny (2009) (pořad)

Ve 24. epizodě 13. série s názvem Killer Pawn vykoupili v zastavárně plakát, který namaloval Ben Shahn – „This is Nazi Brutality“, znázorňující hrůzy 2. světové války a obsahuje text, který popisuje masakr v Lidicích v tehdejším Československu.

Než jsem tě poznala

Než jsem tě poznala (2016)

V naprosté většině států světa je asistovaná sebevražda stejně jako eutanázie ilegální, dovoluje ji například Švýcarsko, Nizozemí, Německo nebo Belgie. V těchto zemích existují i specializované kliniky, které asistovanou sebevraždu zajišťují.

Top Gear

Top Gear (1978) (pořad)

Moderátorské trio se podílelo na vývoji hry "Forza Motorsport 5".

Heuréka – město divů

Heuréka – město divů (2006) (seriál)

Seriál měl být ukončen 12. dílem 5. série, ale protože se finální scéna moc nehodila, Jaime Paglia dokázal přemluvit studio, aby se natočila finální epizoda.

Star Trek

Star Trek (2009)

Jako volné pokračování vyšla hra "Star Trek: The Video Game", která v příběhu vyplňuje mezeru mezi tímto filmem a pokračováním Star Trek: Do temnoty (2013).

Nádherné bytosti

Nádherné bytosti (2013)

Název filmu Finale Destination 6, který je promítán v kině, je samozřejmě chybný. Později je však možné všimnout si plakátu na skutečný snímek Final Destination 5 (2010) na stěně budovy.

Star Trek: Klec

Star Trek: Klec (1965) (TV film)

Loď U.S.S. Enterprise během celého filmu ani jednou nevystřelila.

Naruto sugoi dorjoku: Rock Lee no seišun Full-Power ninden

Naruto sugoi dorjoku: Rock Lee no seišun Full-Power ninden (2012) (seriál)

Název SD znamená Sugoi Doryoku, což je něco jako „velké úsilí“ nebo „velká snaha“. Aby však název pasoval i pro českou zkratku, byl seriál uveden v českém názvu Super Dřina. [Zdroj: Konoha.cz]

Star Trek: Enterprise

Star Trek: Enterprise (2001) (seriál)

Vzhled lodi navrhli výtvarníci společnosti Paramount Pictures John Evans a Doug Drexler, kteří se inspirovali letounem Lockheed P-38 Lightning z období 2. světové války.

Star Trek: Enterprise

Star Trek: Enterprise (2001) (seriál)

V kapitánově kajutě je na stěně možné zahlédnout kresby 4 lodí, a to HMS Enterprise z úvodních titulků, letadlovou loď USS Enterprise z filmu Star terk IV: Cesta domů (1986), raketoplán Enterprise, který byl pojmenován fanoušky Star Treku, a Enterprise NX-01 z tohoto seriálu.

Top Gear

Top Gear (1978) (pořad)

V 16. sérii Richard Hammond podotkl, že by asi nikdo nechtěl vlastnit mexický vůz, protože auta by měla odrážet národní povahu. A to mexické by tedy bylo "líné, nechopné, nafoukané, tlusté a blbé". Výrokem „No vážně, dokážete si představit, že se probudíte a budete Mexičan?" popudil mexické diplomaty.

Reklama