Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (1 241)

plakát

Hříšnice - Percy (2021) (série) 

Harry Ambrose počtvrtý a zase to rozlousknul. Holt Bill Pullman má charisma utáhnout i docela rozvláčnej děj, šoupnutej mezi drama a mysteriózní thriller.

plakát

V nemilosti (2021) 

Film spoléhající hlavně na divákovu lítost, protože jinak je to od všeho trošku. Rodinný drama, právní drama, překvapivá zápletka i pomstychtivej thriller. Nebýt skvělý Sandry Bullock, tak tohle všechno jsme už viděli. Slabší čtyři.

plakát

Přetlak (2020) 

Uff, rušnej a pulsující film jako blázen. Normálně mě sledování toho týpka v hlavní roli strašně znervózňovalo, myslel jsem, že praskne on a pak i já. Zběsilá psychika, skoro bez dialogů a fakt jsem chtěl vědět, co bude dál. Konec se mi bohužel nezdál tak zajímavej, jak by si film zasloužil, ale kdo hledá neotřelej film, tady ho dostane.

plakát

Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) 

Dospívání po čtyřicítce, safryš, že by něco pro mě? I když jsou české komedie v posledních letech synonymem pro filmové dno, riskantně jsem do tohohle šel. Po prvních rádobyvtipných dvaceti minutách jsem si ale myslel, že jsem znovu naletěl. Záchrannou brzdu film vytasil naštěstí včas a já jsem tý tragikomický hartlovině nakonec rozuměl.

plakát

Kdo si myslíš, že jsem (2019) 

Krásná Juliette Binoche zde exceluje jakožto křehká žena, která nechtíc dává mužům moc, proměnit jinak normální ženu v certifikovanou trosku. Příběh ocení hlavně ženské publikum, ale my pánové můžeme zase ocenit, jak to Binoche sluší s brýlemi, s rozcuchanými vlasy nebo jen tak bez makeupu.

plakát

Poslední souboj (2021) 

Ridleymu historický kulisy nejsou cizí a tak přináší další vizuální lahůdku jakožto jistou oscarovou návnadu.

plakát

14 vrcholů: Nic není nemožné (2021) 

Další dokument z míst, kde nikdy nebudu a asi po tom ani netoužím. Uznávám, že obsahuje nespočet nádherných záběrů, ale jeho největší nevýhodou je zaměření na kvantitativní cíl. Prostě se to moc hrnulo a mně v hlavě neutkvěl žádný konkrétní výstup, ani nějaký okamžik, při kterém se tajil dech. Tím nechci ubírat nic na fascinujícím úspěchu toho nepálčana a samozřejmě i jeho třech přátel, kteří to celé odmakali s ním.

plakát

Charter (2020) 

Smutná válka manžela s manželkou o děti. Prostě příběh starý jako sám čas. Ovšem nuda to rozhodně nebyla, všechny postavy působí věrohodně a komunikují spolu celkem autenticky. Hlavní hrdinka hraje sebejistě zoufalou mámu a je v tomhle psychologickém dramatu jasnou jedničkou. Není to jednoduchej film na koukání a myslím, že v něm nikdo nevyhrál.

plakát

Neznámý (2020) 

Plusem první poloviny filmu byla jen krásná lokalita malého rumunského městečka, protože jinak mně nesedla ani doprovodná hudba od Šopéna, ani pomalé tempo. Pak tu máme posedlého policajta, kterej si s nějakým spravedlivým vyšetřovacím procesem hlavu neláme a divák přemýšlí, co má vlastně za lubem. Palec nahoru za svižný scénář ve druhé polovině,  ale když vám hlavní postava není sympatická, těžko se k filmu hledá cesta. Mám ale ty kluky opálený rumunský rád, takže odřený, nadhodnocený čtyři pecky.

plakát

Hyacint (2021) 

Film si zaslouží pochválit za věrné zobrazení homofóbního Polska z 80.let. Policejní zátahy a sexuální zmatek provází celý film, ale ke škodě je jeho předvídatelná thrillerová šablona a pomalé tempo. Kdo prožil komunismus ve východní Evropě bude filmu rozumět víc, protože Operace Hyacint rozhodně není špatný film.