Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (18)

Obr Dobr

Obr Dobr (2016)

Kresby, které Sofie najde u Obra Dobra, jsou ilustrace od Quentina Blakea. Quentin Blake je dvorní ilustrátor dětských knih Roalda Dahla.

Klepání na nebeskou bránu

Klepání na nebeskou bránu (1997)

Když auto s Rudim (Jan Josef Liefers) a Martinem (Til Schweiger) vyjede z kukuřičného pole a spadne ze srázu, kolem proletí pneumatika, přestože auto má všechny čtyři. O něco později leží pneumatika poblíž a auto má přitom všechny čtyři nazuté.

Černobílo

Černobílo (2015) (pořad)

V pátém díle je pod propagovanýmí černobílánkami dodatek: "Pokud zavoláte nyní, získáte zdarma... Pozdě, akce už vypršela. Příště buďte rychlejší." Pod ním je menším písmem varování: "Varování lékaře: výrobek je nevhodný pro děti bez smyslu pro humor." A pod tím téměř neviditelný dovětek: "Vsadím se, že tohle už nepřečtete ani omylem, takže tady tím odstavcem se mi upisujete k doživotním splátkám ve výši 6.999,-Kč. Souhlas vyjadřujetete už jen shlédnutím této inzerce. Tento souhlas automaticky platí i pro vaši babičku, bratrance i invalidního křečka."

Černobílo

Černobílo (2015) (pořad)

Černobíla i Alfonsa namluvil Jiří Vyorálek, v díle s Japonci (9. díl) překladatelku namluvila Tomoko Shimizu Lisá.

Kobry a užovky

Kobry a užovky (2015)

Ztopořený kobří penis byla ve skutečnosti ponožka s molitanem.

Případ pro exorcistu

Případ pro exorcistu (2015) (seriál)

Ve druhém dílu je během scény svědectví doktora Richarda Fořta (Martin Kyšperský) magnetofon několikrát střídavě zapnutý a vypnutý, přestože nahrávání nikdo nezastavoval a znovu nespouštěl.

Vraždy v kruhu

Vraždy v kruhu (2015) (seriál)

Když major Holina (Ivan Trojan) v prvním dílu vystupuje z taxíku, je vidět licence na dveřích s registrační značkou 1AB 5965, zatímco vozidlo má značku 2AZ 3715.

Skeletoni

Skeletoni (2007)

Spoluautor scénáře Vojtěch Bednář se ve filmu objevil jako vyděšený muž ve scéně, kdy dochází k brutalitě vůči Metamorfovi.

Skeletoni

Skeletoni (2007)

Režisér a scenárista Hussar se také podílel na návrzích kostýmů.

Ztracená brána

Ztracená brána (2012) (seriál)

Režisér Strach si zahrál drobnou roli mnicha zpívajícího ve sboru v břevnovském kostele Sv. Markéty.

Jak si zasloužit princeznu

Jak si zasloužit princeznu (1994)

Tvůrci pohádku natáčeli v nádherných exteriérech v Ploskovicích, u Koněprus, na Křivoklátě a také ve Francii, poblíž kláštera Mont Saint Michel. Dále se filmovalo i u Lysé nad Labem na rybníku Řehačka.

Proroctví

Proroctví (2009)

Datum 19. října, které ve filmu figuruje, nebylo vybráno náhodou. Obrázek z Bible, který John (Nicolas Cage) a Diane (Rose Byrne) najdou mezi katastrofickými výstřižky z novin v domě Dianiny (Rose Byrne) matky Lucindy (Lara Robinson), autorky proroctví, a ve kterém Dianina dcera Abby (Lara Robinson) vybarví slunce, patří k Ezechielově 10. kapitole, která „vrcholí“ v 19. verši (10/19, stejně jako americký styl zápisu data 19. 10.) odletem čtyř cherubů: "Cherubové zvedli křídla a před mýma očima se vznesli od země a ta kola s nimi. Zastavili se u vchodu východní brány Hospodinova domu a sláva Boha Izraele byla nad nimi."

Tajemství staré bambitky

Tajemství staré bambitky (2011) (TV film)

Pohádka se natáčela na přelomu července a srpna roku 2011 na Státním hradě Bítov, v Muzeu lidových staveb v Kouřimi, na Státním zámku Lemberk a ve Skanzenu lidové architektury v Přerově nad Labem. Filmovalo se také na pískovcových skalách Bilé kameny, též Sloní kameny či Beran na Liberecku u Jítravy.

Uspořená libra

Uspořená libra (1963) (TV film)

Jana Werichová si ve filmu nejen zahrála, ale celou hru také přeložila.

Reklama