Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (53)

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

Po jedničce se skvělým obsazením a zábavným scénářem jsem se na dalšího Strange neskutečně těšila. Bohužel jsem se dočkala šílené patlaniny. Celkový příběh je nezáživný a celý film je postavený na extrémním množství přeplácaných vizuálních efektů. Tématika multiversa mohla být určitě udělána zajímavě, zde jsme se ovšem nedočkali ničeho jiného než pár portálů a skoků do jiných vesmírů, které byly tlačeny pouze z vizuální stránky a jinak byly stejně nezajímavé jako zbytek filmu... Tak třeba to příště bude lepší

plakát

Utajený pasažér (2021) 

Tohle bylo extra špatné. Možná mi mělo být varováním, že je to sci-fi, ve kterém hraje Anna Kendrick. Děj v podstatě nulový, herecké výkony a psychologie postav úsměvná. Doporučuju rychlost přehrávání 1.5 nebo na to radši vůbec nekoukat. Čerenkovovo záření ve vesmíru na konci filmu už mě jen rozesmálo.

plakát

Rudá volavka (2018) 

Od filmu jsem čekala fakt hodně, možná i to byl problém. Spoustu známých, jejichž filmový vkus je téměř shodný s tím mým mi film velmi doporučovalo a nastavili mi tak velmi vysoká očekávání. A pak přišlo tohle... Vcelku průměrné "špionážní" drama, kde nejlepší na celém filmu bylo to, že hlavní hrdinka je fakt pěkná ženská a chvilku si tam zahrál i fešák Polunin. Příběh byl až plytký a hlavní zápletka mě neoslovila natolik, abych nedočkavě vyčkávala rozuzlení. Od příběhu mě navíc velmi odváděl fakt, že spolu ruští špioni mluví anglicky (s ruským přízvukem), což by bylo omluvitelné, kdyby se na cizí jazyky vykašlali v celém filmu, ale nevykašlali. Pro mě nakonec velké zklamání.

plakát

Tomb Raider (2018) 

Osobnost nové Lary pěkně odpovídá postavě ze hry. Problém ovšem je, že někdo nepochopil, že hra se nedá jen tak přenést na plátno. Nejenže je příběh oproti herní předloze hodně osekaný (což by se ale dalo pochopit kvůli rozdílu 30 hodin game play a 2 hodiny filmu), ale on ten příběh vlastně přišel o své kouzlo. Začátek je úplně zbytečně dlouhý a pak se koukáme na špatně sestříhané akční scény, u kterých pořád vidíte jak máte mačkat E nebo šipky abyste už zase nechcípli.... No asi jsem dost zaujatá hrou, ale já bych být nemusela, kdyby tvůrci měli aspoň trošku imaginace a pochopili, že hra není to stejné jako film. Zlaté díly s Angelinou, už i filmová Lara šla do háje.

plakát

Hvězdná brána: Třetí říše (2018) (seriál) 

To se teda chudák Catherine dočkala minulosti. Kdo to vlastně vymyslel tohle? Je to strašně debilní, ale je to pseudo SG, takže na to koukat stejně budu.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Konečně! Po tom co to Jar Jar Abrams monstrózně zdupal a představil naprosto podivné a nesympatické charaktery (kylo, finn), se kterými zopakoval děj episody IV, si to do rukou vzal Rian Johnson a vytáhl z toho naprosto neuvěřitelné. V nejnovější episodě si divák je konečně schopen uvědomit, jaké je nastavení situace v galaxii, jak jsme zvyklí z prequelů a staré trilogie. Každá z hlavních postav projde během filmu obrovským vývojem a i když jsem v to ani nedoufala, Bena konečně beru jako pravého záporáka, který dává smysl a není to jen "malé děcko v masce". Film krásně pracuje s odkazy na starší díly, představuje spoustu nového, každá scéna dává smysl a humor je takový, který ke Star Wars patří. Děkuju za to, neskutečně jsem si to užila.

plakát

Circle: Uzavřený kruh (2017) 

Nemůžu si pomoct, ale závěr filmu přišel spíše polovině příběhu než v nějakém tom "rozuzlení". Nevím jestli mám závěr pokládat za šťastný konec, nebo tragédii že přišel další průser s ještě andělštější tváří? Nevím... Každopádně mi dost vadilo, že postavy byly špatně napsané a celé téma nebylo úplně šťastně podáno. Potenciál velký, provedení spíše průměrné.

plakát

Pasažéři (2016) 

Romantika ve vesmíru s akčním koncem. Nic extra super, nic extra hrozného, poměrně příjemná podívaná když nemáte večer co dělat.

plakát

Sedmilhářky (2017) (seriál) 

Pěkný příběh o několika ženách, které spojuje hlavně fakt, že jsou matky a jak už to u žen bývá, každá má své menší či větší problémy v osobním životě. Ústřední zápletka není nikterak složitá na rozuzlení, ale to vůbec neubírá seriálu na kouzlu. Příběh je skvěle napsaný a natočený, hlavní postavy dostaly hvězdné obsazení a úžasně vybraná hudba jen podtrhuje celkově velmi příjemnou, ač ne úplně pozitivní atmosféru.

plakát

Gilmorova děvčata: Rok v životě (2016) (seriál) 

Všichni čekali až přijde ten slavný okamžik, návrat Gilmorek. Bohužel jsme se nakonec dočkali. Díly mají hodinu a půl a za tu dobu se tam v podstatě nic nestane. Uvidíte spoustu postav z původních sérií, ale žádnou roli v příběhu nehrají. Celý příběh od Lorelai je nemastný neslaný a působí jako nepovedená (a autory nepromyšlená) krize středního věku. Rory je sice otravná, ale to byla vždycky (proto ji máme rádi). Horší je, že ta chytrá mladá holka se skoro vytratila a my se tak většinu času koukáme na úplně novou a nám neznámou postavu. Jediné momenty, kdy mi přišla sama sebou byly scény s Loganem. To, co na jejich vztahu všechny tak pohoršuje, mi přijde "naprosto" v pořádku. K jejich historii a jejich vztahu se to naopak velmi hodí. K poslední větě seriálu se nebudu vyjadřovat, předstírám, že jsem to neslyšela. Nejzajímavější a nejlépe zpracovaný příběh se odehrává okolo Emily a jejího vypořádání se se smrtí manžela. Ta dáma má šmrnc.