Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Western

Recenze (203)

plakát

Lev v zimě (1968) 

Skvěle zahrané a dokonce senzačně nadabované. V rukách šikovných lidí musí být 'Lev v zimě' fascinující zážitek na divadelních prknech (na Broadwayi Eleanor hrála Stockard Channing známá z Pomády jako Rizzo). Znala jsem novější verzi s Glenn Close, obě se mi líbí, což je dáno obsahem a textem, ale tahle asi přecejen o malinko víc.

plakát

Žena v černém (1989) (TV film) 

Vydařený hororový snímek, jehož atmosféra je příjemně tíživá a velmi napínavá. Souhlasím s názorem, že první minuty filmu tolik atraktivní nejsou, ale jakmile se právník dostane do městečka a do domu, film vás vtáhne. Na film jsem koukala hlavně proto, abych konečně slyšela Pauline Moran mluvit - jaký to omyl. Neřekne tu ani slovo, ale její postava je ohromě působivá. Neuvěřitelné, jak na člověka působí jen vhodné spojení pohledu (všimli jste si, že Pauline Moran má opravdu krásné oči?), kostýmu, prostředí a hudby, zcela beze slov.

plakát

Za zavřenými dveřmi (2012) 

Po delší době se objevil film, který mě donutil přemýšlet a vnitřně se mě dotkl. Úplný závěr byl asi trochu naivnější, než bych si přála, ale nevadí. Helen Mirren, která pro mě byla lákadlem, byla skvělá (ostatně jako vždy) - jen mě napadlo, jak se z tak sexy dámy stane taková babička. V Love Ranch se tomu mladíkovi vůbec nedivím, že ho Helen přitahovala, a tady dokázala svůj sex-appeal totálně zazdít - pozoruhodné. Charakter Emerenc, který se mě tolik oslovil, si neumím zcela jasně vysvětlit a přijmout, ale nemůžu to jen tak hodit za hlavu a nutí mě to o ní přemýšet a "vykonstruovat" si v hlavě, proč ji přijmout.Taková rozbitá duše, která se sama opravila tak, že vytvořila svá pravidla a zásady, aby mohla co nejlépe existovat.

plakát

Smash (2012) (seriál) 

Velmi svižné a zábavné. Písničky velmi pěkné a krásně voní po Broadwayi, to já rád ;-) První řada je rozhodně lepší než druhá. Ale i tak je to zdařilý seriál, který si užijete a nezačne vás nudit zbytečně nastavovanými řadami a překrucováním zápletek.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Pět malých prasátek (2003) (epizoda) 

Poirota mám obecně velmi ráda, ale přikláním se k ostatním, že tento díl byl výjimečný, měl zvláštní barvu a atmosféru celkem, takovou melancholickou. Příjemné překvapení!

plakát

Jako zabít ptáčka (1962) 

Velmi dobré. Ale čekala jsem něco trochu jiného, jinak působícího. Celý film jsem čekala na nějaký přelom, co mi vyrazí dech, zvrat, kdy polknu na prázdno, něco, co mě posadí na zadek, nebo něco, co mě zasáhně do hloubky, co by mě nenechalo v klidu, na co bych musela dlouho a urputně myslet, zvažovat, přemýšlet o tom...nic takového se ale nestalo. Uznávám, nečekala jsem, že to s Tomem dopadne tak, jak to dopadlo, ale i tak to nebyla taková darda. Nicméně, film mě v takovém očekávání udržel až do konce, což mělo taky něco do sebe. Příběh byl velmi dobře a nenásilně podáván, nenudil a vzbuzoval zájem až do poslední minuty. Gregory Peck byl skvělý, charismatický, ale nepůsobil pateticky. Nic tu nepůsobilo pateticky; žádné nabubřelé, velkolepé, nafouklé řeči, přesto ale působivé, to beru jako velké plus. A bavily mě obě děti, které byly opravdu šikovné a sympatické. BTW Taky se přidávám k názorům, že bych si soudní drama představovala trochu jinak, po 12 ANGRY MEN jsem byla na konci vyčerpaná asi jako oni tam, ale u Ptáčka ne. Přesto se domnívám, že je to dobrý film a třeba se k němu někdy vrátím s tím, že budu vědět, co čekat.

plakát

Zvonilka a piráti (2014) 

Zvonilku a její příběhy prostě miluju, vždycky se mi líbilo to "kutilkovské" řešení...ale už u minulého dílu jsem si sama pro sebe musela dovysvětlovat nějaké scény, abych byla stále spokojena s tím kutilkovstvím a ne jenom naivními kouzly...a tady už mi trochu vadilo, že jsem nezaregistrovala, proč jí ten pirát rozuměl (to už mohla Zvonilce rozumět i ta malá hočička), jakto, že pak z lodi sypaly vílí prach, když ho předtím vysypali do moře při převrácení lodi...a co se stalo s tím krokodýlkem, který nevím, nevím, jak by to dával v moři.... v tomto díle bylo více rozporů. Právě proto, že vždycky všechno do sebe zapadalo, jsem měla ráda první díly Zvonilky.....tak, a teď si přijdu hloupě, takhle tu rozebírat Zvonilku, ale což, každý nemůže sledovat pořád Felliniho s Bergmanem, že? =D

plakát

Simonova kočka (2008) (seriál) 

Mám kočku a velmi často ji poznávám i v této animované. Jednoduché, vtipné a z velké části pravda :-D

plakát

The Audience (2013) (divadelní záznam) 

Představení jsem viděla přímo v Gielgud Theatre a byl to ohromný zážitek. Helen Mirren i ostatní byli fenomenální.

plakát

Montana Moon (1930) 

Celkem slabé a občas i otravné... a zapomenutelné. Škoda.