Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 749)

plakát

Pobřeží moskytů (2021) (seriál) 

// Nemůžu tomu uvěřit, ale pro jednou souhlasím s verbalem. Děsivý, že?

plakát

Hawkeye - Parťáci, nemám pravdu? (2021) (epizoda) 

// "This has gotten very real, very quick." Více než polovina za námi a z Hawkeye se díky tomu výbornýmu balancování mezi vánoční komedií, dramatem a superhrdinskou akcí stává rychle můj letošní favorit mezi marvelovskými seriály. A čekám, že příští týden se fanoušci dočkají díky premiéře Spideyho hned dvojité porce překvápek.

plakát

Nesmiřitelní (1992) 

// V žádném jiném žánru se netočí tak nádherné filmy jako ve westernu, a žádný jiný western nemá tak nenapodobitelnou atmosféru jako tenhle. Eastwood natočil fantastickou dekonstrukci něčeho, na čem si de facto postavil kariéru, natočil film, který nemá dobré a špatné postavy, jen kupu lidí, kteří se řídí svými vlastními pravidly, film bez předsudků, nadčasový, ale především s velkým srdcem v podobě Eastwooda samotného. A já si musím každých pár let připomenout, že ještě spolu s Tenkrát na Západě se jedná o nejzásadnější dílo, co v tomhle směru kdy vzniklo. Absolutní masterpiece. "I don't deserve this... to die like this. I was building a house." "Deserve's got nothin' to do with it."

plakát

Makléři z Hollywoodu (2019) (pořad) 

// Asi už jsem blbuvzdornej, ale ty přelety nad Los Angeles, krásný baráky a blonďatý makléřky dělají celkem zábavnou reality show. Jo, taky jsem to nečekal.

plakát

Modřiny (2020) 

// Halle Berry v tomhle ambiciózním režijním debutu channeluje svůj oscarový výkon spolu s wickovskou fyzičkou, což je skvělý, protože jen díky tomu nakonec drží překombinovaná zápletka s hromadou samostatně silných, ale tady ve výsledku poměrně plochých motivů pohromadě. Je to škoda, protože je tu cítit snaha odvyprávět něco jako sociálně uvědomělý film s přesahem na pozadí atraktivního světa MMA, jenže se tu nakonec kromě ženských bije i tolik témat, že žádné nemá ve finále šanci vyniknout. Tréninkové montáže jsou pěkné, soundtrack fajn, závěr v oktagonu výborný a troufám si říct, že i technicky dost dobře zvládnutý, až je škoda, že těch zápasů nebylo ve filmu víc, nicméně na Modřinách je zkrátka znát nedotaženost, kvůli níž vám nikdy nezasadí tak úplně KO. Potenciál do budoucna u Berry coby režisérky ale obří. 7/10 P. S. 55 let and she's still got it.

plakát

Král Richard: Zrození šampiónek (2021) 

// Výborný sportovní drama s nejlíp natočeným tenisem ever troufám si říct, které není zbytečně slzopudné, a místo toho vsází na obyčejnou lidskou autenticitu rodiny Williamsových. A funguje to ve všech možných ohledech, i když to pak logicky nemůže excelovat jako film, protože na to je to příliš... obyčejné. Já si ten příběh díky tomu ovšem o to víc vychutnal a jestli Smith za tohle dostane Oscara, nebudu s tím mít absolutně žádný problém. Klobouk dolů i před dívkami. Parádní biopic. 8/10

plakát

South Park: Post COVID (2021) (TV film) 

// Údernost starších speciálů je pryč, a byť se tvůrcům tou černou, ale vlastně celkem trefnou vizí budoucnosti daří předat pár věcí, je to celé podivně odtažité, zbytečně komplikované a bohužel většinu času ne moc vtipné.

plakát

Hawkeye - Hrdinům se vyhýbej (2021) (epizoda) 

// Mně to sice přijde pořád jako včera, kdy šly první Avengers do kina, nicméně realita je, že za tu dobu už od premiéry stihla dospět celá generace dětí, kteří si z Avengers berou pro změnu to své. Kate Bishop je jednou z nich, a mně hrozně baví, jak to Feige a spol. v téhle vánoční street level superhrdinské akci pojali. Do Daredevila to má samozřejmě daleko, ale kam se na první dva díly hrabou Falcon a Winter Soldier nebo Loki.

plakát

tick, tick...BOOM! (2021) 

// Fakt, že Lin-Manuel Miranda nenatočil jeden, ale de facto tři muzikály v jednom, je jen o něco méně působivý, než že se Andrew Garfieldovi povedlo překonat svůj životní výkon v Mlčení jednoduše tím, že si zahrál zpívajícího a tančícího dramatika v 90s New Yorku, kterému v hlavě povážlivě tiká. Smutný, o to však podnětnější film, který naštěstí zachraňuje lehké zklamání z Mirandova druhého letošního muzikálu. 8/10

plakát

Bod varu (2021) 

// Nechcete pracovat v restauraci. Prostě nechcete. 9/10