Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (16)

Gravitace

Gravitace (2013)

Délka snímku je stejná jako doba, za kterou se navracejí úlomky v příběhu, a to 90 minut.

Gravitace

Gravitace (2013)

Tempo příprav na film umdlévalo po 4 roky, protože režisér čekal na vyvinutí nových technologií, které by film mohly přiblížit jeho vizi.

Insomnie

Insomnie (2002)

Podle původní verze scénáře měl Dormer (Al Pacino) přežít a Ellie (Hilary Swank) mu měla pomoci utéct od domu u jezera. Tento konec byl i nafilmován, ale nakonec se do výsledného sestřihu po úpravě scénáře nedostal.

Stážisti

Stážisti (2013)

Naštvaného zaměstnance Googlu, který se snaží spát ve "šlofíkárně", ale je pořád vyrušován Nickem, si zahrál režisér filmu Shawn Levy.

Warrior

Warrior (2011)

Záběry Tommyho (Tom Hardy) zápasícího na střední škole jsou skutečné záběry školního zápasu pozdějšího šampiona NCAA Division I a člena amerického olympijského týmu Caryho Kolata. Stejně jako Tommy ve filmu, i Kolat zůstal na středoškolských zápasech neporažen.

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999)

Ve chvíli, kdy herci začali natáčet bojové scény se světelnými meči, měli tendenci vydávat při soubojích zvuky charakteristické pro tyto meče, jak je znali z předchozích filmů. Záhy si museli ujasnit, že zvukové efekty sami při natáčení doplňovat nebudou.

Hobit: Neočekávaná cesta

Hobit: Neočekávaná cesta (2012)

Postavu Azoga (Manu Bennett) hrál původně namaskovaný herec. Režisér Jackson ale chtěl, aby se od ostatních skřetů více odlišoval, proto je ve výsledném filmu celá postava vytvořena počítači.

Batman začíná

Batman začíná (2005)

Počáteční písmena 4. až 9. stopy soundtracku tvoří slovo "Batman".

Batman začíná

Batman začíná (2005)

Jako názvy jednotlivých stop soundtracku byly použity latinské názvy různých druhů netopýrů.

Reklama