Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Western
  • Krimi

Recenze (795)

plakát

Harry Potter a Tajemná komnata (2002) 

Reakce Hermiony, na konci filmu, po Brumbálově prohlášení je zkrátka kouzelná :-) Jinak se mi moc líbí temná stránka příběhu a samozřejmě soundtrack.

plakát

Perfektní den (2015) 

Mrtvé tělo, studna, lano a míč. Spolu se šesticí postav hlavní pojítka baladického, lehce cynického a sarkastického, příběhu, z válkou zničeného Balkánu. Bez přehnaného, trapného humoru, přesto však s nadhledem a zbytečného brnkání na emotivní strunu. Příjemné.

plakát

Pět mrtvých psů - Epizoda 3 (2016) (epizoda) 

Dosti chladné/prázdné zakončení třídílného vyšetřování. Předchozí dvě epizody mi přišly povedenější. Velmi ale potěšily scény: konfrontace detektivů s podnikatelem a uspaným lvem.

plakát

Krampus: Táhni k čertu (2015) 

Po zhlédnutí Krampa se vracím do dětských let a začínám brát čerty zase malinko vážně :-) Již strhující nákupní prolog vžene onu pravou Vánoční atmosféru do žil, a když se poté začne rodinka dávat dohromady vyvstanou v mysli vzpomínky na neuvěřitelné Vánoční prázdniny, které se však v Krampově případě zvrtnou v solidní napínavou, leč zábavnou, fantasy vyvražďovačku s několika fajn momenty, jakým jest třeba nález "psycho" nožem přibitého nevinného perníčku na ledničku.

plakát

Northangerské opatství (2007) (TV film) 

Milý náhled do světa Jane Austen sršícího vtipem a nadhledem, přičemž těžkotonážní dramatická romance se nekoná, poněvadž nemálo naivní a mladá hlavní hrdinka zápolí i tak trochu se svou fantazií. A jelikož se jí do cesty připlete neskonalý sympaťák a kavalír, je jasné, že o nudu rozhodně nepůjde. Jedná se totiž o svěží vztahovou konverzačku opepřenou malou dávkou tajemna a napětí.

plakát

Pistolnice Jane (2016) 

Průměrný western s absencí silnějšího momentu, který by nastartoval celý děj. Po dobu přípravy na příjezd obávaných pistolníků se dozvídáme vše podstatné z minulosti hlavní hrdinky, avšak dějové linie nejsou zrovna v nejlepší symbióze, a co hůře, vytrácí se tím jakékoliv napětí, pokud vůbec nějaké bylo. Škoda, námět nepatří do řady k nejhorším a při pohledu na obsazení není pochyb, že se výroba tohoto filmu sešla ve velmi nepravý čas. Promrhané finále, jest toho důkazem.

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

Představte si totální vidlákov. Potom ještě asi stovky a stovky kilometrů pustinou a někde tam budou, zřejmě, ležet Hanušovice. Parkrát jsem se zasmál, protože pár scén bylo, spolu s herci v rolích totálních negramotů, celkem vtipných.

plakát

Honba za diamantem (1984) 

Veselé džangltrip dobrodružství s koncem jako z románu. Mezi sympatickou ústřední dvojicí to sem tam příjemně zajiskří. Nebyla by to však správná honba za pokladem, kdyby nebyla i patřičně napínavá, přičemž hlavní prim hrají vtipné scénky. A aby toho nebylo málo, pokusí se Vás tenhle film přesvědčit, že drogový mafiáni mohou být i celkem velcí sympaťáci.

plakát

Po stopách krve (1969) 

Další z detektivních případů schopného vyšetřovatele Hrušínského, kterému však tentokrát nesekunduje Brzobohatý. Venkov kousek za Prahou se tentokrát stává dějištěm nejemotivnějším a šokujícím, obětmi jsou totiž děti. Nemohu nepochválit kameru a hudbu, ale závěrečné detektivovo usvědčení tváří tvář psychicky nemocnému vrahovi je strhující.

plakát

Vrah skrývá tvář (1966) 

Brilantní detektivka s výbornou černobílou kamerou a tísnivou až skličující atmosférou. V okolních lesích zapadlé vsi se začnou objevovat mrtvoly mladých žen. A jelikož se mezi sebou všichni navzájem znají, padá podezření na každého. Vrahem může být kdokoliv, což značně přispívá ke, už tak, hrůzné náladě celého příběhu.