Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Biografie (77)

Alison Doody (herečka)

11.05.2006

Alison Doody se narodila 11. listopadu 1966 v irském Dublinu. Její otec Patrick Doody se živil jako vývojář a matka Joan jako kosmetický poradce. Alison se vzdělávala v církevní škole a nějakou dobu zvažovala, že by se stala jeptiškou. Po škole se vrátila na rodnou farmu, kde byla obklopená svou milovanou rodinou. Kromě rodičů… (více)

Andrea Růžičková (herečka)

11.05.2006

Andrea Kerestešová se narodila 21. 07. 1984 v tehdejším Československu, ve městě Vranov nad Topľou. Vystudovala Trnavskou univerzitu (Tvorivá dramatika) a získala titul magister. Po dokončení studia se začala úspěšně živit jako modelka. Objevila se i v sérii několika úspěšných reklam, například pro Bohemia chips, Nestle, Bosh,… (více)

AnnaLynne McCord (herečka)

11.05.2006

AnnaLynne McCord se narodila 21. července 1987 v Atlantě. Vyrůstala po boku svých třech sester, které jí stejně jako rodiče odmala podporovali v dráze modelky a herečky. Od deseti let hrála v městském divadle. V patnácti zdárně dokončila školu a absolvovala několik kurzů herectví a modelingu v Miami. Na začátku své kariéry ale… (více)

AnnaSophia Robb (herečka)

27.04.2007

AnnaSophia Robb se narodila v roce 1993 do početné rodiny. Vyrůstala ve městě Denver v Coloradu. Již odmala byla velmi nadaná. Věnovala se zpěvu a různým druhům tance (Jazz, Hip-Hop, Breakdance nebo Irským tancům). Na svůj mladý věk vystudovala velmi náročnou Christian School v rodném Coloradu.Už od dvanácti ji její matka a… (více)

Baz Luhrmann (scenárista / režisér / producent)

28.04.2007

Baz Luhrmann (pravým jménem Mark Anthony Luhrmann) už od dětství vyrůstal v prostředí filmu a divadla, jelikož jeho otec se živil jako režisér. Své první zkušenosti sbíral v opeře v Sydney, kde režíroval například úspěšnou hru LA BOHEME, se kterou následně procestoval skoro celý svět.V roce 1992 ale začíná točit podle vlastního… (více)

Beyoncé (herečka / skladatelka / režisérka)

11.05.2006

Beyoncé Knowles se narodila v Texasu roku 1981. Její otec Mathew Knowles je úspěšný manažer, maminka Tina Knowles navrhuje kostýmy. Beyoncé vystudovala prestižní High School for the Perfoming and Visual Arts v jejím rodném Houstonu. Svou pěveckou kariéru začala v osmnácti letech jako zpěvačka kapely Destiny's child. Popularita… (více)

Bijou Phillips (herečka)

10.07.2007

Bijou Lilly Phillips se narodila v Connecticutu roku 1980. Její otec John Phillips je hudební skladatel a matka Geneviéve Waïte je zpěvačka. Zajímavostí je, že kmotrem Bijou je režisér Andy Warhol, který byl dlouhá léta rodinným přítelem. Už od dětství, tak byla obklopována umělci a světem módy, divadla a filmu. Rodiče ji… (více)

Brandon Routh (herec)

11.05.2006

Brandon James Routh se narodil roku 1979 ve státě Iowa. Vystudoval University of Iowa a poté divadelní Norwalk Theater of Performing Arts. Po vystudování se hraním na jevišti začal živit. Pokoušel se o štěstí i před kamerou. Ale jeho začátky byly dost neslavné. Přijal například štěky v seriálech GILMOROVA DĚVČATA, OLIVER BEENE… (více)

Bryan Greenberg (herec / režisér / scenárista)

03.08.2007

Bryan Greenberg se narodil ve městečku Omaha ve státě Nebraska 24.5.1978. Už od útlého věku projevoval herecký talent a stal se hvězdou školních představení. Později vystudoval prestižní hereckou konzervatoř na New Yorské Univerzitě (B.F.A). Velkoměsto mu učarovalo, a tak zde žije dodnes. Už během studia vystupoval na… (více)

Bryce Dallas Howard (herečka / režisérka / scenáristka)

11.05.2006

Bryce Dallas Howard, jako by byla už od dětství předurčena pro povolání herečky. Hlavně proto, že jejím otcem je známý režisér Ron Howard (APOLLO 13, ŠIFRA MISTRA LEONARDA). I když ji otec kariéru herečky rozmlouval, vystudovala nakonec prestižní Tisch School of Arts a známou konzervatoř Stelly Adlerové. Hned po studiu začala… (více)

Carrie-Anne Moss (herečka)

11.05.2006

Carrie-Anne Moss pochází z Kanady, konkrétně z městečka Vancouver. Narodila se 21. srpna 1967 jako mladší ze dvou sourozenců. Vyrůstala jen se svou matkou, která ji dala jméno podle slavné písně skupiny Hollies. Carrie už odmala fascinoval svět filmu a umění. Úspěšně vystudovala Magee Secondary school, po odmaturování dostala… (více)

Chiwetel Ejiofor (herec / režisér / scenárista)

11.05.2006

Chiwetel Ejiofor se narodil v Londýně nigerijským přistěhovalcům v roce 1974. Jeho život velmi poznamenala autonehoda v jeho jedenácti letech, při které zahynul jeho otec-lékař a on sám vyvázl jens několika menšími zraněními, viditelná je dnes hlavně jizva na čele. Na přání svého zesnulého otce dostudoval londýnskou Dulwich… (více)

Chris Pratt (herec / producent)

11.05.2006

Americký herec Christopher Michael Pratt se narodil 21.06.1979 ve Virginii ve státě Minnesota. Poté, co úspěšně dokončil střední školu, tak se přestěhoval na Hawaii. Zde pracoval jako číšník v několika restauracích a v jedné z nich si ho všimla i herečka Rae Dawn Chong, kterou zaujal jeho smysl pro humor. Herečka chystala v… (více)

Christophe Gans (režisér / scenárista / herec)

11.05.2006

Christophe Gans se narodil roku 1960 v městečku Antibes ve Francii. Už jako teenager natáčel se svými přáteli amatérské kung-fu a samurajské filmy. Režii vystudoval na prestižní škole French cinema school Idhec. Během studia natočil úspěšný krátký film Silver Slime. Už ve své krátké prvotině projevil svoji posedlost hororovými… (více)

Cliff Curtis (herec / producent)

03.07.2007

Cliff Curtis se narodil na Novém Zélandu v roce 1968, do kmene Maorů. Od mládí se věnoval zvyklostem kmene (například jízdě na kajaku nebo rybolovu). Na škole ho však začalo bavit divadlo, a tak bylo o jeho budoucnosti jasno. Ve své domovině vystudoval New Zealand Drama School. Poté byl přijat na prestižní švýcarskou školu… (více)

Clémence Poésy (herečka / režisérka / scenáristka)

11.05.2006

Clémence Guichard-Poésy se narodila 30.11.1982 v hlavním městě Francie, v Paříži. Již od útlého dětství se pohybovala na prknech, co znamenají svět. K herectví jí přivedl její otec Étienne Guichard, taktéž herec a divadelní režisér a v její kariéře ji podporovala i její matka, učitelka francouzštiny. Jako malá si zahrála… (více)

Emilie de Ravin (herečka)

11.05.2006

Emilie se narodila jako lehce opožděný dárek 27. prosince 1981 a v konkurenci dvou starších sester se naučila, že nic v životě nebude zadarmo. Už od devíti let tvrdě dřela balet, za pár let si tak vysloužila vstupenku do elitní školy australského baletu, se kterým procestovala pěkný kus světa. Své zkušenosti z dramatických… (více)

Emily Blunt (herečka)

11.05.2007

Emily Olivia L. Blunt se narodila v Londýně roku 1983, jako nejmladší ze čtyř dětí. Její maminka se živí jako učitelka, tatínek je úspěšný právník. Vystudovala herectví na Londýnské univerzitě. Na divadelním jevišti debutovala po boku Judi Dench ve hře The Royal Family v Haymarketově divadle. Za tuto roli dostala cenu (Evening… (více)

Frank Miller (spisovatel / scenárista / režisér)

02.04.2007

Frank Miller je dnes asi nejznámějším comicsovým autorem na světě. Na začátku své kariéry pouze psal scénáře ke slavným comicsům jako je DAREDEVIL, SPIDER-MAN nebo X-MEN. V roce 1983 už ale začal pracovat na svém vlastním díle pro nakladatelství DC. Stala se jí futuristická vize budoucnosti - RONIN. Kniha sklidila velký úspěch… (více)

Franky G (herec)

11.05.2006

Franky G, pravým jménem Francisco Gonzales, se narodil v roce 1965 do početné rodiny portorických přistěhovalců. Své dětství prožil v drsné New Yorské čtvrti Brooklyn.Střední školu ovšem vychodil v Oklahomě. Odjakživa byl u něho na prvním místě sport. Hrál závodně fotbal a věnoval se i kulturistice, uplatnění ale našel až ve… (více)

Reklama