Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (4 246)

plakát

Animales Humanos (2021) 

Mexický Home Invasion o konfliktu dvou sousedských rodin, vyvolaný mezi agresivním psem a malou holčičkou, která je psem napadena a ten je následně docela nehezkým způsobem utracen.Samozřejmě rodině jakožto zvířecím aktivistům se tohle nelíbí a plánují se sousedům pomstít. Jednoduchá a přímočará zápletka v pro mne už vyčpělém žánru Home Invasion ( Byla doba, kdy jsem tenhle subžánr miloval, ale teď mi příjde, že jsou všechny na jedno brďo). Doufám, že se někdy dočkám Home Invasionu, kde bude 8 členná rodina napadená 10 člennou partou hajzlů a tehdy má zvědavost začne stoupat. Tenhle duel 2 vs 2 nemůže přinést více než 3 gore scény a taky že nepřinesl. ( Rozmašírovaná hlava však parádní).Potěší pěkný vizuál i sympatická rodinka, poměrně fajn masky a o napětí taky není nouze, ale to je tak nějak u každé alespoň průměrné Home Invasion žánrovky. Čekal jsem rozhodně větší masakr, ale zhlédnutí nelituji.• Příběh 2/5, Akce 3/5, Humor>Ne, Násilí 3/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5 6/10.

plakát

Rychle a zběsile 9 (2021) 

Rychle a Zběsile je vskutku zajímavá série, která dělí lidi snad na 3 tábory. První skupina přestala sérii sledovat po 3-4. díle, druhá skupina začla sérii sledovat až po díle Pátém ( Ano například já:D), ta třetí skupina to odsledovala celé a buď je to baví, nebo to naopak hejtí, co to jen jde. Mně osobně auta moc nezajímají, takže první díly mě nezajímaly a začal jsem se zajímat až když na scénu přišel Rock a další herecké posily, místo závodění se přešlo na přepálenou akci a musím říct, že jsem si od 5tky všechny díly dokázal relativně užít. Jsou to hloupé a zábavné filmy s akcí, kterou bych nejspíš nikde jinde neviděl a objevila se tam spousta známých martial arts hvězd, takže na to si stěžovat rozhodně nemůžu. Na 9. díl jsem byl zvědav a je to bez debat nejslabší díl od 5tky. Příjde mi, že je tu všeho tak nějak méně než jsem zvyklý. Jednak ubyl Rock a Statham, tahle absence je zde hodně znát, sice přibyl John Cena a ten je překvapivě na celém filmu to nejlepší, ale nestačí to. Roman tu hláškuje méně než obvykle, osobních soubojů je docela málo ( 2??!), dokonce i ta přepálená akce je tu na můj vkus méně (zaujal kamión), naopak cesta do vesmíru nezajímavá. Žádné zajímavé lokace, dokonce i pěkných ženských ubylo, a keců o rodině je zde víc než snad za 3 díly dohromady, alespoň že hudba je pořád fajn a přinesla pár slušných summer pecek a vyloženě jsem se nenudil, uteklo to relativně dobře, ale je to kvalitativní sešup dolů i pro lidi, kterým se líbily předešlé díly. • Příběh 2/5, Akce 3/5, Humor 3/5, Násilí NE, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 2/5, Napětí 2/5 5.5/10.

plakát

Válka zítřka (2021) 

Forget logic, enjoy the action! The Tomorrow War je fajnová Sci-Fi jízda s emzákama (monstrama), která sice není další Edge of Tomorrow, ale na druhou stranu nic lepšího od EoT tu nebylo ( 7 LET podotýkám!) a tu sračku Independence 2 opravdu nehodlám ani počítat, takže jsem si film dokázal řádně užít. Příjde mi vtipné, že si tu někdo stěžuje, že na akci se čeká 50 minut, ale když jde o 3 hodinové Gay drama, tak tam se hvězdama šetřit nehodlá!! Film dokáže vtáhnout už od začátku, Chris Pratt je sympaťák, byť uznávám, že občas jeho herecký výkon byl na hraně, skvělá je však Yvonne Strahovski, to je kočka jak čert, J.K. Simmons je tradičně výborný a potěšil mě i Sam Richardson jakožto vtipná vložka celého filmu, byť bych si dokázal představit více prostoru pro něj. Vizuál je parádní, monstra jsou naprosto úžasné ( Nečekal jsem, že po Quiet Place dostaneme tak brzkou konkurenci) Kdyby byl film Rko, tak by to mohl být i regulérní Monster Horor a "Vetřelčí" finále tomu i hezky nasvědčovalo. Nejvíce se mi však líbil útok na základnu, tam si nejspíš většina vybaví World War Z, takže jo rozhodně výborná zábava, jediná výtka u mě směřuje k těm dramatickým scénám, emocím a rodině, to já prostě nemusím a kdyby to vynechali, je zde prostor pro další akční scénu, což bych uvítal raději. Dnešní publikum by se však bez povinnného Drama neobešlo, protože pokud tam netečou slzy, tak je to chladné jak zadek ledního medvěda v Arktidě. • Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 3/5, Násilí NE, Zábavnost 5/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5 8/10.

plakát

Ulice strachu – 1. část: 1994 (2021) 

Letní Netflixovský Event alá Renesance Slasherů a na rozjed slušné! Osobně si myslím, že další 2 díly budou lepší, ale užil jsem si i tenhle. Fear Street je poctivý Slasher se všemi proprietami, které k danému subžánru patří + něco navíc a jako fanoušek Slasherů ( který se mimochodem už považuje za subžánr vyhaslý) jsem si první díl opravdu užil a celá trilogie má už teď kultovní potenciál. Hodně to evokuje Pátky 13 a hlavně Vřískot, k tomu má první díl asi nejblíže. Je zde sympatická skupina teenagerů ( mladý černý geek je výborný), klasické hororové reference ( Čelisti, Poltergeist, Úsvit Mrtvých, Noc oživlých mrtvol) tohle mne vždy potěší, výborní záporáci ( maska, zbraň, městská legenda), fajnový a stylový soundtrack a dostatečný bodycount i Gore ( byť to bych si dokázal představit ještě výživnější). Má to poctivé řemeslo, hezký barevný vizuál, hravé nápady i nápadité finále. Nepůsobí to vyloženě hloupě, má to svůj vlastní styl a ten čarodějnický nádech tomu hodně slušel. ( Hodně se mi líbilo představení vrahů z každé dekády, to byl mazec!!) a finále je šikovně vymyšlené, takže jsem si první díl bezproblému užil. Možná po stránce humoru bych přitvrdil, chybí zde vyloženě zapamatovatelné hlášky a taky chybí prsa ( ale neměl je pořádně kdo ukázat, takže doufám, že si to tvůrci šetří až na Kemp!:) ale jinak spokojený, za poslední roky si nevybavím lepšího představitele. •Příběh 4/5, Akce 4/5, Humor 3/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 5/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5 7.5/10.

plakát

Mé srdce bije na tvůj povel (2020) 

Zvláštní film, spíš drama s light hororovými elementy, které potěší fanoušky Indie festivalových levných filmů. Rozhodně nic, z čeho bych jásal a je to přesně ten typ filmu, kde vím koho bude bavit a koho ne. Tři sourozenci, kde jeden z nich potřebuje velký přísun krve a tak se o něj musí starší postarat. Gore tu moc není a vraždy nejsou příliš zajímavé, formát 4:3 mi trochu lezl na nervy a herci hrají relativně snaživě, ale v paměti mi nejspíš neutkví ani jeden. Film plyne pomalu, je to hodně komorní, zvrat se zde žádný neobjeví a tedy ani příběhová stránka se nedá považovat za silnou. Docela to kolem mě prošumělo a nic mi to nedalo, ale snaha tam cítit je, s větším rozpočtem by tvůrci mohli vykouzlit něco solidnějšího. • Příběh 3/5, Akce 1/5, Humor>Ne, Násilí 2/5, Zábavnost 2/5, Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 2/5, Napětí 1/5,Herci 3/5. 4/10.

plakát

Meandr (2020) 

Francouzi při chuťi servírují stylový, zlý, intenzivní, nepříjemný a klaustrofobický Survival evokující Kostku a je z toho rázem adept na Horor roku!Mně ten film rozemlel na kaši a normálně brečím nadšením, že jsem se konečně po tom dlouhém utrápeném a nudném hororovém suchu dočkal řízné podívané, která splňuje fakt ty nejpřísnější kritéria.Už od 5té minuty je hlavní hrdinka vržená do Tunelového Labyrintu pastí a smrti a je to opravdu jízda jako prase. Napětím jsem nedýchal celých 90 minut, klaustrofobická atmosféra funguje velmi spolehlivě, hlavní hrdinka je nádherná, statečná a inteligentní francouzská blondýna, které jsem držel všechny prsty i na nohou, je tu snad více pastí než ve 3 dílech Saw Dohromady a ano došlo i na trochu Gore! Pasti jsou vynalézavé, dobře promyšlené v opravdu stísněném prostředí ( vizuál a barvičky STROP- modrá, červená, zelená) nezáviděni hodná situace a aby toho nebylo málo, tak jí tam nahání ještě zohavený Zombie, který je fakt nechutný a nepříjemný, do toho hraje výborně gradující Hudba, která celou tuhle jízdu podtrhuje a já musím platit zlatem, protože pokud né tady, tak už nevím kde a kdy.Někoho možná naštve, že pointa nemá větší hloubku, ale čert to vem, takovou stylovou a krásně natočenou jízdu jsem nečekal ani v nejmenším.• Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor>Ne, Násilí 4/5, Zábavnost 5/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 4/5, Napětí 5/5 8.5/10.

plakát

Věřte mi: Únos Lisy McVeyové (2018) (TV film) 

Docela slušný a nenápadný TV Kriminální Thriller na Netflixu o sériovém vrahovi Bobby Joe Long, který řádil v Tampě v 80. letech. (Údajně zabil 10 žen, škoda, že ve filmu nevidíme mrtvoly žádné), ale to přece nikoho nezajímá, že jo ?? !  Fajn je to TV film odpouštím.Film sice nenabídne vyloženě nic explicitního a přitom načtrne docela zajímavé témata ( Domácí zneužívání babičkou, sériový vrah, únos-znásilnění) Kdyby se filmu chopil třeba Fincher, tak tu máme dost možná Revoluci v kriminálním žánru, naštěstí se film vydává docela nečekaným směrem a to, že hlavní hrdinka únosci uteče a když si myslí, že to nejhorší je za ní, tak jí nikdo nevěří, že vůbec byla unesena, což nabere docela nečekaný směr.Líbilo se mi, že hlavní hrdinka je nejen pěkná slečna, ale taky velmi inteligentní a bude pomáhat detektivům při práci, čímž si mě film dokázal získat.Určitě povšimnutihodná záležitost, která fanoušky detektivek určitě nezklame, byť k mému absolutnímu uspokojení to chce ty mrtvoly.. Příběh 4/5, Akce 2/5, Humor>Ne, Násilí 1/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Herci 4/5. 7.5/10,

plakát

Les Animaux anonymes (2020) 

3 hvězdy s odřenými UŠAMI.Na Anonymous Animals jsem se těšil už od prvního traileru a na film čekal téměř půl roku, trochu jsem zkrotil očekávání jakmile, jsem viděl první reakce a 5.0 zkrátka nevěstilo nic dobrého, pořád jsem měl víru, ale nyní čerstvě po zhlédnutí si říkám, že takhle parádní námět natočit tak nezáživně a artově je obrovská škoda.Kombo Francie/Exploitation/zvrácený nápad jsou sakra dobré předpoklady pro parádní horor, ale tady to zůstalo jen u toho nápadu bohužel.Naštěstí má film štědrou stopáž 60 minut, docela slušný vizuál, hezké masky a zvrhlé podobenství, ale to je tak trošku méně než jsem čekal. Ve filmu se nemluví, nemá žádný děj ani pořádnou hlavní postavu, takže jednak není moc komu fandit a o zajímavě načrtnutém světě, kde zvířata vládnou lidem se vlastně nedozvíme nic. Největším mínusem je však absence Gore a mučení, k čemuž se film samozřejmě nabízel a po téhle stránce je hodně neuspokojivý.Jsem sice nasraný, že to dopadlo tak jak dopadlo, ale za ten nápad zaokrouhluji na 3.• Příběh 1/5, Akce 2/5, Humor>Ne, Násilí 1/5, Zábavnost 3/5 Hudba 2/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Originalita 4/5. 5/10.

plakát

Sirenhead (2020) 

Originálně vymyšlené monstrum, ale to na víc než průměrné hodnocení nestačí. Škoda, že nedošlo k něčemu většímu. 5/10.

plakát

My First Time (2018) 

Celkem bláznivý kraťas z Irazele, který se docela nečekaně vyvíjí a finále je docela pěkný mazec, škoda toho levnějšího looku, ale pobavil jsem se. 6/10.