Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Drama

Recenze (2 537)

plakát

Raju (2017) 

Tak jestli bych od téhle party filmařů něco nečekal, tak to bude zkříženína home videa z indické dovolené a doku-dramatu o indickém člověku, který není tak docela na dně (Ten pokoj, kde spí, má dokonce barevné stěny, pomněte, mezi nízkým stavem je to hotový knížecí pokoj!). A není to špatné, jenže.. Úplně skvělé také ne, ačkoliv chápu, že lepšího výsledku asi dosáhnout nešlo, přeci jen, titulní ind není zrovna dokonalý herec, kamera se celkem třepe a často je spíš než filmu podobnější tomu homevideu (ale zbytek řemesla je na úrovni velmi dobré). ale to jsou věci, které jsou velmi pochopitelné (komu by se taky chtělo tahat do letadla tunu techniky a platit za ní krvavejma dolarama ze zkaženýho západu, žejo (o =´). Akorát ta délka.. Sedmnáct minut, když herec zrovna moc nehraje, ale snaží se o to a není tam ani jeden znělý dialog? To by těžko zvládal film s lepším produkčním zázemím a zkušeným hercem, na tenhle projekt to je příliš velké sousto.

plakát

Logan (2012) 

Fimlařsky je to asi docela fajn, ale... Proč sakra je Logan Wolwerine v téhle verzi hubenej klučina, co má svalů asi jako čivava trénovaná v metání dýmových kroužků? Mohli ho pojmout komiksově (malej, podstaditej, věčně nasranej), nebo filmvě (Hugh Jackman style), ale ne, oni tam daj náctiletýho klučíka, co nemá ani náznak vousů, nebo typického účesu. Když chci postavit celej film na známé postavě, tak bych si na ni měl dát záležet.

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Kdo by to byl řekl, že nejlepší film o stařecké senilitě, alzheimerovi a podobných piškuntáliích bude právě komiksový film o věčně nasraném rosomákovi s kovovejma drápama? Je to totiž skvělá filmová rozlučka nejen s Wolwerainem, ale i s profesorem X a světem Xmanů jako takovým, jelikož se začíná být zdát za filmovým zenitem. Jackman i Stewart si to nevýsostně užívají a přestože je někde na patře cítit pachuť z toho, že to prostě není a nemohl být Old Man Logan, jakým je komiks (dokonale odporný gang rodinky kvesmilných, vidláckých hulků a další rozkošnosti), je to naprosto skvělé, nekompromisná krvavé roadmovie s jednou k**va ikonickou postavou s kovovejma drápama.

plakát

Svět pod hlavou (2017) (seriál) 

Ze srdce nesnáším jakékoliv remaky, jenže... V tomhle případě musím, chtě nechtě, udělat výjimku, protože tady se to nejen povedlo, ale hlavně to díky zasazení do osmdesátých let v komunistickém Československu (namísto Británie) funguje ve více rovinách, jednak je to mnohem "větší skok spět" a druhak jsou tu pak některé osudy mnohem pochopitelnější, uvěřitelnější a zajímavější (rodiče hlavního protagonisty). Plusové body si seriál zaslouží za to, že se vyhnuli černobílé kritice režimu a místo toho se věnují především malosti lokálních podržtašků a všeobecně odporných jedinců, kteří jsou mnohdy perfektně zahraní (Honza Budař, geniální Taclík) a je velká škoda, že když se povadlo tyhle vedlejší postavy tak svěle uchopit, je důležitá postava v podání Trojana mnohdy utopena. Je to dobrý, klatě.

plakát

Pirát sedmi moří (1966) 

Slizký frantík - bukanýr, eh, pardon, korzár - se vrací a znovu páchá dobrodružné skutky na palubě své lodi i na souši. A i když je to zase moc fajn guity plesure, tak je znovu vidět, jaká je to hrozná blbost (o=´ ovšem v něčem lepší, než-li první část (Tygr sedmi moří) a to přestože, že hlavní postava Surcouf je hrozný hajzl, který se dopouští nečestností jako na běžícím pásu a pak obviňuje hlavního anglánského padoucha z nekalostí, což je zábavný kontrast. Tohle má cenu vidět, pokud má člověk slabost pro dobrodružné filmy s koráby, šermem a šarmantníma opičkama. Ta opička tu ale není. Kurník šopa.

plakát

Tygr sedmi moří (1966) 

Oki, já vím, že je to blbost, kde je scénář koninou a hlavní herec se snaží tvářit sošně a kvůli tomu zapomněl hrát, ale... Já mám prostě slabost pro všechny dobrodružné filmy z téhle epochy a navíc i pro všechny, které se odehrávají na moři, takže tady je to jasné, přestože romance je pitomá a stejně tak půlka dialogů, jenže mě takové filmy baví a ano, je to naprosté guilty plesure.

plakát

Dům smrti (1971) 

A hele, ono je to docela fajn! Což je též zásluhou faktu, že se jedná o povídkový film, kde je každý docela odlišný, někdy parafrázující (Příběh o spisovateli, který v domě šílí), někdy vážně míněné (tam zas excelují lícní kosti, co zničily Alderaan) a pak zas sršící nadsázkou (Herec mnoha upírských rolí). A v té povídce, co jsem nezmínil zase exceluje Hrabě Dooku/Saruman/MužSeZlatouZbraní/WickedMan/Drakula, sir Lee, takže taky moc fajn. A jelikož jsou povídky relativně krátké, tak i přes nepříliš nadaného scénáristu a občas prkenné dialogy má tenhle Dům, z něhož čiší krev co nabídnout.

plakát

Teorie tygra (2016) 

První věc? To totální olysalé cosi, co je sympatické asi jako dávivý kašel doprovázený záchvatem malárie a co je vtipné asi jako zemětřesení v Itálii - Entita jménem Kohák - tu dokonce hraje a vůbec nehraje blbě! A i díky tomuhle, v pravdě milému, překvapení, je tohle perfektní film, který sice neoslňuje výpravou, je to spíš jako bohatší tv produkce, ale za to má perfektní scénář s jasnou dějovou linkou a celkem nosnou pointou a hlavně - neskutečně dobrou atmosféru, která s lehkostí a nadhledem dokáže prezentovat i věci, které tak úplně do komedie nesedí (dialog Kohák x Vilhelmová). Bavil jsem se, fakt žejo.

plakát

Hospoda (1996) (seriál) 

Já to fakt, fakt nechápu, protože tohle má tak malé hodnocení.. Jak je to možné!? Vždyť tohle je od A do Z majstrštik, kde hapruje snad jenom jeden, nebo dva díly z dvaapadesáti, jinak jsou to záležitosti minimálně na čtyři hvězdy, často na všech pět. A proč je to tak skvělé? Především obrovskej výkon scénáristů v kombinaci s improvizací výtečného obsazení. Navíc, který jiný sitcom dokáže vytočit tak skvělou atmosféru jen v jedné jediné místnosti (a taky na jedné uličce na záchodcích, abych byl přesný). Mimochodem, hlavní jsou tu postavy, všeobecně geniálně napsané, od těch mrzkých a proletářských (PAN Babula, Novák), přes inteligenci (doktoři psychiatrie a práv) až po ... Až po něco hodně, hodně bizarního v podání hospodského obsazení v duu Nárožný / Dvořák. "Vy ignoranti, vy malamuti, vy medajle starý rakouský vysloužilý!"

plakát

Moja ljubov (2006) 

Neskutečně výtečné! V první řadě je tu neskutečně, ale neskutečně náročná technika, která je řemeslně zvládnutá na jedničku a vážně vypadá, jako rozpohybované impresionistické malby, které někdo převedl pod tmavý filtr. Děj je sám o sobě výtečnej a řekl bych, že si při něm každej chlap musí vzpomenout na své první, naivní lásky a představy o ní. A to je tak nějak všechno, výtečně naanimováno, dobře napsáno, výtečná půlhodina filmu.