Reklama

Reklama

Dům smrti

  • Velká Británie The House That Dripped Blood (více)

Tento antologický snímek vypráví čtyři thrillerové příběhy, které se odehrály v opuštěném domě opředeném smůlou, a byly vykonstruovány na základě policejního vyšetřování. Po přezkoumání složek místního policisty (John Bennett) vyjde najevo, že všichni majitelé onoho sídla zemřeli strašlivou smrtí. V první epizodě poskytne ženě tajemného spisovatele (Denholm Elliott) objekt jeho posedlosti příležitost, aby svého muže zabila. V té druhé se nešťastný Peter Cushing stane středem pozornosti žárlivého manžela. Ve třetí části se Christopher Lee stane obětí své male dcerky, která si hraje s panenkami voodoo. V posledním díle se hvězda hororových filmů Jon Pertwee snaží ve svých kostýmech dosáhnout autentičnosti. Nějak se mu podaří získat plášť skutečného upíra, což má zvráceně komické následky. (Cinemax)

(více)

Recenze (55)

kitano 

všechny recenze uživatele

Pri pozeraní mnohých starých britských hororov sa cítim ako pri čítaní knihy. Sú plné klasických motívov, ktoré definovali hororový žáner - upíri, voodoo, voskové múzeá... Dnes divákom už bohužial tieto motívy pripadajú skor komické a dávajú prednosť moderným verziám, kde pomalé tempo a hororová atmosféra je nahradená akciou a charizmatický herci naivnými teenagermi. Verte mi však, že tieto staré príbehy v sebe stále skrývajú obrovskú silu, treba si len nájsť správny čas, zahodiť predsudky a poddať sa. Dosť možne že objavíte niečo, čo vám zmení pohľad na hororový žáner, ktorý je v dnešnej dobe tak veľmi skreslený . (8.5/10) ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor mě fakt bavil. Trochu lituju toho, že hvězdy Cushing, Lee a Ingrid Pitt se neobjevily ve společné scéně, ale vzhledem k povídkové povaze filmu to bylo celkem logické a vůbec to nevadilo. Všechny čtyři povídky měly skvělou atmosféru. U té první jsem se dokonce bál. ("Nejsem Richard, jsem Dominik":-)). ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Moj prvy film od Petera Duffella ako rezisera, a hned silny, posobivy horor. Vysetrovanie 4. pripadov v akomsi opustenom dome je vybornym nametom na film, prvy pribeh dost nudi, ale zvysne tri uz hodne koketuju s hororovym zanrom. A k tomu strasidelna atmosfera na urovni. Skoda, ze samotny Peter Duffell tocil potom uz len TV serialy a TV filmy. 76 % ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Od Amicusu určitě jedno z nejlepších děl, ale tentokrát zaokrouhluji dolů. A to proto, že: 1. povídka má naprosto banální příběh, celkem pohoda, ale nic zvláštního 2* 2. povídka je lepší, má dobru atmosféru, i když je také jasné jak to dopadne. 3* 3. povídka je rozhodně nejlepší a příběh nejzajímavější. Atmosféra výborná, ale na zadek mne to neposadilo. 4* 4. povídka je celkem vtipná, ke 4* se přikláním hlavně za originalitu. Humor mi tu vůbec nevadí. A nakonec také proto, že se nemůžu zbavit dojmu, že je tento film silně, ale sakra silně nadhodnocen v bodování. (Alespoň v současné době, 5. 7. 08) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

A hele, ono je to docela fajn! Což je též zásluhou faktu, že se jedná o povídkový film, kde je každý docela odlišný, někdy parafrázující (Příběh o spisovateli, který v domě šílí), někdy vážně míněné (tam zas excelují lícní kosti, co zničily Alderaan) a pak zas sršící nadsázkou (Herec mnoha upírských rolí). A v té povídce, co jsem nezmínil zase exceluje Hrabě Dooku/Saruman/MužSeZlatouZbraní/WickedMan/Drakula, sir Lee, takže taky moc fajn. A jelikož jsou povídky relativně krátké, tak i přes nepříliš nadaného scénáristu a občas prkenné dialogy má tenhle Dům, z něhož čiší krev co nabídnout. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (1)

  • V poslední povídce "The Cloak" zmiňuje Paul (Jon Pertwee) že má rád klasické horory. Ve výjmenovaných je i Dracula (1931), u kterého upřesní: "Ten s Belou Lugosim, né ten nový". V novější verzi filmu Dracula (1958) hrál hlavní roli právě Christopher Lee, který se objevil v předchozí povídce "Sweet to the sweet". (rasasak)

Reklama

Reklama