Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 838)

plakát

The Carrie Diaries - Season 1 (2013) (série) 

Se Sexem ve městě to má společného opravdu jen Carrie. Nápad je to skvělý, ale možná by za mě bylo lepší, kdyby se seriálový prequel věnoval všem čtyrem hlavním postavám, jak začínali, jaké měli "dětství" než se potkali v NYC. Možná by to bylo daleko zajímavější. Je to takové hodně dětské a holčičkovské. Pro dospělého diváka to může být místy dost nudné.

plakát

Zlaté časy na Ridgemont High (1982) 

Taková odlehčená verze Prciček. Osmdesátky z toho přímo září a je mi jasné, že v americe na tu dobu, to musel být hodně oblíbený film, hlavně u teenagerů. Řeší se tam sex, nahota, holky, kluci - takže cílovka je jasná. Za mě je to ale podprůměrná typická americká komedie. Sean Penn je naprosto skvělý.

plakát

Černé zrcadlo - Série 3 (2016) (série) 

Rozhodně jedna z těch lepších a propracovanějších sérií, která mě nadchla. Nejvíc se mi líbila epizoda San Junipero, chytlo mě to za srdce a byla to jedna z epizod, která měla krásný konec.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Tak dlouho jsem se rozmýšlela kolik Oppenheimerovi dám až jsem ho zapomněla ohodnotit. Takže trochu se zpožděním jsem dala hvězdy a s dalším zpožděním přidávám komentář, ale prostě byl to tak silný zážitek, že jsem si to musela nechat prostě projít hlavou. Líbilo se mi vizuální zpracování, jak to Nolan rozdělil na barevnou a černobílou verzi. Cillian Murphy byl naprosto skvělý a věřím, že si odnese nominaci na Oscara, kdo ale podle mě byl daleko lepší a táhl celý film a navíc si ho ukradl pro sebe Robert Downey Jr. Přála bych mu nejen nominaci, ale i samotnou sošku, opravdu mě jeho herecký výkon nadchl a jsem zvědavá, jak nakonec Oppenheimer bude na udílení cen úspěšný.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Tak dlouho jsem čekala s napsáním názoru na tenhle film, až jsem úplně zapomněla, co jsem chtěla napsat. Z toho, co si pamatuju je ta délka. Ano, je to dlouhé a ano dalo by se to osekat o nějakých 45 min a možná by film měl pak lepší tempo, ALE je to kvalitní filmařina. Tudíž nelituju ani minuty, které jsem v kině proseděla, protože mi to za to sakra stálo. Velmi mile mě překvapila Lily Gladstone, všechny scény si kradla pro sebe, každý její pohled mě vtahoval do jejích očí a emocí, které v nich byly skryty. Naopak Leonardo mi v roli Ernesta vůbec neseděl a možná budu patřit k menšině, že to říkám, ale prostě mě to nebavilo, nevěřila jsem mu to a navíc mě v té roli strašně štval (což měl být asi účel). Jeho výkon totálně přehrála Lily nebo Robert De Niro, ale za mě to nebyl Leův nejlepší herecký výkon.

plakát

Creed III (2023) 

Filmy o boxu jsou moje srdcovka. Zbožňuju je a moc mě baví. Na prvním Creedovi jsem byla v kině a byla jsem z toho nadšená. U druhého pokračování se tolik nepovedl ten příběh a trojka s tímhle bohužel pokračuje. Bylo to až moc předvídatelné, moc mi nešlo logicky do sebe, jak se člověk, který přišel z vězení dokázal dostat na šampiona. v boxu, prostě mi to tam úplně nesedlo. Nicméně jako režijní prvotina Jordana je to hodně povedé. Ale kapitolu Creeda bych nechala už uzavřenou, i když si říkám, že si tam trochu našlápli na případné pokračování nebo spinoff pro jeho dcerku.

plakát

Přízraky v Benátkách (2023) 

Zatím nejlepší filmové zpracování detektivkty od Christie od Kennetha. Bylo to děsivé, mysteriózní a zajímavé. V první polovině se moje mysl nemohla rozhodnout, která z postav je za to zodpovědná a jestli to opravdu nebylo něco nadpřirozeného. Nakonec mi to došlo asi ve stejnou dobu jako Poirotovi, takže je fajn, že divák drží tempo s detektivem. Je možný, že se mi to ale líbilo víc, protože je to první detektivka, kterou neznám blíže jako třeba dřív Nil nebo Orient, takže to pro mě bylo něco originálního, ale uvidíme. Jsem zvědavá na další.

plakát

Bourneův odkaz (2012) 

Moc jsem od toho neočekávala, protože většinou spinoffy dobře nedopadnou, ale nakonec jsem byla moc mile překvapená. Jeremy Renner se mi v roli agenta líbil hodně a možná si troufnu říct, že dokonce víc než samotný Matt (odpusťte mi fanoušci série). Mezi ním a Rachem bylo krásně cítit to sexuální napětí ale líbila se mi ta tajemnost za tím. Trošku mě naštval otevřený konec, protože bych ráda viděla jak dopadli.

plakát

Otrava (2023) 

Na rozdíl od ostatních zpracovaných povídek se mi tahle líbila nejvíc. Od začátku jsem tušila jak to skončí, ale tím víc vtipné to pro mě bylo. A bavilo mě sledovat Deva a Bena jak tam pobíhají, soustředí se a opravdu jsem se bavila.

plakát

Krysař (2023) 

Za mě nejhorší zpracovaná povídka byť musím smeknout před hereckým výkonem Ralpha Fiennese, ale tohle bylo na mě moc, i když možná právě ty pocity, které jsem cítila to mělo vyvolat, tak nemůžu dát jinak.