Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (1 900)

plakát

Kong: Ostrov lebek (2017) 

Strašný popkorn, ale s duší a citem k tématu. A to i přes svou přestřelenost.

plakát

Den nezávislosti: Nový útok (2016) 

Největší frajer na place jednoznačně Bill Pullman a Jeff Goldblum. Tedy staří známí. Zbytek je pak pěkně efektní, barevný, akční, místy zábavný. Ale co si budem, nové mladé role jsou velmi bezcharakterní, jen kopírují to, co nastolil Will Smith a jako celek to kvalit prvního dílu nedosahuje ani po stránce epičnosti, emotivnosti a napínavosti. Všichni mi byl úplně šumák. Přitom je to velká škoda, protože námětově je to až překvapivě vydařené a dal by se na tom postavit totální a hutný biják. Takový patvar mezi Armageddonem a prvním Dnem nezávislosti. PS: Totálně mě dostal ten bordel při destrukci světa při přistání kosmické lodi, kdy v jedno záběru vidíte destrukci singapurské Marina Bay Sands, malajského Petronas Twin Towers a londýnského Tower Bridge, pokud se nepletu.

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Naprosté komixové blaho! James Mangold Loganem vyrostl do komixového nebe stejně jako Hugh Jackman vstoupil do komixové síně slávy. Dokonalost po všech stránkách. E-Rkový rating dávno chyběl a dělá neskutečně moc na celém feelingu filmu. Škoda, že takle nevypadali předešlí dva Wolverini a pevně doufám, že Logan s Deadpoolem vrátí e-Rkovost do kin. Logan nabízí ale mnohem víc, vlastně úplně všechno v čiré podobě, co od komixu čekat. Přes výbornou syrovou akci, charizmatické obsazení, dynamickou a hutnou dějovou lajnu, práci s postavama a emoce, které zahýbou i s tím největším šutrem. Hughovi si zaslouží poděkovat za těch dlouhých x-let s ikonickou postavou, kterou si vypiplal k dokonalosti! Lepší rozlučku si nikdo z nás přát nemohl. Kdybych mohl, tak napálím 10*.

plakát

Neporazitelný: Návrat krále (2016) 

Když arénovku, tak jedině od Scotta. Příběh prostý, ale kompenzovaný těžkým testosteronem od začátku do konce. Při tomhle vzpomínám na zlaté časy Van Damma a dnes na něco podebného asi nemá nikdo, něž Adkins. Navíc to má parádní kameru, takže je každý fajt velmi chutňučký. Z tohohle by si měly vzít příklad velke blockbustery, které se snaží o akci, ale vůbec jim to nejde. viz AC. 4,5*.

plakát

Jack Reacher: Nevracej se (2016) 

Edward Zwick si to nepohlídal a bohužel natočil naprosto zbytečný film, který neobohacuje filmovou kariéru ani jednoho z hlavních herců ani kariéru jeho samotného. Navíc je to oproti poslednímu výstřelu úpadek po všech směrech. Velké zklamání a obrovská škoda takhle potopit slušně vyhlížející značku!

plakát

Deepwater Horizon: Moře v plamenech (2016) 

Jo, Pítrovi se z tohohle dramatu podařilo vydusat snad to nejlepší, co šlo. Přes strhující děj, vynikající herectví všech až po totálné emotivní závěr, který jsem sám málem neustál. Kdo by řekl, že z tohohle půjde vytěžit velkolepost a grácie, která v závěru konkuruje i takové extratřídě jako je Titanic. Pro mě exceletní filmařina! Berg každým filmem dotahuje Míšu Baye co se feelingu a hudby týká a asi nikdo neumí točit patriotské filmy, jako tihle dva pánové. Hoďte Bergovi konečně nějakou heroes pecku! Awesome 5* :-)

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

V první řadě je ve mě obrovksý hejt z hlediska scénáře, protože fakt nechápu, proč se někdo vůbec snažil vymyslet nějaký nový příběh, který beztak stojí za hovno a nikdo z hráčů předlohy ho nezná ani ho nezajímá. Vždyť hra nabízí naprosto neotřelou a skvělou dějovou linku! WTF? Takže dějově to ti matláci totálně pohřbili. Druhý hejt je vůč režii. Pokud chcete z geniální předlohy geniální epický film, tak jak by si hra bezesporu zasloužila, tak to přece nedám nějakému lojzovi, který může být fans jak chce, když nemá pořádný skill. Navíc ten film bez hry nefunguje. Neodehrát hru, tak se v tom asi solidně ztrácím. Takže mě strašně sere jak to dopadlo a úplně mě vysírá, jak zabili ty vysoké cíle, co AC má. Ať ale jen nepluju, tak v animu je to fajn, ten feeling je super. Jenže co z toho, když ani ta choreografie faitů není top a hlavní postavy jsou mě vlastně úplně ukradené? Těžko na tom, jako velký fanoušek, hledám něco pozitivního :-/. Velmi průměrný film s nezajímavýma postavama, který sejmul vše, co hra nabízí. Tomu filmu chybí jakákoliv velkolepost. Doufám v restart a na tohle chci zapomenout. Protože AC nezaslouží průměrnou adaptaci, která vyšumí v minutě po skončení.

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Yates skládá reparát po bídném Tarzanovi pěkně doma, ve světe H.P. , kde to velmi dobře zná a ve výsledku to jde krásně vidět. Tohle má solidně našlápnuto na parádní sérii, která může sejmout Harryho Pottera. Herci mě bavili, postavy mají charisma do jedné, svět je správně fantasy a přechody mezi easy fantasy jízdou pro děti do těžkých hororových vod na výbornou! Navíc mám pocit, že se Yates víc urval do magie, takže s ní nešetří, což ve výsledku znamená, že tyhle dvě hodiny rozdají víc kouzel něž celý H.P. dohromady. Těším se, co přijde dál.

plakát

Pařba o Vánocích (2016) 

Strašná párty, ale je to tak divně sestříhané, nebo nedobře natočené se špatným timingem, že z toho ani jeden moment nemá pořádné koule a drajv a to se tam dějí šílené věci. Konec mě snad už ani nebavil :-/. 2,5*.

plakát

Proč právě on? (2016) 

V záplavě blbučkých laciných komedií se čas od čas zadaří. Bavil jsem se velmi dobře!