Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (1 900)

plakát

Hrdost a sláva (2008) 

Za mě naprostá vytříbenost na poli krimi. Totální černota a syrovina. Zkorupovaní fízly a ghetto negři na každém rožku. To vše skvěle sepsané do policejního rodinného kruhu, kdy jeden hledá pravdu, zatímco druhý kope za špinu, dýluje drogy a bere prachy. Nedívím se chování ani jednomu z nich, protože zatímco jeden jede naivně za čest a jméno NYPD, tak druhý vnímá tu špinu z reálného pohledu, tak proč si nepřivydělat, když stejně uklízí bordel z ulic. Druhá věc je podpásovka a fakt, že se pošle hrstka poldů na popravu, díky čemžu se rozdají silné karty a hraje velmi podařená hra na schovávanou a hoňkou po uklizení průseru. Na můj vkus velice dobře vystavěný film, který jde zdárně do hloubky s několika zvraty a silnými scénami. Velice mi to sedlo.

plakát

Barbar (2009) 

Nevidím v tom víc než pokus o Art a snahu navodit silný význam filmu. Nic z toho na mě nazapůsobilo a nic víc film nenabízí. Tichá cesta za bůh ví čím. Má to poetiku a jistý status, ale je to vlastně úplně o ničem.

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Pokud beru v potaz rozpočet, herecký kádr a lidi, co za tím stojí, tak se jedná o opravdu těžce nezvládnutou jízdu plnou kopanců od zhora dolů s přídomkem EPIC FAILU letošního roku. Netuším, kde se stala chyba, ale aby Wachowšti nezvládali efekty a celou tuhle břečku strkal po stránce triků do kapsy 16 let starý Matrix, to asi není úplně košér. Za mě je to špatný mix špatné akce, star wars, zvířátek jak z Fantagiry, nevhodných komediálních nápinků a hlavně blbého a povrchního příběhu (byť se zajímavým námětem). Celý ten nezdar královsky korunují plastové létající předměty a bezchutné brakové efekty. Měl jsem pocit, že se dívám na strašné béčko! Nevychutnal jsme si jedinou akci, jedinou situaci, jediný slowmotion (všechny jsou přetažené a bez chuti) a ani za ten vývoj postav se nejsem ochoten hádat. Stravitelná je poslední 15minutovka, ale ani to nestojí za řeč. Takže 1* za sympatické duo Tatum/Kunis a Seana Beana a jejich odvahu do toho jít. Na druhou stranu, od Wachowských by se nechal ukecat asi každý, aniž by čekal podobný průser... :-/ Zoufalé. Naprsto se stotožňuju s komentem Toma Hardyho.

plakát

Noční běžec (2015) 

Chutné a dravé eRko nadusané více než solidním obsazením na všech frontách. Jaume Collet-Serra roste s každým filmem a já jsem rád, že Liama pravidelně obsazuje a drží ho v těchto akčních nášupech. Noční běžec je atmosférický a temný a dokázal mě solidně vtáhnout, byť je svým příběhem velmi klasický a místy sentimentální. Tím klasický myslím v dobrém, protože předzávěr Harris vs. Neeson v roli bosse vs. nejstarší kámoš, považuju za krásný odkaz na staré gangsterky.

plakát

Šofér (2014) 

Stylofka jak nic! Kurýr po Carnahanovksu s ultra cool Patrrickem Wilsnem a nadusaným OST. Skvělý drajv po celou stopáš, nespočet parádních situací a vývoj hlavního hrdiny dle gusta. Pro mě zábavná pecička:-)

plakát

Malá smrt (2014) 

Výborná úchylkoidní jednohubka! Velice osobité a hlavně s nápadem, což je třeba náležitě ocenit. Celou stopáž je to zábavné, kreativní, charakterně pestré (ty dvojice jsou fakt šílené:-)) a přitom je to správně zvrhlé a perverzní. Hlavně hluchoněmá část je naprosto skvělá! 4,5*.

plakát

Co jsme komu udělali? (2014) 

Celekem neotřelý a svérázný příběh plný vtipných a snad i nečekaných momentů ukočírovaný do skvělé full timeové zábavy. Ano, mohlo to být v rámci možností ještě víc ujetější, ale mě to velmi bavilo. Po delší době to pro mě byla také dabingová záležitost a musím říct, že Pavel Trávníček daboval s gustem! V některých místech jsem fakt snad bečel smíchy. "Vypadá to černě" :-))

plakát

Ex Machina (2014) 

Velice střízlivý a uvědomělý přístup k tématu umělé inteligence a zcela reálné přednesení jak kladné stránky, tak té nepředpovídatelné inteligentní, která by nás mohla nemálo mrzet.

plakát

Imigranti (2009) 

Po Zběsilém Útěku a Pawn Shop Chronicles jsem od Kramera čekal asi výraznější a osobitější podívanou. Jako sonda do imigračního světa USA je to fajn, ale ta hloubka a síla se vytrácí ve spletitosti a rozkouskovanosti děje, protože sledujeme možná až moc jedinců. 3,5*. PS: Postoj k arabské holce maximálně chápu a jednal bych stejně! Postoj a jednání Clair ale už moc ne...

plakát

Fotograf (2015) 

Pro mě po velmi dlouhé době konečně opravdu dobrý a lehce velký tuzemák. Modrou barvu nechápu, ale chápu to, že Saudkův velmi bohémský život a kontroverzní tvorba nesedí každému. Co se týká samotného filmu, tak je škoda, že to nelemuje soudkův život po pravdě, ale jak řekl sám Saudek, je tam hodně upravených nebo smyšlených scén. Protože já jako neznalec jeho osobního života se nedokážu úplně orientovat v pravdě a smyšlenosti. Nicméně mě to strašně bavilo, bavil mě jeho kvartír narvaný děvečkama velmi vytříbené kadence, bavilo mě Rodenovo herectví a věřím, že Saudek takový rozverný život žil a žije. Místama je to komedie, místama hraje vážnější nota a postupný vývoj děje s ženskou zákeřností a podlostí je parádní. Roden zahrál excelentně a stejně tak i všechny herečky, takže po stránce herectví výborné. Mám pocit, že to lidi neumí ocenit, proto pálím plnou nálož, i když je to spíš na 4*. Mohlo to být více hloubavé a životopisné. Úplně vypustili bráchu Káju...